Val Gardena gör det igen

Val Gardena gör det igen

Italienska Val Gardena är bland pionjärerna i Italien när det gäller förnyelse och innovation av områdets liftar. De gör oss inte besvikna i år heller…

Förra hösten kunde vi berätta nyheten om att Val Gardena fick Italiens första 8-personers sittlift med värme i sätena. Men de är långt från färdiga med att uppgradera liftsystemet, för till denna vinter öppnar ännu en ny och – kanske ännu mer – imponerande lift i skidområdet.

Pinifarina design

De flesta bilentusiaster känner till namnet Pininfarina som i åratal har designat några av de snyggaste bilarna världen någonsin har skådat. Men företaget bakom de snygga designs håller sig inte bara till bilar. För den nya kabinbanan ”Piz Seteur” i Val Gardena är nämligen designad av ingen mindre än Pininfarina, vilket garanterar att liften åtminstone visuellt är en fröjd för ögat.

Mindre jäkt vid på- och avstigning

Men det är inte bara designen som är imponerande. För åter igen i år försöker de i Val Gardena att höja ribban för liftstandarderna. Kabinerna kopplas av kabeln vid på- och avstigning på ett externt system som gör att kabinerna åker långsamt när skidor, stavar och barnen ska stuvas in i liften. Det är inte den första liften i världen som har lägre fart vid på- och avstigning men återigen försöker de skruva åt skruven extra mycket genom att hela sex kabiner är öppna åt gången – det minskar stressfaktorn när familjen och utrustningen ska samlas ihop och komma med in i kabinen!

Mer plats till att njuta av turen

Komforten i de 77 kabinerna är också något utöver det vanliga. Det betyder bland annat att de 10 personer som det är plats till i varje kabin får större och mer plats på turen upp.

”Piz Seteur” får en total kapacitet på 3 450 personer i timmen och med liftens placering, som en del av Sella Ronda, ska den nog snurra på högtryck under högsäsongen. Vi ser fram emot att sätta rumpan i de mjuka sätena och njuta av designen och pausen, innan skidorna åter igen klickas på fötterna!

Säsongen i Val Gardena förväntas starta den 6 december i år – kanske du ska försöka hinna med en tur innan jul? Det ska vi … Läs mer om skidsemester i Val Gardena här

Publicerad av: Jesper Varming

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen