Ischgl kör igång säsongen med James Blunt-konsert

"You're Beautiful" är namnet på låten som blev brittiska James Blunts genombrott – och tror ni inte att den kommer att sjungas i kör när han går upp på scenen i samband med säsongsöppnandet den

Online: 01/10 2014

Ischgl har gjort det till en tradition att skidsemestersäsongen börjar och avslutas med stora konserter på berget – anledningen är solklar – det ger en massa publicitet, som den här nyheten, och Ischgl kan berätta för omvärlden att det är snösäkert från november till långt in i april. Att man kan vara säker på snö beror på det högt belägna området där mer än 90 % av pisterna befinner sig på över 2 000 meters höjd.

Albummet ”Moon Landing“ har precis släppts och det kommer säkerligen vara sånger från detta album som James Blunt kommer att underhålla med, men tror ni inte att han även sjunger klassikerna "You're Beautiful" och ”Carry me Home“. Konserten är gratis när man har liftkort och vill man kombinera konserten med skidweekend, så kan man från torsdag den 27 november vara med till öppningen av skidområdet. Ett liftkort till tre dagar och konsertentré kostar ca. 1100 SEK.

Vi frågade Slopetrotter Skitours, som är en av Ischgl-experterna, om vad det är som gör Ischgl så attraktivt för svenskarna. Niclas Rahnasto, semesterrådgivare, sa: ”Ischgl är ett område som passar den svenske kräsne skidresenären som söker snösäkerhet, effektiva moderna liftar, fina hotell och en mysig by.

Ischgl profilerar sig gärna som lite lyxigare by och dyra flotta hotell finns det gott om. ”
Och fortsätter: ”Vi på SlopeTrotter har förutom dessa i vårt program även lagt ner mycket energi på att hitta de mysiga lite mindre hotellen som lockar med personlig gemytlighet och bra priser.”







Publicerad av: Rasmus Skov

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen