« Till översikten

Ski amadé har allt vad hjärtat begär

Det finns områden för afterski-älskaren, för mysfamiljen, för de som gärna vill avverka pist efter pist och för de som vill ha lite av allt. Det nya konceptet är Made My Day-paket.

Det finns områden för afterski-älskaren, för mysfamiljen, för de som gärna vill avverka pist efter pist och för de som vill ha lite av allt. Det nya konceptet är Made My Day-paket.

Sammanlagt erbjuder området 760 pistkilometer, 9 snowparks, 13 olika fun slopes och cirka 97 250 sovplatser. Det sträcker sig över fem olika österrikiska regioner: The Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig och Grossarltal och är det näst största skidområdet i Europa. Så man ska alltså ägna mer än bara en vecka för att kunna avverka de många olika områdena och utnyttja allt de erbjuder. 

Liftkortet ger möjlighet att åka skidor i massor av bra skidområden

Hur fungerar det? 

Ski amadé är en sammanslutning av totalt 25 olika skidområden i Österrike.  

Gemensamt för områdena är att de är anslutna till Ski amadé och har ingått ett avtal om att dela liftkort. Det vill säga att när du köper ett liftkort till ett område som finns under Ski amadé – till exempel Bad Gastein eller Wagrain – så har du också fritt tillträde till alla de andra områdena. 

En del av områdena är sammankopplade med liftar och en del av områdena måste man åka bil eller ta bussen för att komma till. Under alla omständigheter är det en fantastisk möjlighet att kunna åka till ett helt annat ställe under sin skidsemester, om det är på grund av att snön en dag är dålig i det område man är i, för att man är uttråkad eller för att man har lust att åka iväg på en liten utflykt. 

Områdena ägs individuellt, både av familjer och av företag, och bjuder allihop på sina egna helt speciella upplevelser. I Schladming hittar man till exempel fantastisk afterski, medan Wagrain och Kleinarl bjuder på renodlad mysstämning. Bad Gastein är – framförallt i vecka 5, 7 och 8 - ett mecka för den lite yngre publiken som även gillar att festa vid sidan av skidåkningen. Och så här kan man fortsätta i oändlighet. Grundläggande för alla områdena är dock de pittoreska små byarna och den österrikiska charmen. 

Den mysiga österrikiska stämningen går inte att ta miste på

De 5 skidområdena i Ski amadé med 26 destinationer

Salzburg Sportwelt: Flachau, Wagrain, St. Johann/Alpendorf, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Kleinarl, Eben, Filzmoos, Goldegg

Schladming-Dachstein: Schladming, Rohrmoos, Pichl, Ramsau am Dachstaein, Haus im Ennstal, Forstau, Gröbming, Pruggern. 

Gastein: Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein, Sportgastein 

Hochkönig: Maria Alm, Dienten, Mühlbach 

Grossarltal: Grossarl, Hüttschlag

Made My Day-paketen är det nya initiativet som verkligen är värt att uppleva

Ski amadé Made my day 

Made My Day är ett nytt initiativ till säsongen 2018/19 som Ski amadé har skapat för oss allihop. Initiativet har totalt 13 olika paket som allihop bjuder på en heldag med upplevelser på berget. Konceptet är uppbyggt utifrån principen om att det ska finnas något för alla smaker och plånböcker.


Paketen är olika från område till område, men gemensamt för dem alla är tanken om att ge deltagarna en dag där de inte ska tänka på något som helst annat än att följa guiden och suga åt sig av dagens inplanerade upplevelser. Paketen ligger i prisläget mellan 50 och 194 euro per person. Så om man vill peppa upp skidsemestern lite och få några upplevelser som man normalt inte skulle få, är det här den perfekta möjligheten. 

Det finns ingen bättre start på dagen än frukost i G-Link

Link to Heaven – 194 Euro

Detta paket ska du testa om du vill få världens bästa start på skiddagen. 

Med detta paket börjar ni nämligen dagen 230 meter över Wagrains hustak med utsikt över de snöklädda bergen och träden medan ni äter er frukost. De har sänkt farten på liften och det är något otroligt magiskt över att glida genom luften så långt över den hektiska vardagen som utspelar sig under er. När ni har ätit upp frukosten och fått ett glas champagne eller två är det bara att kliva av liften och klicka på sig skidorna och sedan har ni de preparerade pisterna för er själva i en dryg halvtimme. 

När ni har åkt en och annan backe är det dags för ett fotoshoot med en fotograf. Här kan ni själva bestämma om det ska vara gruppbilder, actionshot på pisten eller en ny skidprofilbild till Facebook. 

Efter fotoshootet, när ni är trött i kinderna av alla leenden, är det dags för en välförtjänad massage på toppen av berget av två duktiga fysioterapeuter med vassa armbågar och med förmågan att kunna ta tag där stak-armarna är som mest ömma. 

Upplevelsedagen slutar med en gourmet-lunch på berget. 

 Massagen är gratis för alla – även för de som inte har råd med ett Link To heaven-paket

4 Peek drinks and Nibbles tour – 142 euro

Detta paket får du inte missa om du är en äkta matälskare. Här ska ni nämligen hinna med totalt fyra måltider, tilltugg och dryck och fyra olika bergstoppar – på en dag. 

Dagen börjar med ett par åk nedför pisten så att ni kan samla aptit till den första måltiden – frukosten. Den intas på ett mysigt hotell som ligger på pisten. De har en delikat och allsidig morgonbuffet, som ni äter med panoramautsikt över bergen. 

Utsikten kan nästan inte bli bättre

Efter ännu ett par åk på de nypreparerade pisterna är det återigen dags för en paus. Denna paus bjuder dock bara på ett ”litet” mellanmål – en portion österrikisk soppa, självklart med tillhörande knödel. 

Ni hinner inte ta särskilt många svängar på pisten innan det är dags för dagens tredje måltid – lunch. 

Här väntar det er en otroligt läcker måltid med lammkött och tillhörande lokalt vin. Båda delarna en smakupplevelse som ni verkligen kan se fram emot! 

Lammkött brukar sällan göra en besviken, vilket det inte heller gör den här gången

Efter ännu ett par svängar på pisterna bär det av nedför berget mot dagens sista destination i Schladming, där ni avslutar dagen med österrikiska specialiteter, afterski-stämning och glada människor med röda kinder. 

En skiddag som avslutas med DJ Ötzi är alltid en succé

Du kan läsa mer om resten av Ski amadé-paketen här.

Lite av allt 

Ski amadé har något för alla smaker. Beslutar ni er för att skidresan ska gå till Europas näst största område bör ni ägna lite tid åt att ta reda på vad ni gärna vill ha ut av skidsemestern. Är det helt och hållet en familjeskidsemester? Då kan Wagrain helt klart rekommenderas – här kan ni också besöka stilla natt-museet. Det var nämligen här julsången Silent Night skrevs och det är orten i den grad stolta över. Är ni off-pistentusiaster som bara inte kan få nog av det mjuka pudret och orörda lines är Sportgastein ett mecka. Är ni iväg på en skidresa med kill-/tjejgänget och är afterski och jägerbombs ett måste, då bör ni kolla upp Schladming lite närmare. 

Varje område har sin charm – det handlar bara om att ta reda på vad man vill ha. 

Läs mer om de olika områdena här


Skidresor.com var inbjudna av Ski amadé 

Se fler bilder från resan nedan:
Alla bilder är tagna av Nanna Vedel-Hertz

Skidsemester förslag i Schladming

Hotel Schladmingerhof Hotel Schladmingerhof Bil fra 4.059:-/pers.
Hotel Planai  - Winter Hotel Planai - Winter Bus fra 6.553:-/pers.
Nollställ   Utökad sökning