Skidsemester i Idre Fjäll

Idre Fjäll (Sverige)

Resebyråer till Idre Fjäll: Snowtrex

Idre Fjäll är en allsidig och familjevänlig skidanläggning i Dalarna med bra kombinationsmöjligheter för längdskidor och utförsåkning samt en av de snösäkraste destinationerna i Sverige. Dalarna är känt för att vara ett vackert och varierande landskap vilket ger Idre Fjäll varierande skidåkning. Det finns 40 pister fördelade mpå allt mellan grönt och svart. Det är i Idre Fjäll man hittar dalarnas brantaste backe, Chocken, med en lutning på 46 grader.Ski in och ski out i Idre Fjäll Alpinområdet har 2,8 mil pist i alla svårighetsgrader och flera långa nedfarter - den längsta på 2800 meter. I Idre Fjäll gäller ski in och ski out, så att man inte... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Idre Fjäll
Skidområdet: 442-960 m.ö.h
Staden/byn: 442 m.ö.h

40 Pister i allt
16 km grön
9 km blå
6 km röd
9 km svart

Lifter: 27 stk. / 25.500 pers/time

Släpliftar: 20
Sittliftar: 4
Mer information om Idre Fjäll under bannern
Idre Fjäll är en allsidig och familjevänlig skidanläggning i Dalarna med bra kombinationsmöjligheter för längdskidor och utförsåkning samt en av de snösäkraste destinationerna i Sverige. Dalarna är känt för att vara ett vackert och varierande landskap vilket ger Idre Fjäll varierande skidåkning. Det finns 40 pister fördelade mpå allt mellan grönt och svart. Det är i Idre Fjäll man hittar dalarnas brantaste backe, Chocken, med en lutning på 46 grader.


Ski in och ski out i Idre
Fjäll

Alpinområdet har 2,8 mil pist i alla svårighetsgrader och flera långa nedfarter - den längsta på 2800 meter. I Idre Fjäll gäller ski in och ski out, så att man inte ödslar en massa tid mellan frukosten och första åket i backen.

Familjen i fokus

i Idre Fjäll är barnen alltid i fokus. Därför erbjuder området två skidområden för barn och nybörjare. Precis vid restaurangen Dante under den västliga 6-personers sittliften ligger Fjällfina. Det är ett område som ärt lätta att överskåda med knapplift och ankarlift som har personal för att hjälpa alla barn. Liknande finns vid skidcenter syd med två knappliftar och en lätt backe till barn och nybörjare.

Barn under 8 år med hjälm åker gratis i liftarna.

Längdskidor i Idre Fjäll

Gillar man längdskidor så har det vackra landskapet massvis av spår. naturupplevelsen går över Stödjan, vidare mot Nipfjället och helt till Burusjön med upplevelser genom barrskogar och mycket mer. Idre Fjäll erbjuder flera kilometer upplysta spår både dag och natt. Det finns hela 80 km preparerade spår där 30 av dem är upplysta. Alla rutter startar vid skidstadion där det även finns möjlighet att åka hundsläde, snöskoter eller att rida.


Andra aktiviteter

Förutom skidåkningen kan man även slå sig lös i inomhusbadet, på tennisbanor, bowling och fitnessrum.

Bilder och video från Idre Fjäll


Användaromdömen om Idre Fjäll

Skidterräng
4,19
Liftsystem
3,91
Afterski
3,20
Staden
3,40
Barnvänlig
4,43
Nybörjarvänlig
4,43
Prisnivå
4,14
Offpist
2,86
Totalpoängen är 3,82 stjärnor av 5 . Baserat på. 131 recensioner.
Ski-in ski-out från dem flesta boende! - Recenserat den 03/10 2022 16:01 - Skapad av Jerzy

Mycket bra att bilen kan stå och man når hela liftsystemet lätt från stugor/hotell. Liftsystemet skulle kunna förbättras för att minska köer till Västliften, t ex genom att lättar kunna ta sig till Ostbackarna.

Mer information om Idre Fjäll under bannern

Snörapporter och väder

Mandag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
8ºC
-1ºC
2,1 mm
4,0 m/s
nordvest
Tirsdag
Skyet
Skyet
8ºC
1ºC
1,2 mm
3,6 m/s
syd-sydøst
Onsdag
Regn
Regn
6ºC
7ºC
6,6 mm
4,5 m/s
sydøst
Torsdag
Skyet
Skyet
7ºC
7ºC
0,8 mm
7,8 m/s
vest-sydvest

Karta över Idre Fjäll

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Idre Fjäll. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor