HEAD

Head är en stor global tillverkare och säljare av sportutrustning och beklädning.

Inom sport har de bland annat specialiserat sig i skidor och vintersport. Det har de gjort med stor framgång och deras position och popularitet på marknaden kan man inte missa. Head-skidor kan man se överallt på världens snöbeklädda berg, det vare sig på pisten, i park, på snowboard, race eller offpist-skidåkning. Head-skidor och vintersport tillverkar utrustning med de nyaste teknologierna och skydd med hög säkerhet. Härunder kan du se vårt sortiment av head skidor, skidbindningar, pjäxor, stavar, hjälmar, ryggskydd, skidstrumpor och crashpants.

Prisgaranti på Head skidutrustning

Alla varor i SkidShoppen är omfattade av vår prisgaranti. Så du hittar inte skidor, skidpjäxor, hjälmar och ryggskydd billigare än här. Alla de visade Head produkter finns på lager och levereras dag till dag.HEAD – ett erfaret varumärke inom skidåkning

HEAD är ett varumärke som kom till av en slump. Upphovsmannen Howard Head introducerades till skidåkningen av en affärskollega år 1946. Trots bristande skidfärdigheter älskade han att åka skidor. Som många, även idag, kanske kan känna igen sig i så gav han utrustningen skulden – men till skillnad från andra så började han utveckla sin egen utrustning. Det ledde till att Head år 1950 lanserade en tvålagers-aluminiumskida och år 1955 var HEAD det ledande skidmärket i USA och Europa. På 60-talet såg HEAD till att få ledarrollen inom skidproduktionen genom olympiska segrar som vanns på HEAD-skidor. År 1968 gav sig HEAD in på tennismarknaden och resten är historia fram till idag då HEAD fortfarande är ett ledande varumärke inom produktion av sportutrustning - framförallt skidor, pjäxor och skidstavar. 

Fokus på hållbarhet hos HEAD

HEAD har sedan 2007 haft hållbarhet på programmet och arbetar tillsammans med nonprofit-organisationen Cool Earth. Hållbarhet är ett viktigt ämne hos HEAD eftersom de menar att de som tillverkare av skidutrustning har ett ansvar att ta för att bevara naturen och de snöklädda bergen som vi skidåkare tycker så mycket om. Hur HEAD tillverkar skidutrustning med hållbarhet i åtanke sker bland annat genom att företaget har gett ett löfte om att agera ansvarsfullt i alla delar av produktionskedjan oavsett om det är skidor, pjäxor, skidstavar eller annan sportutrustning. Dessutom är HEAD klimatneutrala genom Cool Earth.

HEAD – innovativ och högteknisk skidutrustning 

Sedan HEAD såg dagens ljus har de utvecklat och tillverkat bland annat innovativa skidor och pjäxor med den nyaste tekniken. Inom skidvärlden har HEAD bidragit med både skidor för herr, skidor för damskidpjäxor för herr, skidpjäxor för dam, skidkläder, snowboards och bindningar. Sistnämnda är dock ett erkänt samarbete mellan HEAD och Tyrolia. HEAD levererar utrustning utvecklad på bakgrund av många års utveckling och kompetenser från de bästa yrkeskunniga i branschen. HEAD förmår att göra toppenbra utrustning till både Världscupen och X-games och HEAD har ett extremt brett sortiment oavsett skiddisciplin.

Är man fortfarande skulle vara i tvivel om huruvida HEAD är skidutrustning av kvalitet eller ej, så är det ultimata erkännandet att titta på alla de stjärnidrottare som under tidens lopp har vunnit prestigefulla tävlingar med HEAD skidutrustning.  

Stort urval av HEAD skidor 

Letar du efter nya skidor har du garanterat kommit rätt. Vi har hos Skidresor ett stort urval av skidutrustning från HEAD. Störst är marknaden för skidor men du hittar också både pjäxor, hjälmar och ryggskydd. Vi garanterar alltid med vår prisgaranti att du inte kan hitta din HEAD-utrustning billigare på andra ställen. Vi erbjuder dessutom alltid fri frakt på alla skidor och pjäxor. 

Behöver du hjälp?

040 606 08 03
(Kl. 8-16 på vardagar)

shop@skidresor.com

Chatta med oss

Få svar på frågor

Vanliga frågor & svar

  • Leverans 1-3 vardagar
  • Leverans 49:-
  • Fri frakt från 699:-
  • 14 dagars öppet köp
  • Prisgaranti