Skidsemester i St. Johann in Tirol (Österrike)

Resebyråer till St. Johann in Tirol: Snowtrex

St. Johann in Tirol ligger på den snösäkra norrsidan av det 2 000 meter höga Kitzbüheler Horn. Området är fortfarande ett populärt skidområde bland svenska skidturister som vill ha en mysig stad med bra och snösäker familjeskidåkning. Från St. Johann är det bara dryga milen till den legendariska skidorten Kitzbühel.

Familjevänlig skidåkningOrten ligger ca 650 meter över havsytan men toppen av skidområdet ligger på 1 600 meters höjd. Terrängen är varierad men det finns flest blå och röda pister, som är tillräckligt lätta för att nya skidåkare ska trivas i området men som också är tillräckligt branta för att de mer rutinerade skidåkarna ska kunna ge fullt ös i backarna... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om St. Johann in Tirol
Skidområdet: 659-1604 m.ö.h
Staden/byn: 659 m.ö.h

44 Pister i allt
16 km blå
24 km röd
4 km svart

Lifter: 17 stk. / 21.000 pers/time

Släpliftar: 8
Sittliftar: 5
Kabinliftar: 4
Mer information om St. Johann in Tirol under bannern
St. Johann in Tirol ligger på den snösäkra norrsidan av det 2 000 meter höga Kitzbüheler Horn. Området är fortfarande ett populärt skidområde bland svenska skidturister som vill ha en mysig stad med bra och snösäker familjeskidåkning. Från St. Johann är det bara dryga milen till den legendariska skidorten Kitzbühel.

Familjevänlig skidåkning

Orten ligger ca 650 meter över havsytan men toppen av skidområdet ligger på 1 600 meters höjd. Terrängen är varierad men det finns flest blå och röda pister, som är tillräckligt lätta för att nya skidåkare ska trivas i området men som också är tillräckligt branta för att de mer rutinerade skidåkarna ska kunna ge fullt ös i backarna. Söker man det extrema så kan man försöka sig på den 3,5 kilometer långa FIS-störtloppsbanan som sträcker sig ända från bergstoppen och ner till staden - en pist som är känd för sin förmåga att göra även de starkaste benen schackmatt.

I skidområdet hittar du även en halfpipe och en funslope med diverse utmaningar som kickers, boxes, rails med mera, som är väldigt populära bland barn och vuxna med barnasinnet kvar. Området har dessutom en ovanligt bra snöstatistik, som ofta välsignar bergssidorna med djupa lager nysnö. Älskar man pudersnö så är St. Johann därför en bra destination.

Mysstämning och shopping i den historiska staden

St. Johann in Tirol har historiskt sett varit en ganska rik stad som har levt bra på sin gruvdrift, men som i dag tjänar största delen av sina pengar på turismen. Du kan ha trevligt i stadens gamla centrum, som är centrerat runt det vackra torget med barockkyrkan. Det ger bra möjligheter för mysiga promenader i staden som bjuder på många restauranger och butiker av alla de slag.

Oändligt mycket skidåkning

I sig själv erbjuder skidområdet vid staden 43 kilometer omväxlande pister, men om det inte räcker så kan man utnyttja stadens centrala läge. Staden ligger nämligen nära många andra världsberömda skidområden, som du kan ta dig till på ganska kort tid om du har bil.

Förutom områdets eget liftkort gäller följande liftpass nämligen: Salzburger Super Ski Card, Snow Card Tirol, Super Ski Card och 3 Länder Freizeit-Arena och således kan du alltså kombinera ditt besök i St. Johann in Tirol med ett besök på oändligt många av Österrikes mest berömda skidorter. 3 Länder Freizeit-Arena ger tillträde till grannskidområdena så att du får tillgång till 171 kilometer välpreparerade pister.

Utvalda skidresor från St. Johann in Tirol

Sök efter skidresa

COOEE alpin Hotel Kitzbüheler Alpen

Väldrivna COOEE alpin Hotel Kitzbüheler Alpen ligger precis vid liften Hochfeld och ca 850 meter från centrum av St. Johann in Tirol. När snöförhållandena tillåter kan man åka skidor fram till hotellet. En skidbuss stannar ca 50 meter från boendet. Ett insteg i närmsta längdskidspår finns ca 100 meter bort, och till den legendariska orten Kitzbühel är det ca 10 km. Det komfortabla hotellet har en sportig karaktär och till dess bekvämligheter hör reception, hiss, Wi-Fi, sällskapsrum, frukostrum, restaurang, bar Läs mer

Sporthotel Austria

Gemytliga och 4-stjärniga Sporthotel Austria ligger bara ca 350 meter från centrum av St. Johann in Tirol. Till bergbanan är det bara ca 100 meter, och närmsta hållplats för skidbussen finns ca 500 meter bort. Till hotellets bekvämligheter hör lobby, hiss, Wi-Fi, sällskapsrum, matsal, restaurang, bar, sällskapsrum med öppen spis, lekrum för barn samt skid- och pjäxrum. Parkeringsplatser står till kostnadsfritt förfogande (i mån av plats). Wellnessområdet med simhall, ångbad, bastu, infraröd kabin och vilorum samt fitnessrum kan användas kostnadsfritt Läs mer

Bilder och video från St. Johann in Tirol


Användaromdömen om St. Johann in Tirol

Skidterräng
3,83
Liftsystem
3,95
Afterski
3,63
Staden
4,03
Barnvänlig
0,00
Nybörjarvänlig
0,00
Prisnivå
0,00
Offpist
0,00
St. Johann in Tirol har en totalpoäng på 3,86 stjärnor av 5. Baserat på. 65 recensioner.
St Johann skidresa - Recenserat den 06/10 2022 15:18 - Skapad av Ann-britt Henningsson

Hej St Johann i TyrolDet var min debut i utförsåkning, första turen 3,5 timmar från första stationen.Fint väder och väldigt gott omdömme om folket i St Johann. Mycket att se även i byn och närheten till andra skidbackar och städer runt omkring. badet ett andningshål för muskler man inte hade använt på många år. Har var där nere Läs mer

Mer information om St. Johann in Tirol under bannern

Snörapporter och väder

Torsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
20ºC
11ºC
17,7 mm
1,6 m/s
nord-nordvest
Fredag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
22ºC
7ºC
0,0 mm
1,3 m/s
nord-nordvest
Lørdag
Regn
Regn
18ºC
8ºC
4,2 mm
2,1 m/s
nord-nordvest
Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
19ºC
11ºC
0,1 mm
1,1 m/s
nordøst

Karta över St. Johann in Tirol

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i St. Johann in Tirol. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor