Två nya liftar till Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Två nya liftar till Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Det rustas upp och förbereds inför säsongsstarten 2018/19 i Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, så att skidglada gäster nu ännu snabbare och mer komfortabelt kan komma upp till toppen.

I Saalbach snurrade den ikoniska Kohlmais-liften för sista gången under vintern 2017/18 och det arbetas nu på dess efterföljare, Kohlmaisbahn, en investering på 30 miljoner euro. Uppgraderingen av liften tar över efter Kohlmais-liften som har servicerat sträckan i nästan 30 år, och har blivit en ikonisk symbol för Skicirkus Saalbach Hinterglemm.

Illustration av bergsstationen på den nya Kohlmaisbahn som står färdig till november 2018


Det byggs för fullt

Kohlmaisbahn blir en modern 10-personers-kabinlift och förväntas stå färdig i december 2018, lagom till säsongsstarten. I och med öppnandet av denna lift följer en större kapacitet med upp till 4 200 människor i timmen, samt högre komfort på den knappt 7 minuter långa lift-färden till Kohlmaiskopf från Saalbach. Kohlmaisbahn kommer att bli likadan som den redan aktiva liften Schönleiten.

Byggeriet är redan i full gång


Man valde att placera Kohlmaisbahns mellanstation 30 meter väster om den befintliga mellanstationen för att på så sätt kunna påbörja byggandet redan under våren 2017, så att skidgästerna inte skulle påverkas av byggeriet vare sig under 2017/18 eller 2018/19. Förutom ny dalstation, mellanstation och bergsstation byggs det dessutom ett nytt parkeringshus under dalstationen som ska ge plats till 100 nya parkeringsplatser.


Fakta om Kohlmaisbahn:

- Längd: 2 360 meter
- Hastighet: 6 meter i sekunden
- Stigning: ca 800 meter
- Dalstation: Saalbach
- Bergsstation: Kohlmaiskopf


Den nya Kohlmaisbahn-liftens dalstation kombineras med ett nytt parkeringshus under jorden


Den lila markeringen visar den nya liften

Asitzmuldenbahn i Leogang

Det är inte bara Saalbach som uppgraderas denna säsong. Ännu en investering i Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn kan du uppleva i Leogang, där man i maj 2018 påbörjade byggeriet av en ny Asitzmuldenbahn.


Den befintliga Asitzmuldenbahn i Leogang har tills nu fungerat som en sexpersoners sittlift, men får nu en ansiktsbehandling och kan från säsongsstarten 2018/19 upplevas som en ny 8-personers sittlift.


Illustration av den nya Asitzmuldenbahn som till vintern ersätter den lift som funnits där tidigare och som har samma namn


Asitzmuldenbahn går under 2018 från att vara en 6-personers till att bli 8-personers sittlift på bara 7 månader


Området har investerat 7,5 miljoner kronor på förbättringar av Asitzmuldenbahn. Förutom en uppgradering i kapacitet, så att den nu kan transportera mer än 3 500 människor i timmen, så får liften också en bubbelkåpa/ett snöskydd mot vind och väder samt elektroniskt säkerhetssystem som öppnar och stänger vid på- och avstigning.

Skojiga fakta om Asitzmuldenbahn:

- Längd: 573 meter
- Hastighet: 6 meter i sekunden
- Stigning: 199 meter
- Antal minuter upp: ca 1 minut och 50 sekunder


Asitzmuldenbahns nya bergsstation, som står färdig till säsongsstarten i november 2018

Den nya Asitzmuldenbahn är markerad på pistkartan här 

Ett område som inte gör dig besviken

Vi har själva varit i Saalbach-området flera gånger. Det är ett helt fantastiskt område för både nybörjare, folk som vill ge fullt ös och för de som vill ut i offpisten. Vill du ha de bästa insider-tipsen så läs en guide här:

- Därfor ska du åka på semester i Saalbach - De bästa insider-tipsen

Publicerad av: Sofie Ærthøj

Fakta om Saalbach
Skidområdet: 1003-2100 m.ö.h
Staden/byn: 1003 m.ö.h

270 pister i allt
140 km blå
110 km röd
20 km svart

Lifter: 70 stk. / 120.000 pers/time

Släpliftar: 20
Sittliftar: 22
Kabinliftar: 28

Mer om skidresor till Saalbach

Hitta erbjudanden på skidresor