2 toppdestinationer på ett liftkort

2 toppdestinationer på ett liftkort

Österrikiska Obergurgl-Hochgurgl och Sölden slår sig ihop från och med denna vinter så att liftkortet framöver gäller till båda destinationerna – i allt imponerande 254 pistkilometer.

Österrikiska Obergurgl-Hochgurgl och Sölden slår sig ihop från och med denna vinter så att liftkortet framöver gäller till båda destinationerna – i allt imponerande 254 pistkilometer. Obergurgl-Hochgurgl och Sölden är två av de bästa och mest attraktiva skiddestinationerna i Österrike. Den förstnämnda skidorten är nog mest känd för en intim och exklusiv atmosfär och Sölden är känd som området med några av Österrikes högst belägna pister. Säsongens stora gemensamma nyhet är att man från denna vinter kan få full fart på pisterna i båda områdena med ett liftkort – det nya Pow(d)er Card!

Gemensamt liftkort

Förutom att vara två av Österrikes mest kända och besökta skidorter är områdena också grannar. Det är bara cirka två mil som skiljer de två områdena åt och det kommer de utnyttja från och med i vinter – de erbjuder nämligen att alla med ett liftkort av minimum 3 dagars varaktighet ska kunna användas till alla de två destinationernas 254 pistkilometer!

Vill ni gärna utnyttja att liftkortet gäller i båda områdena men inte har någon bil, då åker det skidbussar mellan de två områdena flera gånger i timmen. Skidbussarna är också ett bra alternativ om man vill slippa tänka på till exempel parkering – och så är skidbussarna mellan områdena gratis så länge du kommer ihåg liftkortet.

Ett tredagarsliftkort kan du få från 1481 SEK/vuxen medan ett 6-dagars liftkort i högsäsongen kostar 2740 SEK/vuxen. Det är rabatt till de minsta (40 %), de större barnen (20 %) och till pensionärerna (15 %)

Var för sig är de två områdena fantastiska och väl värda att besöka, men nu kan du med ett Pow(d)er Card i handen utnyttja möjligheterna i båda områdena! 55 liftar och i allt 254 pistkilometer. What’s not to like?

Obergurgl-Hochgurgl

Obergurgl-Hochgurgl erbjuder dryga 110 pistkilometer och skidåkning mellan 1 800-3 080. Området brukar vara ett av de första områdena som öppnar skidsäsongen i Österrike – naturligtvis om man ser bort ifrån destinationerna med glaciärskidåkning – det betyder att skidsäsongen är lång och snösäkerheten stor. Massor av långa och breda pister perfekta till carving-skidåkning och utanför pisterna är det bra offpist-möjligheter. För att kunna ta de många skidglada turisterna snabbt till toppen har området 24 moderna liftar med en kapacitet på 40 000 skidåkare i timmen. Väntetid vid liftarna är därför ovanligt. De välbevarade och mysiga städerna är dessutom kända för en rad olika bra restauranger och hotell, så Obergurgl-Hochgurgl hör till bland Österrikes mest populära destinationer och är absolut en av våra favoriter.

Sölden

Det samma kan man säga om Sölden, men här är det fokus på utmaningar och på många ställen gränsöverskridande skidåkning. The Big 3 – Sölden-områdets tre bergstoppar som alla sträcker sig mer än tre kilometer upp – lockar med långa nedfarter i några av de vackrast tänkbara omgivningar. Sölden har 144 pistkilometer och skidåkning mellan 1 350-3 340 meters höjd. De i allt 31 liftarna i området kan på imponerande vis ta närmare 65 000 skidåkare upp i höjderna varje timme, så de många skidglada turisterna i Sölden tillbringar sällan lång tid i liftkön. Med de två glaciärerna – Rettenbachferner och Tiefenbachferner – ett stenkast bort så är Sölden garant för skidåkning mellan oktober och maj. Bland annat därför går öppningsåken for FIS World Cupen av stapeln i Sölden varje år.

Nu när de två områdena är hopslagna finns det massor av möjligheter


254 pistkilometer och 55 liftar på ett liftkort

- Läs mer om skidsemester i Sölden här

- Läs mer om skidsemester i Obergurgl/Hochgurgl här

Publicerad av: Jesper Varming

Resebyråer till Sölden
Fakta om Sölden
Skidområdet: 1377-3250 m.ö.h
Staden/byn: 1377 m.ö.h

141 pister i allt
45 km blå
73 km röd
23 km svart

Lifter: 33 stk. / 61.000 pers/time

Släpliftar: 9
Tåg: 3
Sittliftar: 19
Kabinliftar: 2

Mer om skidresor till Sölden

Hitta erbjudanden på skidresor