« Till översikten

Schladming gör en investering på 364 miljoner kronor

Det populära berget Planai i Schladming byter ut den gamla sexstolsliften med en 10-personers-gondol som kan frakta 1 550 flera skidåkare i timmen.Morgontrafiken lättas

Vi känner alla till det där med att man gärna vill upp på berget på morgonen, gärna så snabbt som möjligt. Det blir nu möjligt till säsongen 2019/20, eftersom de i Schladming har valt att uppgradera sin Planaibahn l, som kommer att ligga precis på samma ställe som den gamla liften.

Liften sträcker sig över hela 3,6 km. och är uppdelad i två sektioner, med en mellanstation på mitten. Liften kommer att ta dig från botten till toppen på ca 10 minuter och kapaciteten på 3 800 personer i timmen gör att morgonköerna kommer att reduceras väsentligt. 

10 meter från populärt hotell

Den nya huvudliften, som öppnar i början av december, kommer att ligga 10 meter från det populära Hotel Planai, där många svenskar brukar bo.

Liften kommer att gå från mitten av staden och har en längd på 3,6 km

Mycket kortare liftköer

Skidanläggningen Schladming har fyra berg där man kan åka skidor och de har under de senaste fem åren satsat en hel del pengar på att uppgradera liftarna, samt gjort en plan för nya förbättringar som ska göras de nästkommande åren. Det nya liftsystemet kommer, som beskrivs ovan, hjälpa till i morgontrafiken för folk på skidor, men samtidigt också göra det lättare för familjen att åka ner och äta lunch och sedan snabbt kunna komma upp på berget igen.

Området bjuder på skidåkning i alla former och området har bra förbindelser. De flesta hotell i staden har ski in-ski out, så att du kan åka skidor till och från hotellets huvuddörr och på så sätt undgå transporttid under din skidsemester. Du kan med andra ord koncentrera dig på skidåkningen – från morgon till kväll. 

Du behöver dock inte vara expert för att kunna åka på pisterna i Schladming – alla nivåer är representerade och både barn og nybörjare kan få utmaningar som matchar deras egen nivå. Man kan bland annat hitta breda ”boulevarder” och mysiga skogsstigar där alla – oavsett nivå – kan slå sig loss.


Mellanstationen kommer att bli en bra samlingspunkt för grupper


Fakta om den nya Planaibahn l och ll

Bottenstation750m
Mellanstation1 350m
Toppstation1 824m
Hastighet6 m/s
Tid10 minuter och 30 sekunder
Kapacitet3 800 personer i timmen
Längd3 600 meter
Pris€34 milj.
BergPlanai


Schladming har annat än bara skidåkning

Schladming-området kan också erbjuda en massa sommaraktiviteter, eftersom man i den nya liften kan ha med sig både barnvagnar, mountainbikes och dylikt upp på berget. Dessutom är Schladming mycket mer än bara skidåkning och det kan du läsa mer om nedan.

9 saker du ska uppleva på din skidsemester i Schladming

Läs mer om skidsemester i Schladming här

Skidsemester förslag i Schladming

Hotel Schladmingerhof Hotel Schladmingerhof Bil fra 4.279:-/pers.
Hotel Planai  - Winter Hotel Planai - Winter Bus fra 6.553:-/pers.
Nollställ   Utökad sökning

Nästa »« Förra

Se alla nyheter