Schladming Dachstein: Redo för säsongen med massor av snö

Schladming Dachstein: Redo för säsongen med massor av snö

Även i Schladming Dachstein har snön fallit i överflöd. Alla pister är täckta av ett tjockt lager natursnö och är redan redo för säsongen.

Vi besökte Schladming den 11 och 12 december och kunde konstatera att allt fungerar som förväntat.

Fantastiska pister i Schladming

Schladming Dachstein är utan tvekan ett av de bästa områdena för pistskidåkning. Pisterna är i allmänhet breda och lättkörda, alltid välpreparerade, inte obehagligt eller onödigt branta, utan de slingrar sig naturligt nerför bergssidorna.


Under soliga dagar har du på många ställen en fantastisk utsikt över det imponerande Dachstein-massivet. Under snöiga dagar har du fördelen att de flesta pisterna går genom skogområden - vilket innebär att du har skydd och faktiskt kan se någonting. Du har inte många whiteout-dagar i Schladming. När vi besökte området snöade det MYCKET kraftigt den första dagen, ändå hade vi en fantastisk skiddag utan att bli "åksjuka". Träden ger fina konturer och gör det möjligt att åka skidor i nästan alla väder.

Många ställen med ski in/out

Schladming Dachstein är en av de skidorter i Österrike som erbjuder de finaste ski in/out-alternativen. Många av hotellen som drivs av nordiska agenturer ligger mycket nära liftar och backar. Dessutom har många stugor byggts upp i terrängen, som du också kan bo i.

Perfekt plats för en kombinationssemester - både längdskidåkning och utförsåkning

Är ni en familj där vissa kanske föredrar längdskidåkning och andra utförsåkning? Eller vill ni ha dagar där ni växlar mellan de två? Då är Schladming Dachstein ett utmärkt val för att lösa det "problemet".

I Ramsau, bara några kilometer från Schladming, finns några av Österrikes bästa längdskidsområden, totalt finns det mer än 400 kilometer spår.

Dachstein-glaciären - nu endast längdskidåkning och offpist

På det imponerande Dachstein-massivet, som du kan se från de flesta platser i Schladming, ligger Dachstein-glaciären. Tidigare kunde man åka skidor här på sommaren, men glaciären har det kämpigt idag, liksom alla andra glaciärer. I Schladming har man tagit konsekvensen av detta och monterat ner alla de släp- och stolliftar som tidigare fanns där uppe.

Här ser du vår guide Thomas från Skischule Hopl

Men du kan fortfarande ta den imponerande linbanan upp dit - antingen för att njuta av den fantastiska utsikten, eller för att åka i längdspåren som fortfarande finns där uppe. Om du är i Schladming för att åka offpist kan du anlita en guide och få några helt fantastiska turer härifrån.

Men tyvärr är det inte längre möjligt att åka vanlig liftbaserad alpin skidåkning på glaciären.

Parken har flyttat till Planai

Den park som “förr i tiden" låg på glaciären ligger nu på Planai - den är mycket lättare att ta sig till och är definitivt värd ett besök om du gillar skidparker.

Sammantaget har Schladming haft inget mindre än en fantastisk säsongsstart och är redo för en fantastisk säsong.

Läs mer om skidsemestrar i Schladming Dachstein här.

Se aktuella erbjudanden på skidresor till Schladming Dachstein här.

Publicerad av: Thomas Jensen

Resebyråer till Schladming
Fakta om Schladming
Skidområdet: 800-2700 m.ö.h
Staden/byn: 745 m.ö.h

152 pister i allt
46 km blå
91 km röd
15 km svart

Lifter: 87 stk. / 89.400 pers/time

Släpliftar: 65
Tåg: 2
Sittliftar: 15
Kabinliftar: 5

Mer om skidresor till Schladming

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen