St. Johann in Tirol

Hitta skidresor till St. Johann in Tirol här: Snowtrex

St. Johann in Tirol ligger på den snösäkra norrsidan av det 2 000 meter höga Kitzbüheler Horn. Området är fortfarande ett populärt skidområde bland svenska skidturister som vill ha en mysig stad med bra och snösäker familjeskidåkning. Från St. Johann är det bara dryga milen till den legendariska skidorten Kitzbühel.

Familjevänlig skidåkning

Orten ligger ca 650 meter över havsytan men toppen av skidområdet ligger på 1 600 meters höjd. Terrängen är varierad men det finns flest blå och röda pister, som är tillräckligt lätta för att nya skidåkare ska trivas i området men som också är tillräckligt branta för att de mer rutinerade skidåkarna ska kunna ge fullt ös i backarna. Söker man det extrema så kan man försöka sig på den 3,5 kilometer långa FIS-störtloppsbanan som sträcker sig ända från bergstoppen och ner till staden - en pist som är känd för sin förmåga att göra även de starkaste benen schackmatt.

I skidområdet hittar du även en halfpipe och en funslope med diverse utmaningar som kickers, boxes, rails med mera, som är väldigt populära bland barn och vuxna med barnasinnet kvar. Området har dessutom en ovanligt bra snöstatistik, som ofta välsignar bergssidorna med djupa lager nysnö. Älskar man pudersnö så är St. Johann därför en bra destination.

Mysstämning och shopping i den historiska staden

St. Johann in Tirol har historiskt sett varit en ganska rik stad som har levt bra på sin gruvdrift, men som i dag tjänar största delen av sina pengar på turismen. Du kan ha trevligt i stadens gamla centrum, som är centrerat runt det vackra torget med barockkyrkan. Det ger bra möjligheter för mysiga promenader i staden som bjuder på många restauranger och butiker av alla de slag.

Oändligt mycket skidåkning

I sig själv erbjuder skidområdet vid staden 43 kilometer omväxlande pister, men om det inte räcker så kan man utnyttja stadens centrala läge. Staden ligger nämligen nära många andra världsberömda skidområden, som du kan ta dig till på ganska kort tid om du har bil.

Förutom områdets eget liftkort gäller följande liftpass nämligen: Salzburger Super Ski Card, Snow Card Tirol, Super Ski Card och 3 Länder Freizeit-Arena och således kan du alltså kombinera ditt besök i St. Johann in Tirol med ett besök på oändligt många av Österrikes mest berömda skidorter. 3 Länder Freizeit-Arena ger tillträde till grannskidområdena så att du får tillgång till 171 kilometer välpreparerade pister.


Skidområdet hänger ihop med staden/byn: Oberndorf

Skidsemester förslag i St. Johann in Tirol

Sporthotel Austria Sporthotel Austria Bil fra 3.509:-/pers.
COOEE alpin Hotel Kitz... COOEE alpin Hotel Kitz... Bil fra 2.717:-/pers.
Nollställ   Utökad sökning

Foton och video

Användarna om St. Johann in Tirol

Här kan du se användarnas betyg för St. Johann in Tirol

Skidterräng:
3,83
Liftsystem:
3,95
Afterski:
3,63
Staden/byn:
4,03
Totala poäng är 3,86 / 5 utifrån 65 recensioner.

St Johann skidresa | Skrivit den 04/02 2012

Oprettet af Ann-britt Henningsson

Hej St Johann i Tyrol

Det var min debut i utförsåkning, första turen 3,5 timmar från första stationen.
Fint väder och väldigt gott omdömme om folket i St Johann. Mycket att se även i b...
yn och närheten till andra skidbackar och städer runt omkring. badet ett andningshål för muskler man inte hade använt på många år.
Har var där nere 7 gånger och kommer attåka dit igen

Hälsningar
Ann-Britt Henningsson och Sonny Lätt med svägerskan Birgitta

Läs mera
Skriv en kommentar

Vart hittar jag den bästa skidresan till St. Johann in Tirol?

Hos Skidresor.com samlar vi alla skidresor från de bästa svenska resebyråer. Därför hittar du det största utbud av skidresor till St. Johann in Tirol hos oss. Klicka här för att hitta din skidresa ⇒

Vart hittar jag pistkarta och webcams över St. Johann in Tirol?

Om du ska på skidsemester till St. Johann in Tirol är det en god idé att ha ett bra överblick över området med en pistkarta. Hitta pistkarta för St. Johann in Tirol här. Om du vill veta hur det ser ut i St. Johann in Tirol just nu kan du följa våra live webcams Hitta webcams här ⇒

Vart hittar jag hotell i St. Johann in Tirol?

Du ska inte leta länge! Vi har samlat hoteller i St. Johann in Tirol i en översikt så du lätt kan välja vart du ska bo under din skidsemester. Se hotellerne her ⇒

Är St. Johann in Tirol ett bra skidområde?

Våra medlemmar har givit St. Johann in Tirol 3,86 stjärnor utav 5 möjliga. St. Johann in Tirol med flest stjärnor på Staden/byn och Liftsystem, medans området med minst stjärnor på Barnvänligt. Det är baserat på 65 omdömen. Läs omdömena här ⇒

‍Vilka skidområden hör St. Johann in Tirol ihop med?

St. Johann in Tirol hör ihop med skidområdena Oberndorf.