Obergurgl får ny lift

Obergurgl får ny lift

Skidområdet, som är känt för att vara ett av Alpernas mest snörika skidsportsområden, får en längre lift, ett utökat liftkort och fler kilometer pist.

Kirhenkarbahn-liften blir förlängd i skidområdet Obergurgl-Hochgurgl så att skidåkarna nu kan komma ännu högre upp. Det blir då ännu fler pister att åka i och området Ötztals blir ännu större och attraktivare. Det tillkommer 2,2 km ny pist att åka i och även Freeride området blir utvidgat.

664 meter på 9 minuter

Den nya Kirhenkarbahn II får en ny bergstation på Gipfel på 2839 meters höjd, och turen från dalstationen och helt upp till nya bergstationen blir i allt 2175 meter lång. Liftturen upp kommer att ta omkring 9 minuter och kommer att ha en höjdskillnad på 664 meter, och det tillkommer även en mellanstation.

Nya pistförlängningen gör området ännu mer effektivt och hjälper med att korta köerna vid liftarna

 Skidområdet har 114 kilometer pist som ligger på mellan 1793-3082 meters höjd. Den längsta pisten är hela 8 kilometer lång.


Förra året slog sig skidområdet samman med Sölden så att man nu kan få 2 toppdestinationer på ett liftkort. Läs mer om sammanslagningen här.

På bilden nedanför visas pistkartan över Obergurgl-Hochgurgl, och förlängningen av Kirhenkarbahn-liften kan ses uppe i vänstra hörnan.

 

FAKTA om Kirchenkarbahn II 

Antal personer per gondol10 personer
Tid från dal till topp9 minuter
Kapacitet2400 personer i timmen 
Total längd2175 meter
Höjdskillnad664 meter
Bergstation m.ö.h.2839 meter
Fler pister 2,2 kilometer


Ötztal Pow(d)er Card

Ett liftkort för hela Ötztal. Det är nu möjligt att få ett liftkort som ger åtkomst till hela 6 skidområden, vilket öppnar upp för 356 kilometer pist och 89 liftar. Till vintern 18/19 öppnar Ötztal Pow(d)er Card upp för skidområdena Hochoetz-Kühtai, Niederthai, Gries, Sölden, Obergurgl-Hochgurgl och Vent, så länge du bara köper ett liftkort för minst 3 dagar till för exempelvis Sölden. Om du är en av dem som tar till Sölden för att åka skidor så får du helt plötsligt möjlighet för att uppleva hela 5 andra skidområden på samma liftkort.


Läs mer om skidsemester i Obergurgl-Hochgurgl här.

Publicerad av: Susanne Diekema

Resebyråer till Obergurgl / Hochgurgl
Fakta om Obergurgl / Hochgurgl
Skidområdet: 1800-3080 m.ö.h
Staden/byn: 1930 m.ö.h

110 pister i allt
35 km blå
55 km röd
20 km svart

Lifter: 24 stk. / 39.400 pers/time

Släpliftar: 8
Sittliftar: 7
Kabinliftar: 8

Mer om skidresor till Obergurgl / Hochgurgl

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen