Skidsemester i Meiringen-Hasliberg (Schweiz)

Resebyråer till Meiringen-Hasliberg: Snowtrex

I hjärtat av Schweiz med fokus på familjernaI mitten av Schweiz i östra Berner Oberland ligger Meiringen-Hasliberg i semesterregionen Haslital. Området ligger bara dryga fem mil från den schweiziska staden Luzern.Det är ett mindre skidområde som bjuder på skidåkning som primärt passar nybörjare och familjer. Meiringen-Hasliberg lägger också energi på att investeringarna i skidområdet används för att optimera villkoren för barnfamiljerna.I botten av området vid Bidmi har de minsta sitt helt eget skidområde. Med egen lift, skidinstruktörer och ett slutet område kan barnen få en säker start på skidåkningen.Skicross och funpark till de ungaDe lite äldre barnen kommer hitta utmaningar ovanför Mägisalp. Under sittliften ligger ”Audi Skicross... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Meiringen-Hasliberg
Skidområdet: 1066-2433 m.ö.h
Staden/byn: 595 m.ö.h

60 Pister i allt
20 km blå
34 km röd
6 km svart

Lifter: 14 stk. / 15.400 pers/time

Släpliftar: 4
Tåg: 1
Sittliftar: 4
Kabinliftar: 5
Mer information om Meiringen-Hasliberg under bannern

I hjärtat av Schweiz med fokus på familjerna

I mitten av Schweiz i östra Berner Oberland ligger Meiringen-Hasliberg i semesterregionen Haslital.

Området ligger bara dryga fem mil från den schweiziska staden Luzern.

Det är ett mindre skidområde som bjuder på skidåkning som primärt passar nybörjare och familjer. Meiringen-Hasliberg lägger också energi på att investeringarna i skidområdet används för att optimera villkoren för barnfamiljerna.

I botten av området vid Bidmi har de minsta sitt helt eget skidområde. Med egen lift, skidinstruktörer och ett slutet område kan barnen få en säker start på skidåkningen.

Skicross och funpark till de unga

De lite äldre barnen kommer hitta utmaningar ovanför Mägisalp. Under sittliften ligger ”Audi Skicross Park Hääggen-Mägisalp”. Här kan man fyra och fyra åka ikapp på en bana med massor av hopp och svängar.

Dessutom ligger Junior Park Mägisalp här. Funparken är speciellt anpassad för barn och familjer.

Med bara sex kilometer svarta pister av de 60 kilometerna finns det massor av skidåkning för familjen. Det finns både breda carvingpister överst på berget och mysig skogsskidåkning i botten.

Säsongen sträcker sig från julledigheten till början av april.

Skidåkning för morgondagens stjärnor

Nyligen har området etablerat ”Hasliberg Ski Racing Center”. Här kan de unga talangerna träna slalom och Super-G. Dessutom finns det professionella atlet-tränare här.
Hasliberg har tidigare haft besök av Världskuppen, och med de nya faciliteterna hoppas de att återigen få besök.

Offpist och skidåkning i månsken

Från januari till mars är det dessutom möjligt att åka på pisterna kvällstid. Varje fredag är pisterna reserverade till skidåkarna med möjligheten att åka skidor ända till klockan 22, medan onsdagar är förbehållen pulkaåkarna. Skidåkningen utgår från Mägisalp i 1710 meters höjd.
Pulkaåkandet äger rum på ”Neuenhag” (pist nummer 14).

Dessutom finns det många offpist-möjligheter på Mt. Hasliberg – men se till att orientera dig ordentligt om förhållanden och lavinrisken innan du beger dig iväg.

Slutligen finns det nio restauranger i området när det är dags att vila benen. Prova t.ex ”Panorama Restaurant Alper Tower” i 2250 meters höjd. Här får du en imponerande utsikt över Alperna, skidområdet och Meiringen i dalen.

Promenad i vild natur

Förutom skidområdet finns det 25 kilometer preparerade och markerade vandringsleder i snön som för en bit bort från pisterna.

Dessutom är det möjligt att uppleva den vackra orörda delen av de schweiziska Alperna på en guidad tur med snöskor. Här berättar guiderna om skog och vilda djur på de två olika turerna. ”Winterwald”-turerna kostar runt 250 kronor.

Marengs och Sherlock Holmes

I staden Meiringen i dalen hittar man ett varierat utbud av hotell.

Det är ingen stor stad men man säger att det var här man uppfann marängen och den berömda engelska detektiven Sherlock Holmes är hedersmedborgare i staden.
Därför står det en staty av honom framför ”Den engelska kyrkan” i staden.

Det är från staden som man tar den sju minuter långa kabinliften ”Luftseilbahn Meiringen – Reuti” för att komma upp i skidområdet.

Utvalda skidresor från Meiringen-Hasliberg

Sök efter skidresa

Parkhotel du Sauvage

Det i jugendstil byggda och 4-stjärniga Parkhotel du Sauvage har ett lugnt läge i en park i Meiringens centrum. Hållplatsen för skidbussen finns bara ca 50 meter bort, och till liften är det ca 700 meter. Till ett insteg i längdskidspåren är det 500 meter. Hotellet som byggdes 1880 och till dess bekvämligheter hör hotellhall, reception, hiss, Wi-Fi (inkl.), frukostrum, restaurang, café, lekrum för barn, sällskapsrum, bibliotek, bar och skidrum. Parkeringsplatser finns till kostnadsfritt förfogande vid hotellet i mån Läs mer

Swisspeak Resort Meiringen

Swisspeak Resort Meiringen öppnade 2019 och ligger nära Meiringens järnvägsstation, och bara ca 600 meter från sittliften Meiringen-Hasliberg Reuti. Bekvämligheter Till det moderna boendets allmänna bekvämligheter hör reception, Wi-Fi, bistro, spel- och lekområde samt bastu. Vid liften finns låsbara skåp till förfogande (se information på plats). Parkeringsplatser och plats i parkeringsgarage kan användas mot föranmälan (i mån av plats och mot avgift). Måltider Utan måltider.

Bilder och video från Meiringen-Hasliberg


Användaromdömen om Meiringen-Hasliberg

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.

Mer information om Meiringen-Hasliberg under bannern

Snörapporter och väder

Torsdag
Let skyet
Let skyet
19ºC
11ºC
12,8 mm
1,0 m/s
nord-nordvest
Fredag
Delvist skyet
Delvist skyet
20ºC
11ºC
0,0 mm
0,4 m/s
sydøst
Lørdag
Kraftig regn
Kraftig regn
15ºC
10ºC
1,1 mm
0,7 m/s
sydvest
Søndag
Delvist skyet
Delvist skyet
20ºC
8ºC
0,2 mm
1,7 m/s
syd-sydøst

Karta över Meiringen-Hasliberg

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Meiringen-Hasliberg. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor