« Till översikten

Svenskt skidområde investerar för 100 milj. kr.

Utvecklingen av det nya Hundfjället kommer att bjuda på Skandinaviens modernaste 8-stols-expresslift, nya pister och en expansion av pistsystemet.

Med bara 10 minuter i bil från den nya flygplatsen Scandinavian Mountains Airport blir Hundfjället i framtiden ett viktigt område för Sälen. Därför är SkiStar, som äger skidområdena i Sälen, i gång med en omfattande utveckling av området. Det blir en total förändring av Hundfjällets skidområde, skidåkningen kommer att bli både mer tillgänglig och roligare. Det omfattar bland annat byggandet av en ny expresslift, med en för Skandinavien unik Pininfarina-design, värme i sätena och skydd mot vinden. 

West Express Hundfjället

Den nya expressliften, West Express Hundfjället, öppnar den 14 december 2018 och liften börjar från mitten av Hundfjällstorget och går västerut upp för fjället. De långa ortsliftarna kortas ned, medan det på den resterande sträckan byggs två helt nya plopp-liftar för att förbättra komforten i barn- och familjeområdet vid Trollskogen, som är ett av Nordeuropas mest populära familjeområden.

På liftkortet får man tillträde till skidområdena HundfjälletSälenHögfjälletLindvallen och Tandådalen

Foto: Skistar

Illustration över hur Hundfjället kommer att se ut när SkiStar är färdiga med sin vision om att skapa ett område med internationellt snitt.

Internationell fjällresort

Förutom att skidåkningsmöjligheterna utvecklas så flyttas även barnpassningen, Valles Snölekis, och det mycket populära och charmiga matstället Fompes Grill. Ambitionen är att det ska matcha vad som förväntas av en internationell fjällresort och ska passa till både de svenska, men också kommande internationella, gästerna.

Markeringen visar den nya liften

Fakta West Express Hundfjället:

  • Väder- och vindskydd i sitsarna
  • Värme i sätena
  • 6 m/s – transporttid 3 min 48 sek. (Tidigare liftar ca 7-8 min)
  • Kapacitet: 2 600 personer i timmen
  • Längd: 1 366 m
  • Höjdskillnad: 229 m
  • Pininfarina design – En designbyrå som bland annat har löst uppdrag för Ferrari, Alfa Romeo, Peugeot m.m.

Läs mer om skidsemester i Hundfjället här

Läs mer om skidsemester i Sälen här.


Nästa »« Förra

Se alla nyheter