Skidsemester i SkiWelt Wilder Kaiser (Österrike)

Resebyråer till SkiWelt Wilder Kaiser: Snowtrex

280 pistkilometer bjuder det populära skidområdet SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental i norra delen av Österrike på. Med sina många kilometer vita nedfarter mitt i Kitzbühel-alperna har SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental en stor palett av pister i olika svårighetsgrader, här finns både utmaningar för barn, nybörjare och mer vana skidåkare.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om SkiWelt Wilder Kaiser
Skidområdet: 620-1957 m.ö.h
Staden/byn: 780 m.ö.h

284 pister i allt
122 km blå
129 km röd
33 km svart

Lifter: 90 stk. / 146.656 pers/time

Släpliftar: 19
Sittliftar: 35
Kabinliftar: 16
Mer information om SkiWelt Wilder Kaiser under bannern

Kilometer för alla pengarna

Med en placering nära den tyska gränsen och nära München är Wilder Kaiser - Brixental enkelt att ta sig till för skandinaviska skidentusiaster.

Till skillnad från små skidområden är det föga troligt att man kommer tröttna på att åka i samma pist eftersom det finns 280 kilometer sammanhängande pister och det krävs en stor insats att hinna med att åka ned för alla nedfarterna.

Med 122 kilometer blå och gröna pister och 129 kilometer röda kan man för det mesta ta olika vägar ned för berget med en lutning som passar till din nivå.

Sist men inte minst finns det mer än 1700 snökanoner, som ser till att ge en god grund på 250 av områdets 280 pistkilometer. Säsongen sträcker sig från början av december till cirka mitten av april.

Och har du inte fått nog av skidåkning under dagen finns det 10 kilometer belysta pister på kvällen som har öppet från onsdag till lördag.

Värme i sätena

Det är dock inte bara de många pistkilometerna som lockar i SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental.

Liftsystemet är välutvecklat och har många nya liftar. Bland annat hänger 15 gondoler redo att ta förväntansfulla skidåkare upp för berget. Dessutom finns det flera liftar som har värme i sätena, så att skidgästerna även på kalla dagar i varje fall kan hålla den delen av kroppen varm.

Om kroppen behöver värmas har området 77 restauranger.

Och investeringarna i området fortsätter.

Till säsongen 2014/2015 har området investerat 23 miljoner euro i området. Bland annat har man köpt en åtta-personers sittlift med sätesvärmare till området vid Scheffau. Och vid Hopfgarten har det kommit 500 underjordiska parkeringsplatser vid gondolbanan.

Fyra funparker till de äventyrliga

Om man vill testa rails och hopp bjuder SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental på fyra funparker. Intersport Kaiserpark i Ellmau erbjuder utmaningar för både nybörjare och experter.

I Söll finns det två parker, varav den ena främst är till nybörjare och har över 40 hopp och rails.

De rutinerade bör söka sig mot Westendort där det finns en park till de erfarna vid Gampenkogelbahn.

Bröllopsnatt i iglo

Byarna Going, Ellmau, Scheffau, Söll, Itter, Hopfgarten, Kelchsau, Westendorf, Brixen im Thale utgör paletten av byar som huserar skidturisterna i SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental.

I Brixenim Thale är det bland annat möjligt att få en ganska speciell upplevelse. För behöver du en dag utan carving-skidorna eller en annorlunda övernattning så är det möjligt vid Hochbrixen Mountain Station.

Här ligger Alpeniglu som bland annat har 18 iglor och ett ishotell som har bar och restaurang. Är man nygift är det möjligt att boka is-hotellets brudsvit. Där man bör veta att övernattningen försiggår i sovsäckar – som dock kan sättas ihop med blixtlås.

Det finns också en iskyrka och det kommer is-skulptörer varje år för att skulptera konst i isen.

Trevlig stämning, snaps och kolsvart skidåkning

Har man vägen förbi Westendorf, kan man hitta äkta tyrolerstäming. Westendorf korades år 1998 som Europas vackraste stad.

I skidområdet över staden hittar men dessutom några av områdets riktigt branta backar.

Åker man till Going, kan man få törsten efter den traditionella österrikiska drycken snaps stillad. Här ligger destilleriet Aggstein, som gör många olika snapsar.

Seriös rodelåkning

Som alla andra österrikiska skidområden bjuder SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental naturligtvis även på seriös rodelåkning.

Här finns belysta rodelbackar som är säkrade med starket och kuddar på masterna. I allt finns det 19 kilometer pulkabackar.

Utvalda skidresor från SkiWelt Wilder Kaiser

Sök efter skidresa

Gasthof & Restaurant Hotel Schermer

Familjedrivna Gasthof & Restaurant Hotel Schermer ligger i Bad Häring, ca 800 meter från ortens centrum, och precis vid Kurzentrum. Diverse inköpsmöjligheter finns inom ca 500 meters avstånd. Skidbussen stannar precis vid boendet och sköter transporten till insteget i skidområdet i Hopfgarten (mot föranmälan i receptionen, fram till kl 18 dagen innan). Med egen bil når du Salvistabahn i Itter efter ca 10 km. Insteget i längdskidspåret finns ca 300 meter bort. Till det traditionella boendets bekvämligheter hör reception, hiss Läs mer

Bilder och video från SkiWelt Wilder Kaiser


Användaromdömen om SkiWelt Wilder Kaiser

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.

Mer information om SkiWelt Wilder Kaiser under bannern

Snörapporter och väder

Mandag
Kraftig regn
Kraftig regn
15ºC
13ºC
2,9 mm
2,6 m/s
nordøst
Tirsdag
Skyet
Skyet
18ºC
9ºC
0,2 mm
2,1 m/s
nordvest
Onsdag
Let skyet
Let skyet
20ºC
7ºC
0,0 mm
2,4 m/s
nord
Torsdag
Regnbyger
Regnbyger
21ºC
8ºC
1,7 mm
0,1 m/s
øst

Artiklar om skidresor till SkiWelt Wilder Kaiser

Ett av Europas största skidområden öppnar två nya gondoler och flera nya pister

Nya liftar för 780 miljoner kronor till SkiWelt

Därför ska du åka på skidsemester till SkiWelt


Karta över SkiWelt Wilder Kaiser

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i SkiWelt Wilder Kaiser. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor