Skidsemester i Val Gardena

Val Gardena (Italien)

Resebyråer till Val Gardena: Snowtrex, Sunweb

Val Gardena ligger i hjärtat av bergskedjan Dolomitterna, en del av världens största skidområde Superski Dolomiti som bla Canazei är en del av. I mitten ligger Val Gardena omgivet av spektakulära berg som består av Sella-gruppen på 3152 meters höjd och den 3181 meter höga Langkofel. På en skidsemester hit väntar vackra panoramiska utsikter, Sylvassa pister och massor av solskenstimmar. Omöjligt att få slut på pistkilometer med Placeringen mitt i de italienska Dolomiterna är förhållandena redan lovande och Val Gardena ligger i ett område som blivit utnämnd till ett av världens bästa skiddestinationer. Val Gardena är en del av världens största skidområden, Superski Dolomiti, där det finns 1200 kilometer pist... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Val Gardena
Skidområdet: 1563-2520 m.ö.h
Staden/byn: 1563 m.ö.h

175 Pister i allt
53 km blå
105 km röd
17 km svart

Lifter: 78 stk. / 115.553 pers/time

Släpliftar: 25
Tåg: 15
Sittliftar: 30
Kabinliftar: 8
Mer information om Val Gardena under bannern
Val Gardena ligger i hjärtat av bergskedjan Dolomitterna, en del av världens största skidområde Superski Dolomiti som bla Canazei är en del av. I mitten ligger Val Gardena omgivet av spektakulära berg som består av Sella-gruppen på 3152 meters höjd och den 3181 meter höga Langkofel. På en skidsemester hit väntar vackra panoramiska utsikter, Sylvassa pister och massor av solskenstimmar.

Omöjligt att få slut på pistkilometer

med Placeringen mitt i de italienska Dolomiterna är förhållandena redan lovande och Val Gardena ligger i ett område som blivit utnämnd till ett av världens bästa skiddestinationer. Val Gardena är en del av världens största skidområden, Superski Dolomiti, där det finns 1200 kilometer pist och 450 liftar fördelat över 12 områden. Bara i Val Gardena kan man besökare glädja sig till 500 kilometer sammanhängande pist medans de resterande pisterna kan nås efter en kort tur med skidbuss.

Plats till alla på skidor i Val Gardena

Även om man på skidsemester till Val Gardena nästan står inför oändliga mängder pister så ska inte barnfamiljer och nybörjare låta sig skrämmas. Det finns i Val Gardena ett bra utval av varierande pister och precis över byn så finns det pister och liftar speciellt tillägnad till nybörjare och barn så att de kan lära sig åka skidor under komfortabla förhållanden.

Massor av sol och glaciäråkning

Gillar man sol på skidsemestern så kan ta den orangea Sellaronda från Val Gardena mot Corvara. I Corvara kör man från Sellaronda och tar stolliften upp till långa och enastående pister i det sydvästra Corvara som alltid har massvis av sol. En annan rekommendation är att ta en tur till Marmolada som är områdets enda glaciär. Det är områdets högsta punkt på 3265 meters höjd och man får både en underbar utsikt och långa nedfarter i utmärkta snöförhållanden.

Förutom den alpina skidåkningen så är området också perfekt om man får lust att hitta längdspåren. De finns 133 kilometer preparerade spår att utforska.

Val Gardena by

Val Gardena ligger i det gamla Tyrol vilket gör att du får det bästa från både Österrike och Italien. Byn har den avslappnade italienska atmosfären medans de traditionella tyrolska trästugorna pryder bilden av byn och skidgäster går på afterski i österrikisk regi. Det finns i byn ett stort utval av trevliga restauranger och pizzerior där man kan fylla på depåerna efter en lång dag på berget. Val Gardena har ett bra utval av butiker med allt från sportsaker till designerkläder om man skulle vilja shoppa på skidsemestern.

Det finns på skidsemester till Val Gardena också andra aktiviteter som kälke, skridskor eller en simhall med mera.

Utvalda skidresor från Val Gardena

Sök efter skidresa

Hotel Rodes

Gemytliga och 3-stjärniga Hotel Rodes har ett lugnt läge, ca 2 km från St. Ulrichs centrum. Bussen som tar dig till skidområdet, beläget ca 1,5 km bort, stannar bara ca 20 meter från hotellet. Till boendets bekvämligheter hör reception, Wi-Fi, hiss, restaurang, bar, tv-rum, lekrum för barn, skidrum, terrass och trädgård. Parkeringsplatser (i mån av plats) finns också till förfogande. I wellnessområdet finns vilorum, ångbad, bastu och simhall. I resepriset ingår halvpension som omfattar en utökad frukostbuffé och på Läs mer

Residence Antares

Välskötta och 3-stjärniga Residence Antares ligger mitt i Selva di Val Gardenas centrum och endast 200 meter från gondolstationen Ciampioni. Boendet, som består av två byggnader, är anslutet med en korridor till Hotel Antares (4 stjärnor). Till hotellets bekvämligheter hör reception, hiss, Wi-Fi, restaurang, bar, skidkällare samt lekrum för barn. Kostnadsfria parkeringsplatser står till förfogande, och ett parkeringsgarage kan användas mot avgift. Wellnessområdet med simhall och vattenfall, fitnessrum och vilorum står till kostnadsfritt förfogande. Mot avgift kan wellnessområdet med bastu Läs mer

Hotel Scherlin

Välskötta och 3-stjärniga Hotel Scherlin har ett härligt panoramaläge på ca 1 400 meters höjd, ca 5 km från centrum av St. Ulrich och skidliftarna. Skidbussen stannar precis vid hotellet. Till Kastelruth är det ca 6 km (Seiser Alm). Hotellet består av två byggnader (huvud- och sidobyggnad) och förfogar över reception, hiss, Wi-Fi, restaurang, bar, lekrum för barn, skidkällare samt parkeringsplatser och garage. Det vårdade wellnessområdet har simhall, uppvärmningsbar infinity-bassäng och utomhusbubbelpool (väderberoende) i trädgården, turkiskt ångbad, finsk bastu, vilorum Läs mer

Bilder och video från Val Gardena


Användaromdömen om Val Gardena

Skidterräng
4,44
Liftsystem
4,11
Afterski
3,56
Staden
3,93
Barnvänlig
4,33
Nybörjarvänlig
4,67
Prisnivå
4,33
Offpist
4,33
Totalpoängen är 4,21 stjärnor av 5 . Baserat på. 27 recensioner.
Mer information om Val Gardena under bannern

Snörapporter och väder

Søndag
Kraftige regnbyger
Kraftige regnbyger
12ºC
6ºC
1,6 mm
1,9 m/s
sydvest
Mandag
Regnbyger
Regnbyger
11ºC
4ºC
0,5 mm
1,9 m/s
sydvest
Tirsdag
Regn
Regn
3ºC
3ºC
12,0 mm
2,1 m/s
nord
Onsdag
Let skyet
Let skyet
8ºC
2ºC
0,1 mm
1,3 m/s
vest-sydvest

Karta över Val Gardena

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Val Gardena. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor