Pistkarta från Saalbach

Resebyråer till Saalbach: Nortlander, SKILINK, Slopestar, Slopetrotter, Snowtrex, Sunweb

Sök skidresor till Saalbach

Hitta mer information om Saalbach: Webbkameror - Snörapporter - Hotell - Stugor - Lägenheter - Pension


Saalbach är populärare än någonsin. Området har byggt ut och uppgraderat under de senaste åren, så att det numera är ett av de största sammanhängande skidområdena i Österrike.

När du köper ett liftkort till Saalbach, Hinterglemm, Leogang eller Fieberbrunn, så har du tillgång till mer än 270 kilometer pist, som ligger på mellan 800 och 2.100 meters höjd. Området sträcker sig över ett osedvanligt stort område, och därför kan du hitta all slags skidåkning här.

Saalbach och Hinterglemm är fortfarande de två byar, som huserar den största andelen av skidgäster i området. Om man tar liftarna som går upp norr om de två byarna, där pisterna ofta gassar av sol, så kan man vältra sig nedför breda röda och blå pister, som alla skidåkare kan åka. Vill man ha lite mer krävande skidåkning, så kan man ta upp med Schattberg X-press, och därifrån finns det ett bredare urval av röda och svarta pister. Detsamma gäller från toppen av Zwölferkogel, där speciellt erfarna skidåkare kan få möjlighet för att bränna på lite extra i pisten som går ned under Zwölfer-Nordbahn.

Är du ute efter en lite mer autentisk skidupplevelse, eller älskar du att åka offpist? 2016 blev det lilla skidområdet Fieberbrunn förbundet med Saalbach-Hinterglemm, och det utvidgade betydligt möjligheterna. Fieberbrunn har fortfarande känslan av ett mindre skidområde, med små familjeägda restauranger, och liftskötarna har bott i området i många år. Och så finns där helt enastående offpist. Hitta feta linjer från liften, eller åk ut genom backcountry-gaten från toppen av Hochhörndl, och uppleva en värld av offpistmöjligheter.

Om man är en grupp med erfarna skidåkare, så kan man utmana sig själva med The Skicircus Challenge. Denna turen tar dig runt till alla hörnor av av skidområdet, och du ska se till att du är ordentligt uppvärmd, då turen sträcker sig över 65 kilometer pist, med 12.400 höjdmeter i sig. Skidområdet självt kallar den för den största skidrundan i Alperna, och menar att ambitiösa skidåkare kan klara själva utmaningen på sju timmar - exklusive lunchpaus.


Bei Lisa

På Bei Lisa finns det härliga lägenheter med allt som behövs för en skidresa till Saalbach-Hinterglemm.

Haus Gugl

Haus Gugl - mysiga lägenheter nära pisten, liften och centrum Välkommen till Haus Gugl i Saalbach, där traditionell charm möter gästfrihet och lugn. Perfekt för par, familjer eller grupper av vänner som uppskattar en avkopplande atmosfär efter en dag i backen. Haus Gugl ligger bara ca 300 meter från både skidåkning och centrum och erbjuder 8 inbjudande lägenheter som du kan koppla av i under din skidsemester. Centralt och lugnt läge Njut av enkel tillgång till Saalbachs skidåkning och byliv Läs mer

Dorfhotel Glücksschmiede

En autentisk byggnad, fina rum, god mat, ett fantastiskt spa, och pisterna precis utanför dörren! På Dorfhotel Glücksschmiede hittar du allt du behöver för en perfekt skidresa. Detta traditionella österrikiska hotell, inrett med stor charm, ligger i hjärtat av Hinterglemms livliga centrum. Rummen är traditionellt inredda med material från regionen. Under de fina dubbeltjocka österrikiska täckena sover du utan tvekan väldigt gott om nätterna! Efter en rolig dag i snön kan du koppla av med ett gott glas vin i Läs mer


Användaromdömen om Saalbach

Skidterräng
4,14
Liftsystem
4,06
Afterski
4,41
Staden
4,15
Barnvänlig
3,63
Nybörjarvänlig
3,38
Prisnivå
3,19
Offpist
2,87
Saalbach har en totalpoäng på 3,73 stjärnor av 5. Baserat på 221 recensioner.

Karta över Saalbach

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen