Skidsemester i St. Anton

St. Anton (Österrike)

Resebyråer till St. Anton: Active Ski Travel, Nortlander, SKILINK, Slopetrotter, Snowtrex, Sunweb

St. Anton är ett paradis för duktiga skidåkare och det är därför en av Österrikes mest eftertraktade skidorter. Man kan under en skidsemester i St. Anton kasta sig ut på de 305 km pisterna. Är man mer till skidåkning utanför pisten finns det i St. Anton mer än 200 km off pist. Det är inte en tillfällighet att området är välutvecklat och efterfrågat, St. Anton am Arlberg är nämligen hem för Österrikes skiduniversitet och stora delar av skidutvecklingen kommer härifrån Läs mer

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om St. Anton
Skidområdet: 1304-2660 m.ö.h
Staden/byn: 1304 m.ö.h

305 pister i allt
131 km blå
123 km röd
51 km svart

Lifter: 110 stk. / 114.407 pers/time

Släpliftar: 28
Sittliftar: 47
Kabinliftar: 12

Österrikes största sammanhängande skidområde

St. Anton är skidområdet där alla kan vara med. Det har storleken att tillfredsställa den snabbaste skidåkaren på pisten, den djupas snön och de branta backarna till offpist åkarna och nybörjarområdet vid botten av berget vid i stort sett alla tillknytna byar. De bästa åkarna kan få sin hunger stillad i en halfpipe på 40 meter som är 17 meter bred eller i områdets funpark där det finns hopp och rails.

Läs mycket mer om skidområdet på sidan med Pistkartan över St. Anton.

Andra utomhusaktiviteter i St. Anton

Även om det kan vara svårt att slita sig från skidåkningen under semestern finns det massor av möjligheter för en aktiv semester. Testa att uppleva den Tyrolska naturen på längdskidor på 40 kilometer spår. Längdnätverket är varierat och bjuder på motionsspår och tävlingsspår i olika längder. Vill man vandra en runda så finns det mer än 80 kilometer stig eller så kan man utmana familjen i skridskoåkning eller curling. Man kan åka en tur i en släde eller kanske till och med ta en paragliding tur så att man får uppleva det ovanifrån.

Alternativa aktiva aktiviteter

Är vädret dåligt eller om man bara vill vara inomhus så kan multifunktionscentret sports center Arl.Rock erbjuda alternativa aktiviteter som tennis, squash, vollyboll, klättring och boule. Det finns i förbindelse ett stort trampolin centrum med 13 trampoliner och allt vad som behövs för nybörjare och experter. Ska tempot vara lågt istället så så är Arlberg WellCom och Wellnesspark Arlberg Stanzertal det perfekta stället att mjuka upp musklerna på och få avslappning i poolen eller spa området.

På snowboard i St. Anton

För snowboardåkare finns det en 40 meter lång och 17 meter bred half-pipe och en funpark med 8-10 hopp och liknande – så även för snowboardåkare är det tal om en ort med utmaningar.

Den bästa afterskistämningen finns här

St. Anton är inte bara känt för sin skidåkning utan byn är också känd för sin trevligas stämning, livliga atmosfär, och inte minst deras legendariska afterski. redan på väg ner från berget så hittar man några afterskiställen där bland annat Mooserwirt är en favorit. Här blir stora fatöl, flügl och flying hirsh serverat av Österrikiska läderhosen klädda servitörer och servitriser som är redo att starta en fest till ljudet av de klassiska låtarna som Anton aus Tirol. Samma bra afterskistämning finns också på Krazy kangaroo bar som dock spelar mer modern musik framför den österrikiska schlagern.

Enastående liv i St. Anton

St. Anton stad är en etablerad stad som fungerar året runt. den kan märks på stadens gator där vardagen är bevarad och kan ses av alla skidturister. den traditionella österrikiska stämningen kännetecknar staden och det är trevligt att gå igenom de snötäckta kullerstensgatorna där butiker ligger hand i hand med restaurangerna. Boenden finns i lika stor variation som restauranger det finns där och du kan bo i lägenhet, stuga eller lyxhotell allt efter vad som passar dig. Med andra ord så har St. Anton allt.

Utvalda skidresor från St. Anton

Sök efter skidresa

Heart Hotel Arlberg

Vill du på skidresa till det enastående St. Anton och bo på ett hotell med wellness? Då har du hittat rätt.

Hotel Alte Post

Mer centralt läge i St. Anton får du leta länge efter. Hotel Alte Post ligger på gågatan bara några meter från Galzig- och Rendl-liften, som tar dig till skidåkning i stora Ski Arlberg området. Hotel Alte Post kombinerar modern- med traditionell stil och erbjuder service och komfort i toppklass. Hotellets kök är känt för god och vällagad mat, och folk kommer från alla håll och kanter för att äta på hotellets à la carte restaurang. Den tillhörande 6-rätters meny, som Läs mer

Bilder och video från St. Anton


Användaromdömen om St. Anton

Skidterräng
4,25
Liftsystem
4,03
Afterski
4,22
Staden
4,07
Barnvänlig
3,50
Nybörjarvänlig
2,83
Prisnivå
3,17
Offpist
4,67
St. Anton har en totalpoäng på 3,84 stjärnor av 5. Baserat på 199 recensioner.

Snörapporter och väder

Lørdag
Regnbyger
Regnbyger
10ºC
-2ºC
0,6 mm
2,9 m/s
sydvest
Søndag
Regnbyger
Regnbyger
13ºC
0ºC
0,8 mm
2,4 m/s
sydvest
Mandag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
14ºC
3ºC
2,6 mm
0,8 m/s
syd
Tirsdag
Kraftig regn
Kraftig regn
5ºC
6ºC
33,5 mm
2,3 m/s
vest-sydvest

Artiklar om skidresor till St. Anton

St. Anton – skidområdet som är svårt att överträffa

Ny gondol och stollift till St. Anton 2021/22

Ny lift i St. Anton 2019/2020

8 saker du ska uppleva på din skidsemester i St. Anton


Karta över St. Anton

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i St. Anton. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen