10 perfekta julklappsidéer till skidåkaren som har allt

10 perfekta julklappsidéer till skidåkaren som har allt

Det är juletid, julklappsruschen har börjat och du står med en pappa, mamma, make, fru eller någon annan som har absolut allt. Du har lovat dig själv att i år ska det inte vara en ny toalettborste ell

Ta det lugnt – vi finns här för att se till att det på julafton 2016 ligger fantastiska julklappar under alla julgranar. Här är de 11 perfekta julklapparna till skidåkaren som verkligen har allt.

SMITH Turbo Fan gogglesSe modellen i flera olika färger här

Imma på insidan av dina skidglasögon suger. Du kan inte längre koncentrera dig på att carva de bästa svängarna ned för berget och du hör hur dumt det låter med en ursäkt som ”imma” när du ramlar. Med SMITH Turbo Fan goggles blir det problemet ett minne blott. En inbyggd 2-växlad ljudlös fläkt kombinerat med 5X anti-imbehandling och hela 2 av SMITHs prisade ChromaPopTM-linser gör att denna goggle håller dig mer klarsynt än någon annan på berget – hela dagen lång!

Läs mer om skidglasögonen här

Bliss ARG 1.0 LD undertröja m. ryggskydd

Ryggskydd kan rädda dig från många smärtor och familjen från mycket jämmer men som de ser ut i dag är många ryggskydd (för) varma, opraktiska och klumpiga att ha på sig till att alla vill åka med dem. Bliss tycker det också och har därför utvecklat svettransporterande undertröjor med ryggskydd inbyggt. Här är ventilationen i topp och skyddet är superflexibelt och absorberar över 80 % av energin i ett slag. Du märker inte att du har det på – tills det är nödvändigt. Undertröjan är bra till både skidåkning, snowboarding och mountainbiking eftersom den skyddar dig på både rygg, axlar och armbågar.


Se det "supersäkra" ryggskyddet här

Demon Overview

Hur coolt är det att åka runt med ett par goggles, som alla anda på berget också har? Med ett par Demon Overview är den känslan long gone. Denna goggle är 100% italiensk design och kvalitet, jättestort synsfält och anti-immabehandling och sedan till 699,-!

Demon Overview finns i både blå, grön och vit/silver


BootDoc HeatSocks XLP ONE + PFI 50

Kalla fötter – no more! Här är skidstrumporna med inbyggt värmesystem. Värmesystemet har 4 olika nivåer samt en powerboost-nivå som i tre minuter kör systemet med max fart – perfekt till när hen har fått kalla fötter. De passar bra till andra saker än skidåkning, till exempelvis på jakt eller om du har dålig blodcirkulation.Se också Lenz värmestrumpor.

Trött på kalla fötter, så se mer här

Lenz Heat Gloves 3.0

Här är handskarna som kan hålla era händer varma när inga andra kan. Handskarna har inbyggda värmeelement som drivs av 2 litium-batterier som ligger diskret på handryggen. 3 värmenivåer och en uppladdning som håller upp till timmar ser till att händerna är varma – även när vädret inte är det! Handskarna har dessutom skinn i handflatan och har en vattentäthet på 10 000 mm! Finns både till män och till kvinnor.

Se de smarte värmehandskarna till honom eller henne

Haglöfs Voitas Jacket

Det finns bra ordinära skidjackor och så finns Haglöfs Voitas-jackan.

Det är en ren skaljacka som är utvecklad till freeriding och bergsbestigning i besvärligt väder och därför kan du vara säker på att denna jacka håller dig torr och komfortabel i alla slags väder. Jackan är minimalistiskt designad och väger bara 560 gram (storlek L). Den har de fickor som behövs, en huva som passar över skidhjälmen och bra snökjol.


Denna topp-skidjacka finns i grön och blå

ABS Vario Base Unit, inkl. carbon-patron och zip-on-väska

Till skidåkaren som åker massor av offpist är denna ryggsäck den perfekta presenten. Väskan är en av de mest sålda airbagsystemen någonsin och inte utan anledning. Istället för att ha olika ryggsäckar beroende på om du glider runt i skidområdet, eller åker offpist utanför området, kan det via blixtlås sättas fast olika zip-ons. Så kan du exempelvis få 8 liter plats till solglasögon och en extra tröja till en avkopplande skiddag på pisten och nästa dag kan du ha upp till 45 liter plats, när du ska långt ut i offpisten. Ryggsäcken har en 8 liter zip-on och en carbon-patron till att hålla nere vikten. Good to go redan från början!


Se alla Zip-On-modellerna från ABS här

Se hur en lavinryggsäck kan rädda liv

Douchebag, The Douchebag

Den seriösa skidväskan till den seriösa skidåkaren – eller bara till de som älskar kvalitet. The Douchebag är kanske världens bästa skidfodral. Den kan innehålla 2 par skidor samt pjäxor, en massa prylar och längden kan justeras, så du aldrig går runt med ett fodral/väska som är allt för stor eller allt för liten. Fodralet viks ihop så att den nästan inte tar någon plats när du inte använder det.Väskan har hjul och kan tack vare det patentanmälda Hook-Up-system lätt sättas ihop med blixtlås med andra Douchebag-väskor. Med denna väska blir det inte enklare eller mer stilrent att ha med sig skidorna i bilen, på bussen eller på flyget.

The Douchebag – Hur den används från douchebags på Vimeo.

Head SuperShape skidor

Formel 1 på skidor? Med de här bräderna är du inte långt ifrån. Alla SuperShape-skidor har ett inbyggt chip med KERS-teknologi, som ser till att man får maximal energiöverföring i nästa sväng. Det som i praktiken händer är att chippet samlar en massa energi eftersom skidan flexar in i svängen. Till allra sist i svängen, när skidan flexar allra mest, friges all den sparade energin ut i fibrernas bakdel, som rätar ur sig och skjuter iväg skidan mot nästa sväng.Skidorna är även byggda med GRAPHENE, som är extremt lätt och superstarkt. Som Head själva säger:

Head is proud to introduce GRAPHENE, a Nobel Prize winning material. It’s the strongest, lightest and thinnest super material known to mankind. Lighter than wood and metal, yet harder than diamond and 300 times stronger than steel.”    – HEAD –

Om inte det är den perfekta julklapp, så vet vi inte vad som skulle vara det.

SuperShape-skidorna finns i olika bredder och till olika aggressivitetsnivåer, men gemensamt för de allihop är att de gillar att pressas.


Se kollektionen av Head Super Shape-skidor här

Här är förklarat i bildspråk hur KERS-teknologin fungerar

Montane North Star Lite Jacket

Den perfekta helårsjackan när du färdas där vädret kan vara ombytligt. Jackan är perfekt som mellanlager när det är riktigt kallt eller bara som vanlig jacka till vanliga dagar och kvällar ute i det fria. Jackan väger bara 508 gram (storlek medium) och kan vikas ihop så att den nästan inte tar mer plats än en apelsin. Det geniala PERTEX® Quantum yttermaterialet ser till så att dynen expanderar och är redo att användas på nolltid. Genial jacka till alla som färdas ute i det fria! Finns i olika färger. Du behöver aldrig frysa igen.


Se jackan och ännu fler toppkvalitetsprodukter från Montane här.

Vi hoppas att dessa toppenbra julklappar har skapat lite intresse - god jul! :-)

Publicerad av: Rasmus Skov

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen