Skidsemester i Matrei / Kals

Matrei / Kals (Österrike)

Resebyråer till Matrei / Kals: Snowtrex

På skidor vid Österrikes jättarPrecis vid foten av Österrikes högsta berg Grossglockner (3.797 m.ö.h.) ligger skidområdet Matrei i naturparken Hohen Tauern.Matrei är en del av skidområdet Grossglockner Resort Kals-Matrei, som bjuder på sammanlagt 37 pistkilometer vilket gör det till det största skidområdet i östra Tyrolen. Det är överskådligt, men det finns ändå utmaningar för alla.Köper du liftkortet SkiHit, kan du åka på i allt 358 pistkilometer fördelade på de åtta områdena Grossglockner Resort, Brunnalm/Defereggental, Sillian/Hochpustertal, Kartitsch, Lienz, Obertilliach, Mölltaler-glaciären samt Ankogel.Snösäker skidåkning upp till 2621 meters höjdSjälva staden Matrei ligger i 976 meters höjd och härifrån kan man ta gondolliften Goldried 1 upp... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Matrei / Kals
Skidområdet: 1100-2621 m.ö.h
Staden/byn: 976 m.ö.h

36 pister i allt
8 km blå
22 km röd
6 km svart

Lifter: 15 stk. / 21.491 pers/time

Släpliftar: 6
Sittliftar: 5
Kabinliftar: 3
Mer information om Matrei / Kals under bannern

På skidor vid Österrikes jättar

Precis vid foten av Österrikes högsta berg Grossglockner (3.797 m.ö.h.) ligger skidområdet Matrei i naturparken Hohen Tauern.
Matrei är en del av skidområdet Grossglockner Resort Kals-Matrei, som bjuder på sammanlagt 37 pistkilometer vilket gör det till det största skidområdet i östra Tyrolen. Det är överskådligt, men det finns ändå utmaningar för alla.
Köper du liftkortet SkiHit, kan du åka på i allt 358 pistkilometer fördelade på de åtta områdena Grossglockner Resort, Brunnalm/Defereggental, Sillian/Hochpustertal, Kartitsch, Lienz, Obertilliach, Mölltaler-glaciären samt Ankogel.

Snösäker skidåkning upp till 2621 meters höjd

Själva staden Matrei ligger i 976 meters höjd och härifrån kan man ta gondolliften Goldried 1 upp i området. Tar man 6-personers sittliften Cimaross, kommer du helt upp i 2621 meters höjd. Just höjdmeterna gör området till en mycket snösäker destination och så är det en annan fördel att det inte är alltför mycket folk på pisterna.

Barnland och magiska mattor

Grossglockner Resort Kals-Matrei bjuder på två områden som är dedikerade till barnen.
Vid foten av gondolbanan Kals 1, som tar skidåkare upp i området från Kals, ligger ett barnland, där de små har chansen att prova på skidåkningen i lugna omgivningar. Här finns också en magisk matta som lift, som gör det lite lättare och stifta bekantskap med skidorna. Ett liknande barnområde hittar man om man tar gondolliften upp från Matrei.

Även skidåkning för adrenalinhungrande

I området över Kals, finns det däremot massor av röda och svarta pister till de vana skidåkarna och framförallt vid liften Blauspitz finns det massor av brant skidåkning.
Håller man sig istället på Matrei-sidan är det lite lättare svårighetsgrad. Här finns till största delen blå men även en del röda pister.
I detta område hittar man också den 11 kilometer långa nedfarten Goldried, som leder tillbaka till Matrei.
Under sittliften Cimaross är det möjligt att försöka sig på diverse kickers och rails i områdets funpark.

Rabatt till barn och unga

Det är kontanta rabatter att få om man har med sig barnen på skidsemester i området. Alla barn under 6 år får gratis liftkort och barn och unga mellan 6 och 18 år får 50 procent i rabatt.

Mysig stad mitt i nationalparken

Generellt är Matrei känt för att vara en orörd by mitt i nationalparken Hohe Tauern i östra Tyrolen. Byn har med sina cirka 5000 invånare fortfarande en landsbygdsstämning, där gamla traditioner hålls vid liv.
Efter en lång dag på skidor är det möjligt att stifta bekantskap med österrikiska specialiteter på Matreis restauranger och det är möjligt att få en ordentlig utekväll på en av byns afterski-barer.
Behöver du en paus från skidor är det bland annat möjligt att testa paragliding, slädturer och vinter-vandringsturer.

Avkoppling och naturupplevelser i nationalparken

Vid foten av Österrikes högsta berg, Grossglockner (3798 m.ö.h.) ligger samhället Kals. Orten var utgångspunkten när den första expeditionen besteg Grossglockner år 1853.

Vill du veta mer om Grossglockners historia och geografi finns det en interaktiv utställning i Kalser Glocknerhaus i staden.

Trots att det bara bor 1200 i Kals är samhället centrum för turismen i nationalparken Hohe Tauern. Under sommarperioden kommer det cirka 100 000 turister, liksom det kommer ett stort antal besökare på vintern.

Ändå har orten på många sätt en traditionell österrikisk prägel, vilket många av logimöjligheterna även är ett tecken på. Kals är en liten stad/samhälle där det är möjligt att koppla av efter en lång dag i skidbacken. Staden har inte alls samma pulserande stämning som andra österrikiska skidorter. Men däremot är det möjligt att få traditionell österrikisk gastronomi.

Guidade turer i nationalparken och extremskidåkning

På vintern är det möjligt att följa med på olika guidade längdskidturer som tar en upp i områdets storslagna natur. Bestig bland annat berget upp på Böses Weibele i 3121 meters höjd.
Tycker du bättre om fart erbjuder Kals även rodelturer.

På sommaren är Kals däremot ett mecka för vandrare som vill uppleva naturen och glaciärerna vid Grosglockner. Varje sommar är det dessutom Grossglockner Ultratrail – 11 mil och 7000 höjdmeter på maximalt 29 timmar – jo tack.

Ska det vara cykling som är i centrum finns det nio mountainbikerutter i området. De är mellan fem och åtta kilometer långa och är indelade i blå, röda och svarta rutter efter svårighetsgrad. Testa till exempel Teischnitztal med 850 höjdmeter.

Utvalda skidresor från Matrei / Kals

Sök efter skidresa

AlpenParks Montana Matrei

Det moderna 3-stjärniga Superior AlpenParks Monatana Matrei ligger ca 100 m från Matrei centrum. Skidområdet Matrei når du efter ca 500 m. En skidbusshållplats ligger ca 50 m bort. Bekvämligheter Till husets allmänna bekvämligheter hör en reception, hiss, Wi-Fi, sällskapsrum, frukostrum, restaurang, bar, vinkällare och en kostnadsfri skiddepå vid dalstationen. Kostnadsfria parkeringsplatser och en laddningsstation till elbilar (mot en avgift) finns. Måltider I resepriset ingår en riklig frukostbuffé på morgonen. Gluten- och laktosfria alternativ finns på förfrågan. Om du har Läs mer

Bilder och video från Matrei / Kals


Användaromdömen om Matrei / Kals

Skidterräng
4,00
Liftsystem
2,50
Afterski
2,00
Staden
2,50
Barnvänlig
0,00
Nybörjarvänlig
0,00
Prisnivå
0,00
Offpist
0,00
Matrei / Kals har en totalpoäng på 2,75 stjärnor av 5. Baserat på 2 recensioner.
Spitze für alle/Toppen för alla i familjen - Recenserat den 18/02 2012 08:58 - Skapad av Svensson

So eine schöne Woche in Matrei. Klasse für die ganze Familie. Beste Skiverhältnisse und tolle Pisten. Viele nette Restaurants im Skigebiet und in der Stadt. Mehrere Aktivitäten rundum wie z.B Langlauf, Pferdeschlitten, Schlitten, usw. Matrei ist sehr Österreichisch und genuin behalten. Traumort für Ausländer sagen wir.Vilken härlig vecka i Matrei. Toppen för alla i familjen. Perfekt skidåkning och Läs mer

Mer information om Matrei / Kals under bannern

Snörapporter och väder

Tirsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
0ºC
-6ºC
0,0 mm
2,4 m/s
nord-nordvest
Onsdag
Skyet
Skyet
2ºC
-1ºC
0,2 mm
2,8 m/s
nord-nordvest
Torsdag
Kraftig sne
Kraftig sne
0ºC
-3ºC
14,0 mm
3,3 m/s
nordvest
Fredag
Regn
Regn
3ºC
-1ºC
20,3 mm
2,5 m/s
nord-nordvest

Artiklar om skidresor till Matrei / Kals

Kals-Matrei - den förbisedda familjepärlan

Kals-Matrei - den förbisedda familjepärlan


Karta över Matrei / Kals

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Matrei / Kals. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor