❄️ Sista minuten-rea: Stora besparingar i alla kategorier ❄️

Hitta billiga skidsemestrar


Det behöver inte vara dyrt att åka på skidsemester. Hos Skidresor.com kan du hitta en billig skidresa som uppfyller just dina krav och önskemål. Vi har samlat alla skidresor från 42 av de bästa svenska resebyråerna som kan erbjuda dig en fantastisk och billig skidsemester.

Du kan enkelt hitta en billig skidresa genom att använda vår sökfunktion överst. Här hittar du Sveriges största urval av billiga skidresor till bland annat Österrike, Norge, Italien, Frankrike, Tjeckien eller någon annanstans.

Du hittar alltså den kompletta översikten över alla resebyråers skidresor, som vi har hittat direkt i resebyråernas egna bokningssystem. På så sätt kan du superenkelt hitta den perfekta skidresan till ett överkomligt pris.

Få fina tips om hur du hittar en billig skidresa nedan eller börja jakten efter en billig skidresa genom att använda sökfunktionen överst.

Tips på hur du hittar en billig skidresa

Vi har samlat ett antal av de bästa tipsen som kan göra det lättare för dig att hitta en billig skidresa.
 • Boka skidresan i god tid
 • Hitta en sista minuten-resa
 • Res utanför högsäsong
 • Välj ett billigt skidområde
 • Stå själv för matlagningen

Boka skidresan i god tid

Det kan betala sig att vara ute i god tid när man ska boka skidresan till den kommande vintern. Ju tidigare, desto bättre. Sommar och tidig höst är alltid de tidpunkter där du kan hitta de billigaste priserna på skidresor.
De flesta resebyråer har early-bird rabatter som gör att du några gånger kan spara nästan 1.500kr per person. Det är inte för att resorna på denna tidpunkt av året är sämre, det är faktiskt samma resor som du kan köpa senare, bara till bättre priser.
De attraktiva priserna beror på att resebyråerna gärna vill sälja sina resor så snabbt som möjligt, för att inte riskera att stå kvar med resor som de inte kan sälja. Vi rekommenderar därför att alla bokar årets skidresa så tidigt som möjligt.
Du kan boka en billig skidresa, även om du inte är helt säker på när du kan få ledigt från arbetet eller om det finns andra saker som du är osäker på. De flesta resebyråer har nämligen gratis avbeställning på deras skidresor, så att du utan problem kan avboka om du ångrar bokningen eller får förhinder för att åka iväg. Så det finns ingen anledning till att låta bli med att boka tidigt.

Hitta sista minuten-skidresor

Om du inte var ute i god tid kan det ofta vara en god idé att använda den helt motsatta tekniken - nämligen att boka din skidresa i sista ögonblicket. Det kan finnas många pengar att spara genom att boka en restresa eller en sista minuten-resa där du åker med kort varsel.

Här ska du vara uppmärksam på att du inte har möjlighet för att ställa stora krav. Om du önskar att boka en billig restresa ska du vara öppen för att prova nya destinationer, men om du är det kan du några gånger få upp till 50% rabatt på din skidresa. Det kan därför betala sig att vara lite flexibel. Kom dock ihåg att vara redo med din resväska, för ibland är det bara några timmar till avresa!

Hitta restresor och sista minuten-skidresor här >>

Billig skidresa med halvpension - kanske inte?

Om du vill spara så mycket som möjligt är det definitivt billigast att laga maten själv. Genom att göra detta kan du spara riktigt mycket pengar på utgifterna på frukost och middag - framförallt om du tar med råvaror hemifrån. Det är ofta väldigt trevligt att laga maten tillsammans med dem som du reser med.

Den näst billigaste möjligheten är att boka en lägenhet eller hotellrum där du får halv- eller kvartspension inkluderat i priset. Här kan du ofta spara 30-40% beroende på om du ska ut och äta på restaurang.

Några få gånger kan det även betala sig att köpa en billig all-inclusive skidresa, där både frukost, lunch och middag ingår i priset. Det kräver dock att du binder dig till att äta på samma ställen under hela semestern, men däremot kommer det inte en massa extra kostnader när skidsemester redan är bokad och betald. Detta kan vara en bra lösning för till exempel familjer med små barn.Välj ett billigt skidområde

Priset skiljer sig rätt mycket mellan de olika skidområdena. Skidorter som Val Thorens i Frankrike, St. Anton i Österrike och St. Moritz i Schweiz är välklingande namn på skiddestinationer som de flesta svenskar känner till i förväg.

Men att besöka dessa skidområden är sällan billigt. Om du vill ha en billig skidresa kan det i stället betala sig att besöka ett mindre känt område som Spindleruv Mlyn i Tjeckien eller Szklarska Poreba i Polen.

Generellt är det alltid billigast att åka på en skidresa till Östeuropa, där prisnivån är lägre än i väst. Men om du inte kan låta bli den årliga resan till Alperna eller de skandinaviska fjällen finns det fortfarande ett antal billiga möjligheter i västländerna.

De 7 billigaste skidområdena

 • Kläppen (Sverige)
 • Hafjell (Norge)
 • Lofer (Österrike)
 • Szklarska Poreba (Polen)
 • Livigno (Italien)
 • Spindleruv Mlyn (Tjeckien)
 • Zell am See (Österrike)
 • Valloire (Frankrike)

Billig skidresa - på hemmaplan

Det finns stora möjligheter att hålla en billig skidsemester i Sverige. Vi har många fantastiska skidorter med pist- och liftsystem för både erfarna och nybörjare. Restiden från Stockholm till skidområdena i norra Sverige är ganska kort, servicenivån är hög och skidområdena är generellt väldigt barnvänliga.

I Sverige har vi förhållandevis billiga liftkort och lågt pris på matvaror. Om man väljer att bo i en stuga eller lägenhet blir boendet också riktigt billigt.

Vi kan bland annat rekommendera dessa billiga svenska skidorter: Kläppen, Isaberg och Branäs.

Läs mer om skidsemester i Sverige här >>

Billig skidresa till Österrike

Om du önskar en billig skidresa till Alperna är oftast Österrike den bästa lösningen. Här hittar du många charmerande och billiga skidområden med bra skidåkning och trevliga städer. Priserna på liftkort ligger stabilt i mitten och boendet är förhållandevis billigt jämfört med grannländerna.
Något som är bra med Österrike är att man kan äta riktigt billigt. Här behöver man inte själv stå för matlagningen varje dag, för det kostar inte en förmögenhet att äta på restaurang.

Om du inte vill att kompromissa med skidområdet kan du välja att bo i en mindre by lite utanför de stora skidområdena. Här kan du ofta spara upp till halvdelen av utgifterna på boendet.

Du kan bland annat hitta en billig skidresa till: Zell am See, Lofer och Maria Alm.

Läs mer om skidresa i Österrike här >>

Billig skidresa till Norge

Många säger att det är dyrt att åka på semester till Norge. Det kan det vara, men om du undviker att spendera för mycket pengar på restauranger och dyr alkohol så kan du hitta en billig skidresa. Norge är dessutom väldigt barnvänligt och perfekt för familjer.

I Norge hittar man nämligen både billiga liftkort och billiga boenden, så om du själv kan stå för maten kan man åka iväg på en billig skidresa till Norge.

I Norge kan vi rekommendera dessa billiga områden: Hafjell, Hovden och Geilo.

Läs mer om skidsemester i Norge här >>

Billig skidresa till Tjeckien, Polen eller Bulgarien

Om du vill ha den absolut billigaste skidresan så är länder som Tjeckien, Polen eller Bulgarien de bästa och billigaste alternativen. Dessa länder kännetecknas inte ännu i folks medvetande som skidresedestinationer, till trots för att de har många förnuftiga skidområden där du kan få en lysande skidresa.

I dessa länder är allting billigare än i Alperna och de skandinaviska fjällen - liftkortet, boendet och maten. En riktigt bra middag kostar omkring 150 kr och du kan få en halvliter fatöl till 10-15 kr.

Vi kan bland annat rekommendera dessa billiga skidområden: Spindleruv Mlyn, Barovets og Szklarska Poreba.


Den bästa restiden för en billig skidresa

Priserna på skidresor beror väldigt mycket på utbud och efterfrågan. Om det är stor efterfrågan kommer även priserna på resorna att stiga. Låg efterfrågan är däremot lika med en billig skidresa. Här hittar du de tre billigaste tidpunkterna för att åka på skidresa:
 • Innan jul
 • Vecka 2, 3, 4 och 5
 • Efter vecka 10 (med undantag för påsken)

Om du vill spara pengar på skidresan och åka iväg billigt är det smartast att hitta en tidpunkt i lågsäsongen, där efterfrågan efter skidresor är minst. Detta är innan jul, i vecka 2, 3, 4 och 5, samt resten av skidsäsongen efter vecka 10.

Kan man få en billig skidresa på sportlovet?

Vill du ha en billig skidsemester ska du helst hålla dig borta från vecka 7, 8, 9 och 10. Efterfrågan på skidresor är hög i dessa veckor, eftersom alla skolbarn (och deras familjer) har sportlov. Detta gäller inte bara för svenska skolbarn utan även för skolbarn i många andra länder.

Det är därför en bra idé att hitta en annan tidpunkt om det är möjligt.

Om du ändå önskar en billig skidresa under sportlovsveckorna bör du boka din semester i god tid. Det kan även rekommenderas att du hittar ett mindre känt skidområde, då det framförallt är de populära skidområdena som Bad Gastein, Livigno och Val Thorens som får stora prisökningar i dessa veckor.

Lågsäsong vs. högsäsong

Några menar att det inte är så attraktivt att åka på skidresor i lågsäsongen. Det håller vi inte med om. Vi ser faktiskt många fördelar med att åka på en billig skidresa när det är lågsäsong.

Först och främst finns det förstås mycket pengar att spara, men du kan också njuta av det faktum att det sällan är kö till liften och att det inte är lika många människor i backen. Om du åker under veckorna mellan jul och skolornas sportlov, dvs. veckorna 2-5, brukar snön vara riktigt kall och bra. Om du åker i slutet av säsongen står solen högt på himlen och du kan njuta av värmen. Det innebär också längre skiddagar.

Billig skidresa - ska man ta buss, flyg eller köra själv?

Vi får ofta frågan om vilken transportform som är den billigaste när man ska på skidsemester. Vårt svar är alltid: Det beror på vem du är och vart du ska.

Låt oss förklara vad som är billigast för just dig.

Barnfamiljen

Om ni är en familj på 2 vuxna och 2 barn så är det som typiskt billigast att välja bilen. Ni utnyttjar (nästan) alla säten och ni kan fylla bagagerummet med mat hemifrån. På så sätt kan ni spara pengar på mat. Om ni ska på semester norrut till t.ex. Norge kan ni också spara pengar genom att ta bilen.

Par eller om du reser ensam

Om däremot du och din partner ska på skidresa ihop, eller om du önskar att åka ensam, kan det inte betala sig att köra själv med bilen. Bilen ska gärna fyllas så att bensinräkningen fördelas på så många personer som möjligt. Om ni bara är några få personer som reser ihop eller om du reser ensam, så är busstransport nästan alltid den billigaste lösningen. Vid några få tillfällen kan även flyg konkurrera på priset. Detta gäller främst om du köper en paketresa hos en resebyrå som har bokat ett helt flyg och som inte har lyckats få det utsålt.

Unga & studerande

Det kan även vara så att ni är en grupp ungdomar eller studerande som inte har en egen bil. Då borde ni kika på om det kan betala sig att hyra en bil för en vecka. Detta är oftast marginellt billigare, men omvänt så kan det även vara krångligt och en bussresa är oftast mer avkopplande. Ni kan även överväga att anmäla er till en gemensam skidresa på er utbildning. Det finns många möjligheter för er beroende på vilken typ av skidresa som ni önskar.

Flyg är oftast det dyraste

I grund och botten så är en skidresa med flyg nästan alltid det dyraste alternativet, så du bör generellt undvika flyget om du önskar en billig skidresa. Några gånger är detta dock det mest optimala alternativet, om du till exempel ska resa till Japan eller Kanada.

Men som nämnt ovan finns det alltid undantag från reglerna. Några gånger kan du hitta billiga flygbiljetter, som till exempel vid en rabatterad restresa.

Billig skidresa - få svar på din fråga

Här kan du se ett antal frågor som vi ofta får. Vi har försökt att ge de bästa och mest precisa svaren till varje fråga så att du lättare kan hitta information om billiga skidresor. Du är välkommen till att kontakta oss om du har andra frågor som du anser är passande att få svar på här på sidan.

Vilket skidområde är billigast?

Det finns många billiga skidområden som är värda ett besök. Generellt är det de minsta skidområdena som är de billigaste, men man får mer valuta för pengarna i några av de större och mer kända områdena. I de större områdena är priserna ofta lite högre, men du får fler pistkilometer och ett skidområden med fler erbjudande, så du ska bedöma om du letar efter det absolut billigaste eller om du letar efter mest valuta för pengarna.

Låt oss komma med ett par snabba estimeringar på priserna: Liftkort är generellt 10-25% billigare i Sverige, Norge och Italien jämfört med vad det är i Alperna. Övernattning är oftast billigast i Italien, Sverige och Norge medan priset brukar vara högst i Frankrike. Mat och inköp är dyrast i Norge och Frankrike, medan det är billigast i Österrike och Tjeckien.

Men kom alltid ihåg att det finns undantag till priserna om du hittar den helt rätta skidresan. Här kan våran resesökare i toppen hjälpa dig med att hitta den bästa skidresan.
Vi kan rekommendera dessa billiga områden: Zell am See, Spindleruv Mlyn, Morzine, Kläppen och Hafjell.

Kan jag få särskilda erbjudande och rabatter på skidresan?

Några gånger kan du ha tur och hitta ett kampanjpris där du får rabatt på din skidresa, men det händer sällan. Oftast ska du utnyttja early bird-rabatter genom att boka din semester tidigt - gärna redan under sommaren.
De flesta byråer ger även rabatt för barn. Några gånger kan du betala och använda dig av konsument-/föreningskort som ger dig rabatt.

Vilka skidresebyråer är billigast?

Som tur är finns det väldigt många billiga skidresebyråer i Sverige. Konkurrensen om att vara den billigaste är tuff och det är olika byråer som är billigast i olika skidområden. Den stora konkurrensen är en fördel för kunderna, då det resulterar i att priserna pressas neråt.

Byråer som Skilink, Slopestar, Snowtrex , Nortlander och Slopetrotter är några av de resebyråer som har stora ambitioner om att vara ledande på pris. Samtidigt är det viktigt för dem att inte gå på kompromiss med kvaliteten, så att du får så mycket som möjligt för pengarna när du köper en skidresa hos dem. Det finns även flera andra svenska resebyråer som också erbjuder billiga och bra skidresor.
Vi rekommenderar starkt att du alltid beställer din resa hos en välrenommerad byrå, så är du säker på att få god upplevelse.

Du kan hitta en lista över alla resebyråer som erbjuder skidresor här >>

Är det billigast att köra själv på skidresan?

Ofta är det billigaste alternativet att köra själv, men det finns alltid några undantag. Om ni fyller bilen, så att ni är många som delar på kostnaderna, så kan inte buss eller flyg konkurrera på priset. Här är kör själv-skidresan alltid billigast. Du kan dessutom fylla bagagerummet med matvaror till största delen av semestern.

Reser du ensam eller reser tillsammans med ett få antal personer så betalar det sig sällan att köra själv. Vad som är billigast beror alltså på hur många personer som reser.

Vad kostar en billig skidresa?

Priset beror på vart du åker, när du åker och hur många som åker. Om du reser ensam är priset per person högre än om ni är flera som reser tillsammans.

Reser ni som en familj med två vuxna och två barn i de billigaste områdena och vid den billigaste tidpunkten kan priset pressas ned till cirka 5 500,- per person för sju dagar, inklusive måltider, skidhyra och liftkort - men exklusive kostnaden för skidkläder.

Vad kostar billiga skidkläder och billig skidutrustning?

Det finns goda möjligheter att hitta billiga skidkläder. Vi på Skidresor.com är en av landets ledande skidbutiker på nätet med ett komplett sortiment för hela familjen. Ett av våra mål är att erbjuda landets lägsta priser på skidkläder, vilket innebär att du kan hitta skidjackor och skidbyxor för så lite som 699:- styck.

Hitta vår online-skidbutik här >>

Nu hoppas vi att du kan hitta den perfekta och billiga skidresan!

Hitta erbjudanden på skidresor