« Till översikten

Team Åre Sweden på Freeride World Tour

Fredagen den 22 januari är första startdag för Freeride World Tour 2016, en av världens mest prestigefyllda cuper inom friåkning. Tre av fyra i Team Åre Sweden står på starten.

Inför vintersäsongen 2015/2016 startade Åre Destination ett samarbete med fyra av världens bästa skidåkare inom friåkning - Reine Barkered, Jackie Paaso, Evelina Nilsson och Henrik Windstedt, alla hemmahörande i Åre. Nu till helgen drar Freeride World Tour igång och tre av fyra i Team Åre Sweden står på starten.

Åre är hem för många välkända idrottsprofiler, inom allt ifrån alpin skidåkning och längdskidåkning till downhillcykling och enduro. Med Team Åre Sweden har man valt att lyfta upp den del av den alpina skidåkningen som sträcker sig utanför de pistade nedfarterna.

"Team Åre Sweden är ett spännande sätt att stärka Åres varumärke internationellt, skapa synlighet för Åre - året runt och samtidigt lyfta fram några av byns alla duktiga åkare." säger Therese Sjölundh, VD, Åre Destination.

Fredagen den 22 januari är första startdag för Freeride World Tour 2016, en av världens mest prestigefyllda cuper inom friåkning*. 

Tre av fyra medlemmar av Team Åre Sweden står på starten - Reine Barkered, Jackie Paaso och Evelina Nilsson. För Evelina är det första året men både Reine och Jackie har varit med sedan flera år tillbaka, med lysande resultat. Bland annat tog Reine hem den totala segern 2012.

Den sista fjärdedelen av Team Åre Sweden, Henrik Windstedt, har slutat tävla men var en av dominanterna på Freeride World Tour mellan 2008 och 2011.

Varför är Åre hem för så många duktiga skidåkare? Vem går för vinst på Freeride World Tour 2016? Åres bästa skidåkning? Vem är galen i Star Wars, vem tävlar även i enduro och vem hänger en del i Rödkullens barnbackar? Det och mycket mer kan ni läsa i de bifogade blogginläggen.

Lär mer om Reine Barkered

Läs mer om Jackie Paaso

Läs mer om Evelina Nilsson

Läs mer om Henrik Windstedt


Läs mer om Freeride World Tour på deras webbplats. Där kan man även streama helgens tävlingar live.

Samarbetet mellan Åre Destination och Team Åre Sweden sträcker sig från december 2015 till december 2016 och presenterades för första gången under Åredagen den 3 december 2015.

*Friåkning - åka offpist utför stora berg, på skidor eller snowboard.

Kort om Åre Destination:

Åre Destination AB ägs av näringslivet i Åre och är dess samverkansplattform för destinationsövergripande marknadsföring, samt arbetar med utvecklings- och samordningsfrågor. Vår vision är att bli Europas ledande alpina året runt destination. Gemensamt skapar vi förutsättningar för en långsiktig och hållbar utveckling av Åre.

Kort om Åre

Åre är Skandinaviens alpina huvudstad med en internationell atmosfär. Tåget stannar mitt i byn och inom en dryg timmes bilresa finns två internationella flygplatser - en i Östersund och en i Tronheim/Vaernes. I Åre finner man härlig skidåkning, cykling i världsklass och vandring för alla nivåer, en mängd restauranger med kulinariska upplevelser, ett stort utbud av aktiviteter, boende och shopping.


Nästa »« Förra

Se alla nyheter