Skidsemester i Högfjället (Sverige)


Högfjället ligger som en del av Sälen och ingår därför i ett av Sveriges populäraste skidområden. Högfjället, som ligger mitt i skidområdet Sälen, är ett klassiskt exempel på en skidort i de svenska fjällen. Här finns breda pister där man kan öva carvingsvängarna och det finns stugor som ligger nära både pister och liftar.Ta barnen med på skidsemester Högfjället är idealt till barnfamiljer eftersom området inte är särskilt stort. På så sätt kan föräldrar tryggt låta barnen åka ner för backarna utan att vara rädda för att de åker vilse. Skidområdet har 7 gröna pister och 2 blå pister som alla slutar på samma ställe.Längsta nedfarten är 1... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder

Fakta om Högfjället
Skidområdet: 550-860 m.ö.h
57 pister i allt
32 km grön
10 km blå
11 km röd
4 km svart

Lifter: 60 stk. / 41.900 pers/time

Släpliftar: 44
Tåg: 6
Sittliftar: 4
Mer information om Högfjället under bannern
Högfjället ligger som en del av Sälen och ingår därför i ett av Sveriges populäraste skidområden. Högfjället, som ligger mitt i skidområdet Sälen, är ett klassiskt exempel på en skidort i de svenska fjällen. Här finns breda pister där man kan öva carvingsvängarna och det finns stugor som ligger nära både pister och liftar.

Ta barnen med på skidsemester

Högfjället är idealt till barnfamiljer eftersom området inte är särskilt stort. På så sätt kan föräldrar tryggt låta barnen åka ner för backarna utan att vara rädda för att de åker vilse. Skidområdet har 7 gröna pister och 2 blå pister som alla slutar på samma ställe.
Längsta nedfarten är 1,1 kilometer och den största fallhöjden är 180 meter. Så är det dessutom en pist från toppen till botten sam ett barnområde som är upplyst till kvällsåkning.

Den erfarna kan också vara med

Nu tänker du kanske att Högfjället inte är för dig om du bara har lite erfarenhet på skidor. Men faktiskt så kan alla vara med då Högfjället kanske vänder sig mot de lite ovanare så kan man ta transportliften bort till Lindvallen. Där har du istället 41 pister i alla svårighetsgrader. Med ett liftkort till Högfjället så får man även tillgång till de sammanhängande områdena Tandådalen och Hundfjället där de också väntar 49 pister till bara 15 minuter bort.

Utanför pisten


Högfjället bjuder dock på mer än skidåkning. Här är det bland annat möjligt för snöskoterutflykter eller hundsläde. Det finns även möjlighet för det stora äventyrsbadet och spa i Lindvallen en lite körtur bort.

Boende och transport


I Högfjället så finns det möjlighet att bo på traditionella hotellrum och lägenheter på Sälens Högfjällshotell. De är tre restauranger i den svenska rekommendationsguiden White Guide, några barer och en nattklubb.

Ytterligare en fördel med Högjället är att de bara ligger ca 6h från Göteborg. Gillar man inte att köre så kan man istället välja flyg till Scandinavian Mountains Airport som ligger ca 25 minuter körning därifrån.

Bilder och video från Högfjället


Användaromdömen om Högfjället

Skidterräng
3,44
Liftsystem
3,67
Afterski
2,44
Staden
3,33
Barnvänlig
5,00
Nybörjarvänlig
5,00
Prisnivå
5,00
Offpist
2,00
Högfjället har en totalpoäng på 3,74 stjärnor av 5. Baserat på 9 recensioner.
Mer information om Högfjället under bannern

Snörapporter och väder

Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
-2ºC
-5ºC
0,2 mm
4,8 m/s
vest
Tirsdag
Skyet
Skyet
-5ºC
-5ºC
0,0 mm
3,0 m/s
nordvest
Onsdag
Skyet
Skyet
-9ºC
-9ºC
0,0 mm
3,0 m/s
nordvest
Torsdag
Skyet
Skyet
-8ºC
-12ºC
2,7 mm
4,1 m/s
nordøst

Karta över Högfjället

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Högfjället. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor