« Till översikten

Ny gondol i Zillertal Arena till säsongen 2019/2020

Zillertal fortsätter med att utöka och investera mer pengar i sitt liftsystem, för att göra områdena mer sammanhängande.

Till säsongen 2019/2020 kommer det en ny gondol i Zillertal Arena. Liften Stoanmandl kommer att bli uppgraderad från en 4-personers stollift till en 10-personers gondollift, och kommer att gå upp till Isskogel.


Byggherren av gondolen är de världskända Doppelmayr, som är kända för sin kvalitet. Gondolen kommer att gå i en hastighet av 6 m/s och ha en kapacitet på 2.800 personer i timmen. Detta kommer att minska kötiden väsentligt i området, och väntetiden utan skidor eller snö under fötterna blir reducerad då transporttiden nästan halveras. Precis som i många andra österrikiska liftsystem, så kommer gondolerna ha värme i sätena och säkerhet för väder och vind.


Den nya gondolen är markerad med gult


Zillertal fortsätter att utvidga

Sista året utvidgade Zillertal Arena med en 6-personers lift upp till Königsleiten som blev mycket väl mottagen, då transporttiden minskade och kapaciteten ökade, så väntetiden minskade något. Zillertal har dock ytterligare planer på både utvidgningar och uppgraderingar under kommande år. I 2020 kommer det t ex 3 nya liftar, som kommer att vara med till att effektivisera hela området och minimera tiden utan snö under skidorna, och därmed förbättra hela skidupplevelsen. Utöver detta så uppgraderade de även i Gerlos 2016, där de numera har två liftar som går upp till skidområdet. Zillertal Arena har på allvar gett sig in i kampen, och med sina nya och nästan luxuösa liftar så kommer de nog kunna bevisa att de platsar i de österrikiska alperna.


Hårda fakta


Dalstation2.079 m
Toppstation2.283 m
Längd1.527 m
Höjdmeter1.527 m
Hastighet6 m/s
Kapacitet2.800 personer i timmen
Transporttid5 minuter och 43 sekunder
Antal gondoler51


Zillertal har mycket att bjuda på, både för vuxna och barnfamiljer. Du kan bland ge dig i kast med Harakiri, som är en av de brantaste pisterna i Europa. “Harakiri” är en traditionell japansk självmordsmetod för samurajer, så se till att kanterna är nyslipade, och att du helt 100% säker på att du är skicklig nog. Läs mer här om vad du ska uppleva i Zillertal.
Nästa »« Förra

Se alla nyheter