Österrikisk vintervandring

Österrikisk vintervandring

En semester i Lech Zürs betyder inte bara snabb skidåkning. Här finns nämligen vandringsleder som inbjuder till fantastiska vandringsturer.

Online: 16/11 2011

Lech och Zürs och det omkringliggande området är bland de högsta punkterna i Österrike. I 1400-2400 meters höjd erbjuder skidanläggningen Lech Zürs alla former för skidåkning och nu är det också möjligt att
uppleva det unika landskapet till fots.

En vintervandringstur i de österrikiska Alperna är en utmärkt avväxling från den höga farten på pisterna. Och det storslagna snölandskapet genomsyras av ro och idyll och en fantastisk naturupplevelse till dem som tar av sig skidorna för en stund.

4 mil för alla
Lech Zürs har anlagt 4 mil vandringsleder för vandringsglada gäster. Och det är vandringsleder i alla former: man kan välja att gå upp för berget eller att ta liften upp med en särskild liftvandrarbiljett. Man kan välja vandringsleder med platt terräng eller mer utmanande kuperade landskap. Man kan vandra på morgonen eller kvällsvandra i månskenet och man kan vandra med eller utan guide.

Längs lederna finns det bänkar uppställda till välförtjänta pauser, det finns utsiktsposter med utsikt till kyrkor och kapell och det finns stugor som kan hjälpa till, om man känner för ett österrikiskt mellanmål.

Konst i ingenmansland
En sällan skådad konstutställning kan också ses på vandringslederna i Lech Zürs. I allt står 100 järnfigurer i människostorlek spridda över landskapet.
Det är den engelska skulptören, Antony Gormly, som står bakom installationen av järnkropparna som tysta skådar över det öde vinterlandskapet.

En vandringstur i de österrikiska Alperna är ett utmärkt andrum från de 280 pistkilometerna i Lech Zürs. Och vandringen kräver inga särskilda förutsättningar – du ska bara ha lust att uppleva naturen på nära håll och till fots.


Österrikisk vintervandring - Billede 933

Publicerad av:

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen