Pistkarta från Saalbach

Resebyråer till Saalbach: Nortlander, SKILINK, Slopestar, Slopetrotter, Snowtrex, Sunweb

Sök skidresor till Saalbach

Hitta mer information om Saalbach: Webbkameror - Snörapporter - Hotell - Stugor - Lägenheter - Pension


Saalbach är populärare än någonsin. Området har byggt ut och uppgraderat under de senaste åren, så att det numera är ett av de största sammanhängande skidområdena i Österrike.

När du köper ett liftkort till Saalbach, Hinterglemm, Leogang eller Fieberbrunn, så har du tillgång till mer än 270 kilometer pist, som ligger på mellan 800 och 2.100 meters höjd. Området sträcker sig över ett osedvanligt stort område, och därför kan du hitta all slags skidåkning här.

Saalbach och Hinterglemm är fortfarande de två byar, som huserar den största andelen av skidgäster i området. Om man tar liftarna som går upp norr om de två byarna, där pisterna ofta gassar av sol, så kan man vältra sig nedför breda röda och blå pister, som alla skidåkare kan åka. Vill man ha lite mer krävande skidåkning, så kan man ta upp med Schattberg X-press, och därifrån finns det ett bredare urval av röda och svarta pister. Detsamma gäller från toppen av Zwölferkogel, där speciellt erfarna skidåkare kan få möjlighet för att bränna på lite extra i pisten som går ned under Zwölfer-Nordbahn.

Är du ute efter en lite mer autentisk skidupplevelse, eller älskar du att åka offpist? 2016 blev det lilla skidområdet Fieberbrunn förbundet med Saalbach-Hinterglemm, och det utvidgade betydligt möjligheterna. Fieberbrunn har fortfarande känslan av ett mindre skidområde, med små familjeägda restauranger, och liftskötarna har bott i området i många år. Och så finns där helt enastående offpist. Hitta feta linjer från liften, eller åk ut genom backcountry-gaten från toppen av Hochhörndl, och uppleva en värld av offpistmöjligheter.

Om man är en grupp med erfarna skidåkare, så kan man utmana sig själva med The Skicircus Challenge. Denna turen tar dig runt till alla hörnor av av skidområdet, och du ska se till att du är ordentligt uppvärmd, då turen sträcker sig över 65 kilometer pist, med 12.400 höjdmeter i sig. Skidområdet självt kallar den för den största skidrundan i Alperna, och menar att ambitiösa skidåkare kan klara själva utmaningen på sju timmar - exklusive lunchpaus.


Skinetworks Hotel Pinzgauerhof

Nortlanders charmiga och något äldre hotell med halvpension och skidåkning precis utanför dörren har ett perfekt läge i hjärtat av Hinterglemm.

Hotel "Panorama Landhaus"

Här bor du med ett lungt och stilla läge till bra piser, men fortfarande med gångavstånd till Saalbach's pulserande huvudgata. Hotel Panorama Landhaus ligger i ena kanten av byn i riktning mot Hinterglemm. Huvudliften SchattbergXpress och centrum ligger ca 500-600 m från hotellet. Om det känns för långt att gå så kör hotellet en egen shuttle för att du ska få en så bekväm vistelse som möjligt. Från mittenstationen av SchattbergXpress kan man åka skidor tillbaka hotellet. De trevliga rummen Läs mer


Användaromdömen om Saalbach

Skidterräng
4,14
Liftsystem
4,06
Afterski
4,41
Staden
4,15
Barnvänlig
3,63
Nybörjarvänlig
3,38
Prisnivå
3,19
Offpist
2,87
Saalbach har en totalpoäng på 3,73 stjärnor av 5. Baserat på 221 recensioner.

Karta över Saalbach

Hitta erbjudanden på skidresor