Skidsemester i Serfaus-Fiss-Ladis (Österrike)

Resebyråer till Serfaus-Fiss-Ladis: Snowtrex, Sunweb

Skidområdet består av 214 km. pister mellan Serfaus, Fiss och Ladis och har till största del röda och blå pister. Det är möjligt att komma runt i hela området på blåa och lättare röda pister, vilket gör skidområdet till en riktigt bra destination för nybörjare och barnfamiljer.

Alpernas bästa skidort för barnOrten är känd för att vara ett riktigt bra ställe att åka på skidsemester för barnfamiljer eftersom den har utsetts som Alpernas bästa skidanläggning för barn och fler olika oberoende internationella hemsidor. Förutom många pister med inte mindre än 29 barnliftar, 29 "rullande trottoarer", så har skidområdet även 9 funparks.

Skidsemester med lugn afterski i Serfaus, Fiss och... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Serfaus-Fiss-Ladis
Skidområdet: 1200-2820 m.ö.h
Staden/byn: 1427 m.ö.h

214 Pister i allt
47 km blå
123 km röd
44 km svart

Lifter: 68 stk. / 90.000 pers/time

Släpliftar: 11
Tåg: 1
Sittliftar: 16
Kabinliftar: 11
Mer information om Serfaus-Fiss-Ladis under bannern
Skidområdet består av 214 km. pister mellan Serfaus, Fiss och Ladis och har till största del röda och blå pister. Det är möjligt att komma runt i hela området på blåa och lättare röda pister, vilket gör skidområdet till en riktigt bra destination för nybörjare och barnfamiljer.

Alpernas bästa skidort för barn

Orten är känd för att vara ett riktigt bra ställe att åka på skidsemester för barnfamiljer eftersom den har utsetts som Alpernas bästa skidanläggning för barn och fler olika oberoende internationella hemsidor. Förutom många pister med inte mindre än 29 barnliftar, 29 "rullande trottoarer", så har skidområdet även 9 funparks.

Skidsemester med lugn afterski i Serfaus, Fiss och Ladis

Städerna är lugna och afterskin lika så med få restauranger, barer och nattklubbar, istället finns 10 km kälkbana och 100 km vandringsleder i området. En skidsemester till Serfaus, Fiss och Ladis lämpar sig därför bra till skidåkare som vill ha bra och lugn skidåkning.

De tre historiska städerna har alla något orört över sig, så det är inte här man hittar massturism. I gengäld hittar man tyrolsk charm i Fiss som med sina dekorerade hus är känd för sin skönhet. Romantikerna kommer att känna sig hemma i Ladis där den gamla borgen dominerar stadsbilden, medan historien blir levande i Serfaus som för första gången nämndes på 1000-talet. För att bevara den historiska stadsmiljön har Serfaus en tunnelbana, som är under staden så att gatorna hålls någorlunda bilfria.

10 km rodelbanor

Det finns ca. 10 km rodelbanor i områdena, i Serfaus är det Komperdell-banan på 4 km och i Fiss Steinegg på 3 km. Onsdagskvällar är rodelbanan i Serfaus belyst från kl 18 till 23 och torsdagar har Fiis kvällsöppet i Möseralm-banan som är 2,5 km. Innan man beger sig nerför banan kan man ta en Fonduekväll i toppstugan.

Utvalda skidresor från Serfaus-Fiss-Ladis

Sök efter skidresa

Hotel Alpenruh

Familjedrivna och 4-stjärniga Hotel Alpenruh ligger mitt i den tyrolska vintersportdestinationen Serfaus, bara ca 150 meter från ortens centrum. Ortens tunnelbana, som tar dig direkt till linbanan, ligger ca 100 meter bort, och närmaste längdskidspår ligger ca 1,2 km bort. Till det modernt och komfortabelt inredda hotellet hör reception, hotellobby, hiss, Wi-Fi, sällskapsrum, lekrum, restaurang samt solterrass. Utrustningen kan ställas i ett skid- och pjäxrum. Parkeringsplatser står till kostnadsfritt förfogande, för användning av parkeringsgaraget tillkommer avgift (beroende på tillgång) Läs mer

Alpin Chalet am Burgsee

Den 4-stjernede indkvartering Alpin Chalet am Burgsee, der åbnede i 2018 ligger kun ca. 300 m fra centrum af Ladis med forskellige indkøbsmuligheder. Bjergbanen Sonnenbahn samt indstigningen til langrendsløjpen nås efter ca. 700 m. Indkvarteringens egen shuttle bringer gæsterne let til skiområdet. Faciliteter Til indkvarteringen hører faciliteter som reception, elevator, opholdsrum, Wi-Fi, bar, restaurant (ca. 50 m) samt skikælder med støvlevarmere. Der er gratis parkeringspladser ved indkvarteringen (hvis ledig). Wellnessområdet byder på afslapning og kan benyttes gratis. Omfatter en finsk Läs mer

Hotel Castel

Moderna och 4-stjärniga Hotel Castel ligger i centrum av Serfaus, ca 200 meter från centrum av orten. Med Dorf-U-Bahn, vilken tar dig till bergbanan som ligger ca 800 meter bort, är det ca 300 meter. Till hotellet hör reception med mottagningsområde, lobby, Wi-Fi, hiss, frukostrum, matsal, bar, café, vinkällare, lekrum, vinterträdgård med panoramautsikt samt terrass. Kostnadsfria parkeringsplatser samt ett garage (mot avgift, mot föranmälan) finns till förfogande, beroende på tillgång. Det ca 160 m² stora wellnessområdet med örtångbad, finsk bastu Läs mer

Bilder och video från Serfaus-Fiss-Ladis


Användaromdömen om Serfaus-Fiss-Ladis

Skidterräng
4,42
Liftsystem
4,58
Afterski
3,08
Staden
3,83
Barnvänlig
4,83
Nybörjarvänlig
4,50
Prisnivå
3,33
Offpist
3,33
Serfaus-Fiss-Ladis har en totalpoäng på 3,99 stjärnor av 5. Baserat på. 12 recensioner.
Kanonfint skidområde med många möjligheter. - Recenserat den 06/10 2022 16:58 - Skapad av Ola

Här finns något för alla smaker. Området utmärker sig lite extra, eftersom skidskolan gör en väldigt stor insats för nybörjare och barn. Liftsystemet är toppmodernt och detta är ett ställe du bara måste besöka någon gång i livet. Läs mer

Mer information om Serfaus-Fiss-Ladis under bannern

Snörapporter och väder

Torsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
16ºC
4ºC
6,8 mm
1,2 m/s
nord-nordøst
Fredag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
18ºC
3ºC
0,0 mm
1,1 m/s
sydvest
Lørdag
Regn
Regn
13ºC
4ºC
1,7 mm
1,5 m/s
nord-nordvest
Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
16ºC
8ºC
0,2 mm
1,6 m/s
sydvest

Karta över Serfaus-Fiss-Ladis

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Serfaus-Fiss-Ladis. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor