Skidsemester i Val Gardena

Val Gardena (Italien)

Resebyråer till Val Gardena: Snowtrex, Sunweb

Val Gardena ligger i hjärtat av bergskedjan Dolomitterna, en del av världens största skidområde Superski Dolomiti som bla Canazei är en del av. I mitten ligger Val Gardena omgivet av spektakulära berg som består av Sella-gruppen på 3152 meters höjd och den 3181 meter höga Langkofel. På en skidsemester hit väntar vackra panoramiska utsikter, Sylvassa pister och massor av solskenstimmar. Omöjligt att få slut på pistkilometer med Placeringen mitt i de italienska Dolomiterna är förhållandena redan lovande och Val Gardena ligger i ett område som blivit utnämnd till ett av världens bästa skiddestinationer. Val Gardena är en del av världens största skidområden, Superski Dolomiti, där det finns 1200 kilometer pist... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Val Gardena
Skidområdet: 1563-2520 m.ö.h
Staden/byn: 1563 m.ö.h

175 pister i allt
53 km blå
105 km röd
17 km svart

Lifter: 78 stk. / 115.553 pers/time

Släpliftar: 25
Tåg: 15
Sittliftar: 30
Kabinliftar: 8
Val Gardena ligger i hjärtat av bergskedjan Dolomitterna, en del av världens största skidområde Superski Dolomiti som bla Canazei är en del av. I mitten ligger Val Gardena omgivet av spektakulära berg som består av Sella-gruppen på 3152 meters höjd och den 3181 meter höga Langkofel. På en skidsemester hit väntar vackra panoramiska utsikter, Sylvassa pister och massor av solskenstimmar.

Omöjligt att få slut på pistkilometer

med Placeringen mitt i de italienska Dolomiterna är förhållandena redan lovande och Val Gardena ligger i ett område som blivit utnämnd till ett av världens bästa skiddestinationer. Val Gardena är en del av världens största skidområden, Superski Dolomiti, där det finns 1200 kilometer pist och 450 liftar fördelat över 12 områden. Bara i Val Gardena kan man besökare glädja sig till 500 kilometer sammanhängande pist medans de resterande pisterna kan nås efter en kort tur med skidbuss.

Plats till alla på skidor i Val Gardena

Även om man på skidsemester till Val Gardena nästan står inför oändliga mängder pister så ska inte barnfamiljer och nybörjare låta sig skrämmas. Det finns i Val Gardena ett bra utval av varierande pister och precis över byn så finns det pister och liftar speciellt tillägnad till nybörjare och barn så att de kan lära sig åka skidor under komfortabla förhållanden.

Massor av sol och glaciäråkning

Gillar man sol på skidsemestern så kan ta den orangea Sellaronda från Val Gardena mot Corvara. I Corvara kör man från Sellaronda och tar stolliften upp till långa och enastående pister i det sydvästra Corvara som alltid har massvis av sol. En annan rekommendation är att ta en tur till Marmolada som är områdets enda glaciär. Det är områdets högsta punkt på 3265 meters höjd och man får både en underbar utsikt och långa nedfarter i utmärkta snöförhållanden.

Förutom den alpina skidåkningen så är området också perfekt om man får lust att hitta längdspåren. De finns 133 kilometer preparerade spår att utforska.

Val Gardena by

Val Gardena ligger i det gamla Tyrol vilket gör att du får det bästa från både Österrike och Italien. Byn har den avslappnade italienska atmosfären medans de traditionella tyrolska trästugorna pryder bilden av byn och skidgäster går på afterski i österrikisk regi. Det finns i byn ett stort utval av trevliga restauranger och pizzerior där man kan fylla på depåerna efter en lång dag på berget. Val Gardena har ett bra utval av butiker med allt från sportsaker till designerkläder om man skulle vilja shoppa på skidsemestern.

Det finns på skidsemester till Val Gardena också andra aktiviteter som kälke, skridskor eller en simhall med mera.

Utvalda skidresor från Val Gardena

Sök efter skidresa

Hotel Diamant Spa Resort

Hotel Diamant Spa Resort är ett otroligt trevligt hotell med fina anläggningar. Hotellet ligger mellan Ortisei och Santa Christina, där du också hittar närmaste skidlift. Hotellet har charmig, traditionell inredning med allt du kan förvänta dig i form av moderna faciliteter. Här är en stor och inbjudande wellness-avdelning med inomhuspool, bastu, ångbastu, gym och massage (kostar extra). Kort sagt, allt du behöver för en trevlig och avkopplande eftermiddag. Du kan också välja att koppla av med en drink i hotellets Läs mer

Bilder och video från Val Gardena


Användaromdömen om Val Gardena

Skidterräng
4,44
Liftsystem
4,11
Afterski
3,56
Staden
3,93
Barnvänlig
4,33
Nybörjarvänlig
4,67
Prisnivå
4,33
Offpist
4,33
Val Gardena har en totalpoäng på 4,21 stjärnor av 5. Baserat på 27 recensioner.

Snörapporter och väder

Torsdag
Let regn
Let regn
3ºC
-2ºC
0,3 mm
3,4 m/s
nord
Fredag
Skyet
Skyet
5ºC
-5ºC
0,0 mm
3,5 m/s
vest-sydvest
Lørdag
Skyet
Skyet
2ºC
-2ºC
0,3 mm
4,5 m/s
nord
Søndag
Let skyet
Let skyet
3ºC
-5ºC
0,3 mm
3,4 m/s
nord

Artiklar om skidresor till Val Gardena

7 saker du ska uppleva på skidsemester i Val Gardena

Val Gardena är finsmakarnas paradis


Karta över Val Gardena

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Val Gardena. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen