« Till översikten

Norges bästa skidort för tionde gången i rad

Titeln som Norges bästa skidort 2018 har – föga överraskande – återigen gått till Hemsedal. Du får verkligen allt i det härliga skidområdet i norr.

Det är inte bara vi svenskar som gillar de norska fjällen när vintern kommer. Norge har många populära skidorter, men det är framförallt ett av dem som sticker ut när ”Skiguiden”, i den norska tidningen Dagens Näringsliv (DN), en gång om året utvärderar fler än 50 av landets alpina skidorter.

Se säsongsöppningen från Hemsedal här:


Det kommer inte som en överraskning i år att det är SkiStar-ägda Hemsedal som för tionde gången i rad utses som Norges bästa alpina skidområde, och det finns det en anledning till. Enligt destinationschefen och ägaren av Hemsedal, Martin Letzter, har Hemsedal alltid varit ett framträdande skidområde i Norge där just skidåkningen alltid har varit i fokus. 

Att vinna och utses som de bästa är alltid roligt. Vi försöker hela tiden att utveckla oss och när vi vinner för tionde året i rad är det en fin bekräftelse på att vi gör något bra”, ?säger Martin Letzter, destinationschef och ägare av Hemsedal.

Foto: Ola Matsson

I Hemsedal åker du skidor bland vackra fjäll 1 450 meter över havsytan

Hemsedal vinner för tionde gången

I sin motivering till Hemsedals förstaplats för tionde gången har DN lagt vikt vid att området har bra naturliga förutsättningar samtidigt som skidanläggningen ägs och drivs av svenska ägare som vet hur man driver ett skidområde.

Hemsedal har många av de kvaliteter som även vi svenskar tittar efter när årets skidsemester ska planeras. Hemsedal är ett område som sedan 1960-talet har strävat efter att vara en destination för många av vinterns snöglada turister, vilket i dag har blivit en stor skidanläggning med 20 liftar, 51 pister, barnområde och otaliga logimöjligheter. Området ligger högt och kallas i folkmun för ”de skandinaviska Alperna” eftersom det är utsikt till fjäll i alla riktningar och att man kan åka skidor på högfjället samt i skogsterrängen längre ned.  

Vi är en skidort för hela familjen. Högsta skidåkningen är från 1 450 meter över havet med stabila 850 fallhöjdmeter. Du kan åka skidor nerför tre vackra fjälltoppar, det finns freestyle-parker, familjevänliga områden och på fina dagar en fantastisk offpist som är tillgänglig från liften. Förra året byggde vi SkiStar Lodge Hemsedal Suites, i år har vi byggt ut barnområdet med en ny lift och backe. Förra säsongen fick vi 600 cm snö totalt, det hoppas vi också sker i år. Nu längtar vi till vintern”, ?säger Martin Letzter, destinationschef och ägare av Hemsedal. 

Är du ännu inte övertygad om att Hemsedal är Norges bästa skidområde? Då kan du här hitta våra bästa tips till en skidsemester i Hemsedal och varför detta område förtjänar en förstaplats.    

Foto: Kalle Hägglund

Hemsedal är väldigt barnvänligt, de unga kommer garanterat få succé här

Glöm inte bort Trysil

Som nämnt är det inte bara Hemsedal som lockar skidturisterna till Norge. Trysil kan också vara med bland de bästa och landade i år på en andraplats, inte långt efter Hemsedal. I sin motivering av Trysils andraplats var det berömmande ord från norska DN som framhäver att Trysil är på god väg att bli ett skidområde i världsklass. Med endast ett poäng från förstaplatsen och Hemsedal är Trysil en fantastisk skidort.

Trysil är Norges största skidområde som är känt för sina välpreparerade pister, en freestylepark som förmodligen är Norges bästa, bra barnområden och ett modernt liftsystem som gör skidsemestern bekväm för hela familjen. Dessutom är den norska fjällidyllen unik och i sitt ess i Trysil. 


Man åker skidor från tre olika fjälltoppar i Hemsedal, som alla bjuder på varierad skidåkning

Har Trysil fångat din uppmärksamhet och är du en av de svenskar som ännu inte har besökt skidområdet, så finns det en bra anledning att ha orten i tankarna inför vintern. Vi har satt ihop en lista med 10 saker man bara måste uppleva i Trysil och det kan du läsa mycket mer om i artikeln.

Foto: Ola Matsson

Har du ännu inte besökt Trysil, så ge dig iväg – det är fantastiskt!

Är du däremot en av de svenskar som tycker att du kan Trysil utantill, då kommer du kanske bli överraskad ändå. Vi har nämligen undersökt skidorten noggrant och det finns alltid mer att uppleva än man tror. 


Nästa »« Förra

Se alla nyheter