4 komponenter som gör en skidort familjevänlig

4 komponenter som gör en skidort familjevänlig

Att åka på familjesemester till Alperna är en fantastisk upplevelse. Men med över tusentals skidorter att välja mellan kan det vara svårt att veta vilken skidort som passar dig som reser tillsammans med familjen. 

Det är därför viktigt att du väljer en skidort som är familje- och barnvänlig för att skidsemestern ska bli så lyckad som möjligt. För om du reser med små barn, vill du inte komma till en skidort som består mestadels av svarta pister och är där festen står i fokus...  

Därför har vi tagit fram fyra komponenter som gör en skidorten familje- och barnvänlig. Idéen är att du kan använda denna som en guide när du letar efter din perfekta skidsemester för familjen till Alperna.  


 
1. Många blåa pister 

För det första så är det bra att undersöka om själva skidområdet är barnvänligt. Gå efter skidorter vars skidområden har många blå och breda pister. Många av dessa skidorter har då också ofta ett område som är speciellt avsatt för barn.  

2. Skandinavisk skidskola  

Om det är första gången barnen ska åka skidor så är det en bra idé att boka skidskola. Men för att det ska vara effektivt så är det också viktigt att barnen förstår. Försök därför att hitta en skidort som erbjuder skandinavisk skidskola för barnen.  

3. Boende nära pisten  

Barn orkar ofta inte gå för lång i sina pjäxor och det är en stor fördel att bo nära pisten och liften. Leta därför efter en skidort som har många bra boenden som ligger nära pisten.  

4. Andra upplevelser utöver skidåkning  

När du reser på en skidsemester tillsammans med familjen så är det viktigaste att ni njuter av att spendera tid tillsammans. Barn kan snabbt tröttna på att åka skidor hela dagarna och det är ett bra att ha andra upplevelser ni kan göra tillsammans. Leta därför efter en skidort som t.ex. har ett vattenland, en skridskobana eller något liknande.  

Målet är att hitta en skidort som kan kryssa i alla dessa fyra komponenter. Om du lyckas med det så har du hittat en skidort som passar familjer!

Publicerad av:

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen