Skidsemester i Åre

Åre (Sverige)

Resebyråer till Åre: Active Ski Travel

Åre är ett av de populäraste ställena i Sverige och det finn sen grund för det. Åre är ett av de största skidområdena i Sverige som bjuder på skidåkning som påminner om Alperna. Åre ligger ca 900 km nord om Göteborg och bjuder på tre olika områden: Åre by, Duved och Björnen som tillsammans utgör ett av Sveriges största skidområden.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Åre
Skidområdet: 380-1420 m.ö.h
Staden/byn: 380 m.ö.h

89 pister i allt
18 stk.
34 stk.
30 stk.
7 stk.

Lifter: 42 stk. / 48.690 pers/time

Släpliftar: 29
Tåg: 6
Sittliftar: 7
Kabinliftar: 1

Skidåkning för alla

Det finns mer än 90 km pist - allt från härliga barnbackar till branta störtloppsbackar samt ett stort Dream Land med massor av läckra utmaningar för snowboardåkaren och den kreativa skidåkaren.
Längsta nedfarten är på över 6500 meter och med några belysta pister kan man åka skidor även på kvällen. Dessutom är det bra möjligheter för längdskidåkning - både dag och kväll. I Åre finsn det möjlighet att komma ut och köra off-pist då området bjuder på många goda möjligheter både med och utan terräng. Det finns möjlighet att boka en off.pist eller ski touring- guide som ska visa Åres alla bästa sidor

Olika utmaningar i de olika områdena

I Åre by finns det mest utmanande området av de tre olika områdena där man kan komma upp till toppen som ligger 1420 meter över havet. Man kan njuta av något att dricka eller en lunch uppe i toppstugan med Åres bästa utsikt. Det är alltså både en vacker omgivning och fantastisk skidåkning här.

I Duved hittar man istället några av Åres bästa pister. Området är till de som vill åka skidor med lugn omgivning. Här är pisterna breda och snön lite luftig, de har pister från grönt till rött så att hela familjen kan vara med.

Björnen har barnfamiljer som prioritet. Här är det både barn och nybörjarpister samt en kälkbacke. Vill man ha mer utmaningar finns det några utvalda röda pister som kan testas. Utöver skidåkning så erbjuder denna delen massor av underhållning för barnen både med och utan skidor på fötterna.

Centralt och naturskönt

På skidsemestern i Åre kan man välja att bo på flera olika platser allt efter det man vill. Det finns trevliga hotellrum med centralt läge i staden eller stora stugor på fjället där det finns plats för hela familjen med skidåkning precis utanför dörren. Själva Åre by är en historisk fjällby med stort utbud inom shopping, restauranger och barer.


Resan till Åre

Åre ligger ca 1120 kilometer från Malmö och 900 km från Göteborg. Det går ett nattåg från Malmö upp där man kan njuta av turen upp och vara redo på morgonen för lite skidåkning. Från flygplatsen Östersund Åre så är det ca 80 kilometer till Åre by.

Bilder och video från Åre


Användaromdömen om Åre

Skidterräng
4,18
Liftsystem
3,95
Afterski
3,65
Staden
3,83
Barnvänlig
5,00
Nybörjarvänlig
5,00
Prisnivå
5,00
Offpist
4,00
Åre har en totalpoäng på 4,33 stjärnor av 5. Baserat på 65 recensioner.

Artiklar om skidresor till Åre

Den populära gondolen i Åre ska rivas ned

Team Åre Sweden på Freeride World Tour


Karta över Åre

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Åre. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen