Nyheter från Morzine-Avoriaz 2023/2024

Nyheter från Morzine-Avoriaz 2023/2024

Här fokuserar vi på två orter som vi har besökt tidigare och som öppnar den nya skidsäsongen med flera nyheter som gör dem ännu bättre.

Morzine och Avoriaz öppnar för skidåkning den 15 respektive 16 december 2023 och erbjuder en lång säsong som sträcker sig fram till mitten av april.

Nyheter i pisterna

Avo Kart
Om du vill prova ett nytt och spännande transportmedel på snön kan Avo Kart ge dig en unik upplevelse. Det är ett trehjuligt fordon med hydraliska bromsar, som du kan testa på en 3,2 kilometer lång bana med en fallhöjd på 600 meter.

Ny stollift
Den här vintern kan gästerna använda sig av en ny 6-personers stollift i Avoriaz. Den nya stolliften kommer att kunna transportera 3 000 personer / timme (600 fler personer fler än tidigare).

Den nya liften, Lac Intrets, tar dig från dalstationen på 1.737 meters höjd till toppstationen på 2.232 meters höjd på endast 5 minuter och 40 sekunder.


Här är den nya liften markerad med en gul cirkel

- Se alla resor till Morzine

- Se alla resor till Avoriaz

Ny röd pist

Skidåkarna kan nu testa en helt ny röd pist, Le Creux de la Neige, i Arare-delen av Avoriaz. Den nya pisten utnyttjar områdets naturliga fallhöjd och det behövdes därför inte några stora ingrepp.

Pisten har en längd på 1,5 km med en fallhöjd på 300 meter. Arare har ett naturligt snötäcke och den nya pisten kommer att prepareras under hela vintern.

Bättre möjligheter för nybörjare

Skidåkare som inte är så erfarna kan använda det helt nya rullbandet som har installerats vid toppen av Pleney-liften. Det 147 meter långa rullbandet gör det enkelt att byta till det andra rullbandet i området och få tillgång till nybörjarområdet.


Se recensionen från vårt besök i Morzine Frankrike:



Hållbarhet och miljö

Morzine och Avoriaz är engagerade i hållbarhet och är en del av en UNESCO Global Geopark. Här finns flera lokala företag som har fått utmärkelser för sitt miljötänk och hållbarhetsarbete. Morzines skidområde har också ingått ett samarbete med Les Aigles du Leman för att lära besökare om utrotningshotade rovfåglar i bergen och hur man skyddar dem.

- Läs mer om Avoriaz

- Läs mer om Morzine

Publicerad av: Frederik Mikkelsen

Resebyråer till Morzine
Fakta om Morzine
Skidområdet: 1000-2466 m.ö.h
Staden/byn: 1000 m.ö.h

650 pister i allt
170 km blå
380 km röd
100 km svart

Lifter: 223 stk. / 225.000 pers/time

Släpliftar: 126
Sittliftar: 79
Kabinliftar: 14

Mer om skidresor till Morzine

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen