Skidsemester 2017 – kreativiteten är det inget fel på

Skidsemester 2017 – kreativiteten är det inget fel på

Skidsäsongen är ännu inte över, ändå är det många områden som redan är i gång med förberedelserna till nästa vinter.

Det grävs och gjuts fundament till nya skidliftar, det ordnas fler snökanoner och mycket mer som ska göra skidområdena ännu mer attraktiva.

Ett ställe där man går helt nya vägar i jakten på fler gäster är österrikiska Zauchensee. Här etableras det från 15 mars 2017 och resten av säsongen nudistskidåkning i området. Det kommer att försiggå i två liftar och pister, som är placerade i skogen, så att de kommer att störa icke-nudister så lite som möjligt.

Våra danska kollegor har haft utsända i området denna vecka där det har åkt några test-nudister i området för att se reaktioner från andra gäster i på stället. Testet gick bra och det betyder att projektet blir en realitet.

Snart är skidåkare här naken

Idén till nudist-skidområdet uppstår vid ett tillfälle när en grupp nudister från München är på besök i Zauchensee och nu räknar de med, att eftersom de som enda område kan erbjuda nudist-skidåkning kommer kunna locka till sig en hel del extra tyska gäster. Som en extra morot är det halva priset på liftkortet om man uteslutande ska ha liftkort till de två ”nudistliftarna.”

Hos de nordiska researrangörerna tar man emot nyheten med begränsad begeistring. Suzanne Kristoffersen från Lion Alpin, som skickar iväg många gäster till just Zauchensee, och i höstas övertog Hotel Enzian i staden, tror man inte det nya området till att skapa en extra efterfrågan från svenskarna.

Nog för att det finns många vinterbadare i Sverige, men nudister på skidor, det tror jag är en felbedömning från områdets sida.

Citat: Suzanne Kristoffersen

Vi ser fram emot att följa upp på historien och se om nyheten kommer att betyda fler gäster som har skidsemester år 2017 i Zauchensee.

Publicerad av: Rasmus Skov

Fakta om Zauchensee
Skidområdet: 1350-2188 m.ö.h
Staden/byn: 1350 m.ö.h

41 pister i allt
24 km blå
11 km röd
6 km svart

Lifter: 14 stk.

Släpliftar: 5
Tåg: 1
Sittliftar: 6
Kabinliftar: 3

Mer om skidresor till Zauchensee

Hitta erbjudanden på skidresor