Serfaus-Fiss-Ladis får en ny skidlift och flera andra förbättringar

Serfaus-Fiss-Ladis får en ny skidlift och flera andra förbättringar

Ett av Österrikes stora och populära skidområden får en ny lift samt ett antal andra förbättringar, som bara ger flera goda skäl att lägga resan hit den kommande vintern.

Under åren har vi på Skidresor varit i Serfaus-Fiss-Ladis i Tyrolen, Österrike flera gånger, och varje gång har vi varit lika imponerade av hur bra ett skidområde det är.

Nu blir det uppenbarligen ännu bättre.

Under sommaren har Serfaus-Fiss-Ladis byggt en ny toppmodern stollift som erbjuder allt som en skidåkare kan önska sig. Det är en åtta personers lift med uppvärmning i sätena, bubbla och extra barnsäkerhet.


Tidigare har vi särskilt berömt området för att ha ett utmärkt liftsystem, men i äkta österrikisk stil har Serfaus-Fiss-Ladis ändå hittat något som de bara kunde göra lite bättre.


Den nya liften kommer att vara redo för denna vinter

 

Mer skidåkning

Detta är en ersättning för "12an" -liften som ligger på norra sidan av Fiss, och den nya liften kommer att gå från 1.933 till 2.540 meters höjd. Således går den strax under 200 meter längre ner i berget än den gamla, och det betyder mer skidåkning åt gången innan du går på en ny lift igen.

Den nya liften kommer att ha en kapacitet på ca. 3000 personer i timmen, vilket också är en avsevärd förbättring jämfört med den gamla fyrstolsliften med en kapacitet på 1800 personer, som den ersätter. Den nya liften går även lite snabbare.

Tillsammans innebär den ökade längden, högre hastighet och större kapacitet att du kan spendera mindre tid i liften (och i liftkön) och du kan spendera mer tid på en av Serfaus-Fiss-Ladis spännande bergssluttningar. Även om vi har märkt flera gånger på våra resor till området att liftköerna definitivt inte är ett problem, ger den nya hissen ändå lite extra boost i flödet.

 


"Renoverade" pister och underjordisk tunnel


Förutom den nya liften har Serfaus-Fiss-Ladis också tillbringat sommaren med att revidera några av backarna för att skapa en smidigare skidåkning. Bland annat har en ny pist lagts från restaurangen Leithe Wirt och ner till den väsentliga backen Mittelabfahrt (nr 90).

Dessutom har en underjordisk tunnel byggts, vilket gör det betydligt lättare att ta sig från parkeringen i staden Serfaus och över till U-bahn, som förbinder hela staden och som har revolutionerande gjort Serfaus bilfritt.

Till sist finns det två goda nyheter för de lite mer barnsliga själarna. En ny kälkbana har byggts i Fiss, som med sin mjuka sluttning är genial för familjer. Det är inte heller oimponerande att kälkbacken får sin egen snöproduktion och belysning.

 

Ännu bättre för familjer

Summan av kardemumman är att vi ser otroligt mycket fram emot att komma tillbaka till Serfaus-Fiss-Ladis vid första bästa tillfället för att se hur den nya liften och de andra förbättringarna kommer att få området och de tre städerna Serfaus, Fiss och Ladis att spela ännu bättre tillsammans.

Vi har särskilt berömt skidområdet för att ha ett fantastiskt liftsystem och en super familj-och barnvänlighet, och det verkar bara bli bättre och bättre framöver.

Tills vi kan komma tillbaka dit måste vi nöja oss med den här videon om hur en österrikisk ingenjörskonst  tillverkas. Det är kort och det är på tyska, men det kan rekommenderas.


 


Vi har besökt Serfaus flera gånger, läs om besöken här:

- Serfaus-Fiss-Ladis snösäkert familjeparadis

- Serfaus-Fiss-Ladis - oupptäckt hörn av Alperna

Publicerad av: Rasmus Bragh Schulz

Resebyråer till Serfaus-Fiss-Ladis
Fakta om Serfaus-Fiss-Ladis
Skidområdet: 1200-2820 m.ö.h
Staden/byn: 1427 m.ö.h

214 pister i allt
47 km blå
123 km röd
44 km svart

Lifter: 68 stk. / 90.000 pers/time

Släpliftar: 11
Tåg: 1
Sittliftar: 16
Kabinliftar: 11

Mer om skidresor till Serfaus-Fiss-Ladis

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen