Skidsemester i Hundfjället (Sverige)


Hundfjället är en del av skidområdet Sälen, som är Nordeuropas största skidområde. Hundfjället bjuder på 22 pister fördelat över alla svårighetsgrader. Fjällets naturliga utformning gör att skidområdet är nivåindelat. Kollar du till höger på pistkortet finns det massor av röda pister, i mitten flertalet gröna och blå pister och till vänster är det en utmaning med 4 svarta pister. Skidområdet utgår från Hundfjällstorget som utgör en naturlig samlingspunkt och har ett barn/nybörjar -område. Vid Trollbäckstorget hittar du ännu ett bra övningsområde för de minsta på skidorna. Mycket mer skidåkning Sälens brantaste backe, väggen, hittar du i Hundfjället och barnens backe Trollskogen är ett äventyr i sig själv. Mitt i mellan... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder

Fakta om Hundfjället
Skidområdet: 550-860 m.ö.h
53 Pister i allt
15 km grön
13 km blå
14 km röd
11 km svart

Lifter: 45 stk. / 35.600 pers/time

Släpliftar: 34
Tåg: 7
Sittliftar: 4
Mer information om Hundfjället under bannern
Hundfjället är en del av skidområdet Sälen, som är Nordeuropas största skidområde. Hundfjället bjuder på 22 pister fördelat över alla svårighetsgrader. Fjällets naturliga utformning gör att skidområdet är nivåindelat. Kollar du till höger på pistkortet finns det massor av röda pister, i mitten flertalet gröna och blå pister och till vänster är det en utmaning med 4 svarta pister. Skidområdet utgår från Hundfjällstorget som utgör en naturlig samlingspunkt och har ett barn/nybörjar -område. Vid Trollbäckstorget hittar du ännu ett bra övningsområde för de minsta på skidorna.

Mycket mer skidåkning

Sälens brantaste backe, väggen, hittar du i Hundfjället och barnens backe Trollskogen är ett äventyr i sig själv. Mitt i mellan hittar du de långa backarna som är perfekta att öva sin carving i när de är så breda. Framförallt hittar du ett varierat utbud av pister som är totalt 82 kilometer långa där den längsta är 2 100 meter.

Förutom Hundfjällets egna pister så finns det längst till vänster förbindelseliften som kopplar ihop Hundfjället med Tandådalen. Det betyder att man på samma liftkort kan köra fram och tillbaka mellan de två områdena, Tandådalen har 27 pister så det finns många nog för dig att åka i när du sätter de två samman. Om man vill ha ännu mer så funkar liftkortet även i Lindvallen och Högfjället som tar ca 15 minuter i bil eller med shuttle servicen som erbjuds.


Annorlunda upplevelse på skidor

Trollskogen ligger i området och kan lättast nås via knapliftarna. Här gömmer sig trätrollen och andra väsen mellan träden som kommer till liv med hjälp av ljus och ljud vilket blir ett äkta äventyr för de små. Vid botten av trollskogen ligger trollens fäbod där Sälens maskot Valle bjuder in de små till afterski. Sak det vara mer så hittar du i backe 6 en Fun ride med hopp, bulor och andra hinder som är byggda för alla. Utöver det så finns det i östra Tandådalen en snowpark som man kan komma till både via förbindelse i lift eller buss.

Oplevelser foruden skiløb

Det finns många aktiviteter att testa på Hundfjället. Det är bland annat skridskoåkning, äventyrsbad eller spa.
Bilder och video från Hundfjället


Användaromdömen om Hundfjället

Skidterräng
4,24
Liftsystem
4,10
Afterski
3,10
Staden
3,24
Barnvänlig
0,00
Nybörjarvänlig
0,00
Prisnivå
0,00
Offpist
0,00
Hundfjället har en totalpoäng på 3,67 stjärnor av 5. Baserat på. 58 recensioner.
Mer information om Hundfjället under bannern

Snörapporter och väder

Torsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
8ºC
3ºC
0,0 mm
6,9 m/s
vest-sydvest
Fredag
Skyet
Skyet
9ºC
4ºC
0,8 mm
9,1 m/s
syd-sydvest
Lørdag
Let skyet
Let skyet
7ºC
6ºC
0,0 mm
6,2 m/s
vest-nordvest
Søndag
Skyet
Skyet
6ºC
0ºC
0,0 mm
4,7 m/s
sydvest

Karta över Hundfjället

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Hundfjället. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor