Skidsemester i Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis (Österrike)

Resebyråer till Serfaus-Fiss-Ladis: Snowtrex, Sunweb

Skidområdet består av 214 km. pister mellan Serfaus, Fiss och Ladis och har till största del röda och blå pister. Det är möjligt att komma runt i hela området på blåa och lättare röda pister, vilket gör skidområdet till en riktigt bra destination för nybörjare och barnfamiljer.

Alpernas bästa skidort för barnOrten är känd för att vara ett riktigt bra ställe att åka på skidsemester för barnfamiljer eftersom den har utsetts som Alpernas bästa skidanläggning för barn och fler olika oberoende internationella hemsidor. Förutom många pister med inte mindre än 29 barnliftar, 29 "rullande trottoarer", så har skidområdet även 9 funparks.

Skidsemester med lugn afterski i Serfaus, Fiss och... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Serfaus-Fiss-Ladis
Skidområdet: 1200-2820 m.ö.h
Staden/byn: 1427 m.ö.h

214 pister i allt
47 km blå
123 km röd
44 km svart

Lifter: 68 stk. / 90.000 pers/time

Släpliftar: 11
Tåg: 1
Sittliftar: 16
Kabinliftar: 11
Skidområdet består av 214 km. pister mellan Serfaus, Fiss och Ladis och har till största del röda och blå pister. Det är möjligt att komma runt i hela området på blåa och lättare röda pister, vilket gör skidområdet till en riktigt bra destination för nybörjare och barnfamiljer.

Alpernas bästa skidort för barn

Orten är känd för att vara ett riktigt bra ställe att åka på skidsemester för barnfamiljer eftersom den har utsetts som Alpernas bästa skidanläggning för barn och fler olika oberoende internationella hemsidor. Förutom många pister med inte mindre än 29 barnliftar, 29 "rullande trottoarer", så har skidområdet även 9 funparks.

Skidsemester med lugn afterski i Serfaus, Fiss och Ladis

Städerna är lugna och afterskin lika så med få restauranger, barer och nattklubbar, istället finns 10 km kälkbana och 100 km vandringsleder i området. En skidsemester till Serfaus, Fiss och Ladis lämpar sig därför bra till skidåkare som vill ha bra och lugn skidåkning.

De tre historiska städerna har alla något orört över sig, så det är inte här man hittar massturism. I gengäld hittar man tyrolsk charm i Fiss som med sina dekorerade hus är känd för sin skönhet. Romantikerna kommer att känna sig hemma i Ladis där den gamla borgen dominerar stadsbilden, medan historien blir levande i Serfaus som för första gången nämndes på 1000-talet. För att bevara den historiska stadsmiljön har Serfaus en tunnelbana, som är under staden så att gatorna hålls någorlunda bilfria.

10 km rodelbanor

Det finns ca. 10 km rodelbanor i områdena, i Serfaus är det Komperdell-banan på 4 km och i Fiss Steinegg på 3 km. Onsdagskvällar är rodelbanan i Serfaus belyst från kl 18 till 23 och torsdagar har Fiis kvällsöppet i Möseralm-banan som är 2,5 km. Innan man beger sig nerför banan kan man ta en Fonduekväll i toppstugan.

Utvalda skidresor från Serfaus-Fiss-Ladis

Sök efter skidresa

Apart Römerhof

Gemytliga boendet Apart Römerhof ligger ca 200 m från centrum Ladis. Skidområdet Serfaus-Fiss-Ladis ligger ca 900 m bort. Första inköpsmöjligheterna nås efter ca 250 m, en restaurang efter ca 100 m. Bekvämligheter Till husets allmänna bekvämligheter hör reception, hiss, Wi-Fi, frukostrum, skidkällare med pjäxtork och parkeringsplatser (i mån av tillgång). Det finns en bastu och en infraröd kabin som kan används för avslappning (endast inklusive på tisdagar och torsdagar). Måltider Utan måltider. På begäran kan en daglig frukost eller en Läs mer

Apart Laudes

Moderna boendet Apart Laudes ligger ca 150 m från skidområdet Serfaus-Fiss-Ladis. Ladis centrum nås efter ca 600 m, där många inköpsmöjligheter finns. Bekvämligheter Till det välskötta husets allmänna bekvämligheter hör reception, Wi-Fi och en skidkällare med pjäxvärmare. Gratis parkeringsplatser finns i mån av tillgång. Måltider Utan måltider.

Bilder och video från Serfaus-Fiss-Ladis


Användaromdömen om Serfaus-Fiss-Ladis

Skidterräng
4,42
Liftsystem
4,58
Afterski
3,08
Staden
3,83
Barnvänlig
4,83
Nybörjarvänlig
4,50
Prisnivå
3,33
Offpist
3,33
Serfaus-Fiss-Ladis har en totalpoäng på 3,99 stjärnor av 5. Baserat på 12 recensioner.
Kanonfint skidområde med många möjligheter. - Recenserat den 24/05 2018 10:17 - Skapad av Ola

Här finns något för alla smaker. Området utmärker sig lite extra, eftersom skidskolan gör en väldigt stor insats för nybörjare och barn. Liftsystemet är toppmodernt och detta är ett ställe du bara måste besöka någon gång i livet. Läs mer

Snörapporter och väder

Torsdag
Sne
Sne
-2ºC
0ºC
1,0 mm
2,5 m/s
nord
Fredag
Let sne
Let sne
1ºC
-5ºC
0,9 mm
3,5 m/s
vest
Lørdag
Let sne
Let sne
-3ºC
-4ºC
4,8 mm
2,4 m/s
nord-nordvest
Søndag
Let sne
Let sne
-3ºC
-9ºC
3,3 mm
2,2 m/s
nord

Artiklar om skidresor till Serfaus-Fiss-Ladis

Snösäkra och soliga Serfaus Fiss Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis får en ny skidlift och flera andra förbättringar

Serfaus-Fiss-Ladis – ett oupptäckt hörn av Alperna

Serfaus-Fiss-Ladis får Europas högsta och mest moderna tunnelbanesystem


Karta över Serfaus-Fiss-Ladis

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Serfaus-Fiss-Ladis. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen