Ett av Europas största skidområden öppnar två nya gondoler och flera nya pister

Ett av Europas största skidområden öppnar två nya gondoler och flera nya pister

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental har de senaste åren investerat massivt i deras liftsystem och till vintern kommer ytterligare två toppmoderna gondoler stå klara.

Det är inte så lång tid sedan SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental offentliggjorde att de ville spendera över en halv miljard kronor - 740 milioner för att vara precis - På att modernisera och bygga ut skidsystemet.

Området har redan haft en av världens mest moderna liftsystem men det går uppenbart inte en vinter som skidåkarna ska behöva sätta sig i gamla liftar. Det är underbart när du ska runt på de 284 kilometer pist som området består av.

I år blir ingen undtagelse, när det kommer upp nya liftar när området öppnar så är det med två nya gondoler för att ge mindre väntetid och mer skidåkning.


Placering av de nya gondolerna


De 284 Kilometer pist i SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental blir servat av omkring 90 liftar som breder ut sig mellan de nio byarna Söll, Hopfgarten; Itter, Kelchsau, Westendorf, Brixen, Scheffau, Ellmau och Going.


Med 2 nya gondoler blir det moderna systemet bättre


Snabbare upp på morgonen med Hexenwasser

Redan i somras stod en ny 10-personers gondol klar vid namn Hexenwasser. Den ersätter en Äldre 8-personers gondol och går från byn Söll upp till mellanstationen på berget.?

I och med att den nya liften är både större och snabbare än den gamla liften kan gästerna komma snabbare upp på berget på morgonen. Det betyder mindre kö vilket betyder mer skidåkning.

Liften har 72 kabiner som varje har fått sin egen individuella utsmyckning och historia som allt ger en liten insikt om historien i regionen. Varför man i Söll tycks ha en fascination omkring häxor (se liftens namn) är ovisst men enligt Skiwelts hemsida blir en tur i liften som en tur på en flygande kvast. Men skillnaden (som tur är) är att gästerna får sitta i kabinen istället för ovanpå den. 


Fakta om Hexenwasser:


Typ:10 personers gondol
Hastighet:6 m/s
Kapacitet:3.200 personer i timmen
Tid: 6 minuter och 45 sekunderDen nya Salvistabahn är en riktigt uppgradering för området


Ny Terräng på Salvistabahn

Minst lika spännande som att pröva en lift byggd med häxkonst i åtanke blir det att prova det nya pisterna och terrängen som en ny lift från byn Itter öppnar. Itter är en grannby till Söll och där det stod en äldre 4-persons gondol står det nu en helt ny 10-personers gondol.

Det betyder självklart att du kommer snabbare upp på berget men det extraordinära här är att den kommer gå hela 650 meter längre upp på berget än den gamla liften och att skidåkarna då får ännu mer pistkilometer på liftkortet. Det sker inte varje dag att ett av Europas största områden bygger ut med ny terräng.

Liften har fått en mellanstation ungefär där den gamla liften slutade. Det ger skidåkarna en möjlighet att uppleva den nya terrängen utan att åka hela vägen ner till byn. Kabinerna blir “Ferrari-röda” och får en full panoramautsikt med rutor hela vägen ner till golvet.


Fakta om Salvistabahn

Typ:10-personers gondol
Hastighet:6 m/s
Kapacitet: 2.100 personer i timmen
Längd:2.843 meter
Tid:10 minuter


Läs också: Därför ska du på skidsemester i Skiwelt


Publicerad av: Rasmus Bragh Schulz

Resebyråer till SkiWelt Wilder Kaiser
Fakta om SkiWelt Wilder Kaiser
Skidområdet: 620-1957 m.ö.h
Staden/byn: 780 m.ö.h

284 pister i allt
122 km blå
129 km röd
33 km svart

Lifter: 90 stk. / 146.656 pers/time

Släpliftar: 19
Sittliftar: 35
Kabinliftar: 16

Mer om skidresor till SkiWelt Wilder Kaiser

Hitta erbjudanden på skidresor