Flera skidområden i Sverige och Norge öppnar innan jul - Se datumen här

Flera skidområden i Sverige och Norge öppnar innan jul - Se datumen här

Skidområdena har kämpat för att bli klara till en Corona anpassad skidsäsong, nu öppnar flera skidområden i Norden före jul.

Efter en intensiv höst där skidområdena har kämpat för att kunna öppna för skidsäsongen är det nu några datum för öppning på plats. Skidområdena i Norden har varit i tät dialog med lokala och nationella myndigheter så att det kan öppna med förhållningsregler.

Det blir utan tvivel en annorlunda säsong med mycket nya restriktioner bland annat mer avstånd i köerna, färre personer i liftarna och mer.

Om inte annat så har många av de norska och svenska skidområden fått en massa snö som kombinerat med de kalla förhållanden gör att de kan öppna fler skidområden. Samtidigt har flera områden sparat en stor del snö från förra året och förberett en egen “snöproduktion” så att de kan leverera när temperaturen faller.

Det är väldigt glädjande att snöförhållandena är så pass goda att vi äntligen kan öppna upp vintersäsongen och välkomna alla gäster till oss. Vi har infört en rad försiktighetsåtgärder för att göra det tryggt och smidigt för dig som gäst hos oss i alltifrån liftkön och värmestugan till när du checkar in digitalt på ditt boende eller laddar på ditt SkiPass. Det är också oerhört viktigt att vi alla hjälps åt att följa försiktighetsåtgärderna från oss och myndigheternas rekommendationer då individen också har ett stort ansvar”, säger Niclas Sjögren Berg, operationell direktör för SkiStar AB.

Det blir en annorlunda säsong i år men vi tar ansvar och har gjort allt vi kan för att anpassa oss till situationen och följer utvecklingen noga och inte minst myndigheternas rekommendationer. Högsta prioritet denna säsong är att våra gäster och medarbetare kan erbjudas en trygg och säker miljö i kombination med minnesvärda fjällupplevelser och bra skidåkning. Vi välkomnar våra gäster att semestra hos oss i fjällen i vinter men man kan inte ta semester från att följa coronarestriktionerna”, säger Stefan Sjöstrand, vd för SkiStar AB.


Från den 18 e december kan du gasa på pisterna i åre


Dessa datum öppnar skidområdena i Sverige:


11. december

Kittelfjäll

Lofsdalen

 

12. december

Orsa Grönklit

 

14. december

Sälen (TandådalenHundfjälletLindvallen)

Vemdalen

 

17. december

Stöten

 

18. december

Kläppen

Järvsö

Åre

Branäs

 

19. december

Idre Himmelfjäll

 

23. december

- Romme

 

Områder som er åbne
- Idre Fjäll

- Tänndalen


Hemsedal öppna för skidåkning den 11 e december


Dessa datum öppnade skidområdena i Norge:


11. december

- Hovden

- Hemsedal

- Norefjell

- Trysil

 

12. december

- Hafjell

- Skeikampen

 

21. januari 2021?

- Kvitfjell

Publicerad av: Claus Loft Madsen

Hitta erbjudanden på skidresor