Trysil och Hemsedal blir ännu bättre

Trysil och Hemsedal blir ännu bättre

Nordens alper laddar inför den kommande säsongen och bjuder på en rad nyheter, som skidglada gäster kan glädja sig över och börja se fram emot.

Det har inför vintern 2019/2020 blivit investerat på flera norska skidorter, och de förbereder för att kunna imponera de många skidgäster, som under skidsäsongens gång reser norrut.

Säsongen 2019/2020 blir även säsongen då det blir ännu enklare att åka på skidsemester i Norden. Den nya flygplatsen Scandinavian Mountain Airport öppnar i Sälen, och erbjuder direktflyg från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Malmö, Ängelholm/Helsingborg och Växjö. Det gläder Linda Morell, PR-ansvarig hos SkiStar:

Det är riktigt härligt att det nu finns ännu bättre möjligheter för att besöka de skandinaviska fjällen och uppleva skidåkning av första klass. När du landar i Scandinavian Mountains Airport, så spenderar du 10 minuter på att komma till Hundfjället och 40 minuter till Trysil, innan du är redo för att stå på skidor i pisterna.

Öppningen av den nya flygplatsen kommer alltså att gynna skidturisterna oavsett om de ska till Norge eller Sverige.

Läs mer om de nya avgångarna och Scandinavian Mountains Airport här.

Fantastiskt läge - det är otroligt kort resväg till Trysil eller Sälen från flygplatsen


Mer snö och nya pister på väg i Trysil

Fram till vintern arbetas det för högtryck i Trysil, för områdets pister ska göras ännu bättre, innan säsongsstarten i december. Trysil har investerat i ett nytt snösystem, som ska säkerställa ännu högre snösäkerhet och ge skidgästerna ännu mer snö att vältra sig på. Snösystemet kommer att sträcka sig över den 2.400 meter långa nedfarten från toppen av Backe 13, till liften T1 Liekspressen.

Det nya snösystemet möjliggörs med hjälp av en ny vattenreservoar som är byggd uppe på fjället.

För att förbättra pisterna ytterligare, så utvidgas även de populära Backe 15 och Backe 19, så att det ges plats för ännu större svängar och fler skidåkare i pisten.

En annan uppgradering som Trysil får till säsongen 2019/2020, är en ny stor restaurang på Backe 53 uppe i skidområdet, så att det finns mer plats för hungriga skidåkare. Den nya restaurangen heter Restaurant Fjellroa, och den kommer att ersätta den existerande Restaurant Skipaviljongen.

Läs mer här om skidsemester i Trysil


Foto: Skistar

Trysils välpreparerade pister blir ännu bättre


I Hemsedal väntar nya pister samt uppdatering av barnområdet

Barnen kan börja se fram emot skidsemestern till Hemsedal redan nu, för Valleskogen och barnområdet uppdateras med nya ljus- och ljudeffekter, så att det blir ännu roligare för de minsta.

En annan nyhet som svenska skidgäster kan se fram emot, är den nya Totteskogsheisen-liften som öppnar till säsongsstarten 2019. Den nya liften ska förbinda stugområdet Totteskogen med resten av skidområdet med hjälp av det nya spåret 52 Fýriløypa, så att det nu blir ännu enklare att bo med äkta ski-in/ski-out. Från toppen av Hollvin Express öppnar nu en ny pist, 53 Sentrumsvingen, som ska skapa en lättare väg till 49 Sentrumløypa och vidare till centrum eller Totteskogen. Hemsedalen kommer alltså till säsongen 2019/2020 bli mycket mer sammanhängande och tillgängligt än tidigare.

Läs mer här om skidsemester i Hemsedal.


Foto: Skistar

Barnområdet i Hemsedal blir ännu bättre till vintern 2019/2020

Publicerad av: Sofie Ærthøj

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen