« Till översikten

Superbra skidåkning och färgsprakande feststämning

Ischgl i Österrike har allt man kan tänka sig. Modern skidåkning, bra och utmanande pister, nya liftar, linbana och stora konserter.

Ischgl i Österrike har allt man kan tänka sig. Modern skidåkning, bra och utmanande pister, nya liftar, linbana och stora konserter. I år slutar säsongen med en hejdundrande konsert med den tyska superstjärnan Helene Fischer med ”Top of the Mountain concert” den 30/4-18 i utomhusarenan Idalp där det får plats 20 000 åskådare. Med liftkort är konserten gratis.

Helene Fischer har sålt 12 miljoner album och är non-stop på de tyska hitlistorna med låtar som ”Herzbeben“, ”Ich will immer wieder ... dieses Fieber spür’n“ och ”Atemlos durch die Nacht“.

Läs mer om konserten här

Men först till det som ju egentligen är viktigast - snö och massor av möjligheter att åka skidor.

Ischgl är alltid en hit

Skidåkningen är förstklassig med utmaningar i alla svårighetsgrader och många moderna kabinliftar med värme i sätena så att skidåkningen blir ett sant nöje – även när det är kallt. Och dessutom går en stor lift rakt in i den helt otroligt mysiga staden med fancy butiker, bra restauranger, hotell, pensionat och barer med grymt bra afterski.

Destinationen fick förra säsongen linbanan ”SkyFly” där du i 50 meters höjd får en två kilometer lång tur i 85 km i timmen. Den går från mellanstationen av Silvretta-banan i 1 683 meters höjd ned till staden och kostar 39 euro för vuxna - 25 euro för barn under 17 år. Det finns två banor bredvid varandra så ni kan följas åt ned för berget. Biljetter kan köpas online på www.ischgl.com eller direkt på Silvretta-banans mellanstationen.

Foto: ©Silvrettaseilbahn AG | Ischg Skyfly

Flaskhalsen är borta

Det kommer hela tiden nya liftar. Vid Filmjochliften där det ofta var kö för att komma upp i området är nu väntetiden mycket kortare eftersom det är plats till 8 - dubbelt så många som förut - i den nya liften som får skidåkarna till toppen på cirka 6,5 minuter!

En ritning av den nya och förbättrade stollyftan

Och så har den gamla Smugglarrutten fått en ny SkiApp, som täcker turen från Ischgl i Österrike till Schweiz. Mellan dem ligger Paznaun som är gränsområdet. Detta var tidigare en plats där det smugglades en massa varor som till exempel tobak, alkohol, päls, ost och smör.

Det finns tre pister Smuggler’s Run Gold, Silver & Bronze. Guld- och silverpisten är för experter/mycket vana skidåkare och är 35,7 respektive 24,7 kilometer långa pister, medan bronspisten är 19,8 km och mestadels blå.

I Ischgl börjar turen vid Fimba-banans dalstation i Ischgl. Turerna kan spåras på telefonen (GPS) genom att ladda ned IiSki Ischgl App.


Ett exempel från SkiAppen

Skidområdet Silvretta Arena i Ischgl har mer än 40 liftar och 238 km välpreparerade pister som kopplar ihop området med Schweiz. Skidåkningen går upp till 2 900 meters höjd och området är öppet från den 23/11-17 till den 1/5-18.  


Nästa »« Förra

Se alla nyheter