Skidsemester i Obergurgl / Hochgurgl

Obergurgl / Hochgurgl (Österrike)

Resebyråer till Obergurgl / Hochgurgl: Snowtrex

Med en placering på 1930 meter över havet har Obergurgl den högst belägna bykyrkan i Europa. Hochgurgl ligger 2150 meter över havet och har sex hotell där den ena är 5-stjärnigt. Obergurgl har utnämnts av UNESCO, till att vara en försöksstad i en undersökning om alpbyarnas utveckling. Det betyder att skidområdet inte får byggas ut ytterligare och man har infört stränga regler för bilkörning i byn. Detta gör det extra mysigt och ger en lugn stämning inne i byn. För snowboardsintresserade finns det halfpipe, quarterpipe och funpark.Snösäkerhet i Obergurgl / HochgurlI Obergurgl/Hochgurl är det hög snösäkerhet i säsongen mellan november och maj, och med pister för alla smaker och... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Obergurgl / Hochgurgl
Skidområdet: 1800-3080 m.ö.h
Staden/byn: 1930 m.ö.h

110 pister i allt
35 km blå
55 km röd
20 km svart

Lifter: 24 stk. / 39.400 pers/time

Släpliftar: 8
Sittliftar: 7
Kabinliftar: 8
Mer information om Obergurgl / Hochgurgl under bannern
Med en placering på 1930 meter över havet har Obergurgl den högst belägna bykyrkan i Europa. Hochgurgl ligger 2150 meter över havet och har sex hotell där den ena är 5-stjärnigt. Obergurgl har utnämnts av UNESCO, till att vara en försöksstad i en undersökning om alpbyarnas utveckling. Det betyder att skidområdet inte får byggas ut ytterligare och man har infört stränga regler för bilkörning i byn. Detta gör det extra mysigt och ger en lugn stämning inne i byn. För snowboardsintresserade finns det halfpipe, quarterpipe och funpark.

Snösäkerhet i Obergurgl / Hochgurl

I Obergurgl/Hochgurl är det hög snösäkerhet i säsongen mellan november och maj, och med pister för alla smaker och nivåer så är det en bra skidort för din skidsemester oavsett vilken nivå du är på.

Afterskiing, nattskidåkning eller ren avkoppling?

Afterski kan försiggå på många olika sätt allt efter vad man gillar. Är du till fest och partaj, så får du på din skidsemester möjlighet för att slå din lurviga på flera olika barer och nattklubbar. Du kan också ha skoj i områdets kälkbackar eller med nattskidåkning och tycker du mer om avkoppling så besök de stilla vinterbyarna eller de viktiga skidanläggningarna.

Utvalda skidresor från Obergurgl / Hochgurgl

Sök efter skidresa

Hotel Austria & Bellevue

Komfortabla Hotel Austria & Bellevue är klassificerat med 4 stjärnor (superior), och ligger ca 500 meter från Obergurgls centrum, med sina många inköpsmöjligheter. Skidområdet Obergurgl/Hochgurgl finns knappt 300 meter bort, och till en hållplats för skidbussen är det också ca 300 meter. Vid goda snöförhållanden kan man även åka skidor fram till hotell. Ett insteg till ett längdskidspår är möjligt ungefär 500 meter bort. Boendet består av två förstklassigt drivna hotell, som är förbundna med varandra med en underjordisk gång Läs mer

Hotel Lohmann

Familjevänliga och 3-stjärniga Hotel Lohmann ligger ca 200 meter från Obergurgls ortscentrum, ca 170 meter från skidområdet Festkogel samt ca 100 meter från närmsta hållplats för skidbussen. Ett insteg till längdskidspåret finns nära hotellet (ca 50 meter). Det omtyckta hotellet förfogar över reception med entréområde, Wi-Fi, lekrum, frukostrum, restaurang, bar samt skid- och pjäxrum. Kostnadsfria parkeringsplatser finns till förfogande i mån av plats, och det gäller även parkeringsgaraget. Avkoppling erbjuds kostnadsfritt i wellnessområdet med finsk bastu, bubbelpool, ångbad och sanarium Läs mer

Bilder och video från Obergurgl / Hochgurgl


Användaromdömen om Obergurgl / Hochgurgl

Skidterräng
3,95
Liftsystem
3,90
Afterski
2,80
Staden
3,70
Barnvänlig
0,00
Nybörjarvänlig
0,00
Prisnivå
0,00
Offpist
0,00
Obergurgl / Hochgurgl har en totalpoäng på 3,59 stjärnor av 5. Baserat på 20 recensioner.
Mer information om Obergurgl / Hochgurgl under bannern

Snörapporter och väder

Mandag
Let regn
Let regn
9ºC
4ºC
0,3 mm
1,6 m/s
nord-nordøst
Tirsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
10ºC
0ºC
0,0 mm
1,5 m/s
nord-nordvest
Onsdag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
12ºC
0ºC
0,8 mm
0,1 m/s
nordvest
Torsdag
Let skyet
Let skyet
12ºC
3ºC
1,2 mm
0,5 m/s
vest-sydvest

Artiklar om skidresor till Obergurgl / Hochgurgl

Obergurgl får ny lift

Förbisedda pärlor i Ötztal

Obergurgl/Hochgurgl - drömskidåkning med Österrikes charm


Karta över Obergurgl / Hochgurgl

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Obergurgl / Hochgurgl. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor