« Till översikten

Flera stora nyheter i Sverige 18/19

De svenska skidområdena rustar sig inför denna vinter och de som far norrut här i vinter kan börja längta redan nu. Här kan du läsa varför.

Det har inför denna vinter investerats stora belopp på de svenska skidorterna. Både de största och de mest populära bjuder på spännande nytt för alla glada skidgäster som under vintern kommer att besöka de svenska fjällen och skidanläggarna.

Foto: Isaberg – ©Isaberg

Även om Isaberg inte erbjuder särskilt många höjdmeter, kan du ändå få bra fart

Mer snö i Isaberg

Snö är liksom en förutsättning för att kunna åka skidor. Det säger ju sig självt. Och helst massor av det i början av vintern så att säsongen blir så lång som möjligt. Men en del vintrar dröjer snön och då är det ju bra att hjälpa snön lite på traven med hjälp av konstsnö. För att vara säker på att kunna erbjuda gästerna bra snö även i början av vintern, har Isaberg investerat i 50 extra snökanoner, etablerat nya vattenbrunnar som ska mata snökanonerna och dragit nya vattenrör. Med de extra snökanonerna kan Isaberg nu täcka en betydligt större del av pisterna med konstsnö, om snön från ovan skulle lysa med sin frånvaro. Det krävs bara att det är frostväder, vilket de ofta har!

Det är dessutom goda nyheter till nybörjarna som besöker Isaberg: Barnbacken har gjorts längre och flera av pisterna har blivit bredare.

Läs mer om skidsemester i Isaberg här.


Med 50 nya snökanoner är oddsen för massor av snö ännu bättre

Nytt till stora och små i Kläppen

I Kläppen vid Sälen har det till denna vinter investerats 17 miljoner kronor till förbättringar. Toppstugan har bland annat byggts ut med 100 sittplatser och dessutom har det gjorts en gång med tak från gondolbanan till stugan.

Vet du att gondolbanan i Kläppen är Sveriges tredje största gondolbana?

Till de som inte kan få nog av skidåkning är det också goda nyheter. Belysningen på pisterna har till denna vinter bytts ut till modern LED-belysning, som ger ett mycket bättre ljus och som dessutom kräver mindre energi än de tidigare. LED-belysningen är en viktig del av områdets miljösatsning. 

Läs mer om den nya gondolbanan i Kläppen här.

Den nya liften får 47 gondoler och kan förflytta 2 400 människor i timmen

Skandinaviens modernaste lift finns i Hundfjället

I Hundfjället i Sälen investeras det massivt sedan några år tillbaka och hela området moderniseras. Till denna vinter har de en ny expresslift – West Express – klar, som blir den modernaste i hela Skandinavien! Och inom ett par år förväntar de att slå upp dörrarna till SkiStar Lodge Hundfjället med 800 sängplatser, restaurang och loungebar, dessutom är etablerandet av en helt ny flygplats i området på god väg att realiseras. Med de massiva investeringarna och en ny flygplats bara 10 minuters bilresa därifrån, blir det spännande att följa utvecklingen i Hundfjället.

Läs mer om skidsemester i Hundfjället här

Foto: Hundfjället – ©Skistar

Ny lift, nya pister och nya logimöjligheter – Hundfjället går en spännande framtid till mötes

Vem är snabbast i Falköping?

Falköping Alpin har också nyheter för året. Detta lilla skidområde är bland de mest snösäkra i södra Sverige och under de senaste åren har området varit de första till att sätta igång lifterna. I år har de satt upp en ny stor display med tidtagning vid slalombacken, som visar både din och din polares tid. Dessutom har det byggts en ny snowpark med både hopp och rails. Skidanläggningen är öppen alla helger samt vardagskvällar – och är gratis. 

Foto: Falköping Alpin – © Falköping Alpin

Har man vägarna förbi Falköping är detta ett perfekt utflyktsmål

Intresserad av Falköping? Så läs mer om skidsemester i Falköping här.

Nya pister i Stöten

I Stöten hittar man Sälens största fallhöjd med 370 höjdmeter. Det finns skidåkning i alla svårighetsgrader och massor av utmaningar till alla. Inför denna vinter har man byggt ut anläggningen med hela fyra nya nedfarter, varav den ena är mer än tre kilometer lång. 

Se Stöten från luften här


Läs mer om skidsemester i Stöten här. 

                                                                                                                                                                            Foto: Ralf Späth

Stöten erbjuder även fantastisk kvällsskidåkning

Kom till VM i Åre

Fart är i fokus i Åre mellan den 5 och den 17 februari, när de är värdar för Världsmästerskapen i alpin skidsport. Det är dessutom tredje gången som Världsmästerskapen arrangeras i Åre, vilket understryker områdets kvalitet. Skistar är officiell titelsponsor och de har sett till så alla som har ett giltigt liftkort får gratis inträde till tävlingarna!

Foto: Åre – © Ola Matsson

För tredje gången gillt ska Åre vara värdar för Världsmästerskapen i alpin skidsport denna vinter.

Läs mer om skidsemester i Åre här.


Nästa »« Förra

Se alla nyheter