Pistkarta från St. Anton


Interaktiv Pistkarta från St. Anton

Här hittar du en interaktiv pistkarta, där du kan hitta livedata om liftar, backar och skidområdet i övrigt.

Rotera skärmen 90° för en bättre upplevelse med den interaktiva pistkartan.


Sök skidresor till St. Anton

Hitta mer information om St. Anton: Webbkameror - Snörapporter - Hotell - Lägenheter


Offpist-Mekka för riktigt många svenskar. Här hittar du ofta många av Skandinaviens bästa offpiståkare som har bas här, och som utnyttjar varje vaken timme på detta. Men kan St. Anton mer än offpist?

St. Anton kan erbjuda allt som finns inom skidvärlden. Som tidigare nämnts, så är offpisten exceptionell, och möjligheterna nästan oändliga. Det finns dock ytterligare anledningar till att St. Anton har legat i topp 10, helt tillbaka sen Skidresor startade för över 10 år sedan. De erbjuder nämligen 347 pistkilometer, och är Österrikes största sammanhängande skidområde.

St. Anton ligger i Arlberg-området, där den är bunden ihop med Lech, Zürs, samt hela vägen över till Schröken. Området har mest att erbjuda för avancerade och erfarna skidåkare, som har varit iväg tidigare. Även om man inte är så mycket för offpist, så är pisterna smala och branta, vilket kan sätta avancerade skidåkare på prov. Pisterna blir ofta uppkörda, då det är många gäster som passerar St. Anton varje år, och det kan också kräva en del av avancerade skidåkare.

Vi har redan nämnt offpisten, men man kan inte undgå att prata om den, när man diskuterar St. Anton. Offpisten är nämligen mycket lättillgänglig, och den är verkligen fantastisk varje år, då St. Anton statistiskt sett har den största mängden snö som faller varje år. Det finns många områden som är bland de allra bästa, och många freeriders vill inte dela med sig av sina hemliga ställen. Det bästa sättet är helt enkelt att hyra en guide, så är man säker på att få en bra och säker tur. I och med att det faller så mycket snö, så kan snölagret vara lite osäkert på många ställen, så se alltid till att få en lokal guide med, för att visa området utanför pisten.

När man så har stått på skidor hela dagen, så kan man behöva en iskall fatöl. Här är St. Anton också starkt representerat i afterski-världen, med legendariska ställe Moosewirt och Krazy Kanguruh. Moosewirt ligger relativt tätt på dalen, vilket är att föredra, när man ska ta en öl eller två. St. Anton är känt som grundaren av afterski, då det sägs att det är här det ursprungligen uppstått.

Liftsystemet är av typisk österrikisk standard, som är en smula över nivån i andra länder. Det är ofta värme i sätena, samt skydd på liftarna mot väder och vind, och St. Anton är inget undantag. Liftsystemet är effektivt och får transporterat runt riktigt många människor. Då området är så populärt, så ska man förvänta sig att det är en del liftköer, om man reser mellan jul och nyår, eller vecka 5-10.

Även om St. Anton är ett Mekka för erfarna skidåkare, så kan man även som relativt oerfaren också få det riktigt roligt i St. Anton, då det finns ett par breda blå boulevard-pister. Detta är annars rätt ovanligt för St. Anton, då de flesta pisterna är ganska smal och kräver en viss nivå.

Till sist så ska det understrykas, att även om St. Anton är ett offpist-Mekka, så är offpist fortfarande farligt, om man inte vet vad man gör. Vi rekommenderar alltid att man tar med en guide ut, speciellt om det precis har snöat.


Heart Hotel Arlberg

Vill du på skidresa till det enastående St. Anton och bo på ett hotell med wellness? Då har du hittat rätt.

Flight only St. Anton: København - Innsbruck (liftkort ikke inkluderet)

Du kan boka olika flygningar på din resa om du inte vill att hela resesällskapet ska resa med samma transportmedel eller från samma flygplats. Ring eller skriv till oss om du har detta behov så hjälper vi dig att skräddarsy efter era behov. Du kan också välja att inte boka en paketresa, där du ordnar delar av resan själv. Observera att det blir billigare om du köper hela paketet genom oss och att du med hela paketet också är bättre Läs mer

Hotel Alte Post

Mer centralt läge i St. Anton får du leta länge efter. Hotel Alte Post ligger på gågatan bara några meter från Galzig- och Rendl-liften, som tar dig till skidåkning i stora Ski Arlberg området. Hotel Alte Post kombinerar modern- med traditionell stil och erbjuder service och komfort i toppklass. Hotellets kök är känt för god och vällagad mat, och folk kommer från alla håll och kanter för att äta på hotellets à la carte restaurang. Den tillhörande 6-rätters meny, som Läs mer


Användaromdömen om St. Anton

Skidterräng
4,25
Liftsystem
4,03
Afterski
4,22
Staden
4,07
Barnvänlig
3,50
Nybörjarvänlig
2,83
Prisnivå
3,17
Offpist
4,67
St. Anton har en totalpoäng på 3,84 stjärnor av 5. Baserat på 199 recensioner.

Karta över St. Anton

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen