Snösäkra och soliga Serfaus Fiss Ladis

Snösäkra och soliga Serfaus Fiss Ladis

Vi har varit här förut - och vi kommer gärna tillbaka. På vår miniturné i Tyrolen ville vi besöka en av våra favoriter igen, Serfaus Fiss Ladis. Som namnet antyder är det inte en stad, utan tre olika

Barnvänligt

Serfaus Fiss Ladis kallar sig själv för en familjedestination och det håller vi med om till 100 %. Vi känner inte till någon annan plats i Alperna där barnen är så mycket i fokus. Ett område på cirka 125.000 m² mellan 1.400 och 2.000 meter över havet är reserverat för barn.


Ett pistområde med ett stort antal liftar och "transportband", inhägnat och optimerat för barn.Det finns även en stor skidskola för att ge dina barn den bästa skidupplevelsen.


Fina freeridemöjligheter

Eftersom destinationen marknadsförs som en familjedestination är det inte många som jagar orörd snö. De allra flesta gästerna vågar sig aldrig utanför pisten. Detta står i kontrast till många andra skidorter där skidentusiaster med breda skidor kämpar en hård kamp mot powderstress.


I Serfaus Fiss Ladis ser du inte många med breda skidor och ryggsäck - det är så skönt när man drömmer om att åka skidor i orörd snö.


Knepet är att göra något motsatt alla andra som delar samma drömmar om pudersnö ????


Ny lift för mer än 650 miljoner kronor

Den stora nyheten i Serfaus Fiss Ladis är den nya Komperdell-kabinliften från Serfaus upp till den stora Komperdell-platån (där du hittar det största barnområdet). Det är en supereffektiv och modern lift som eliminerat flaskhalsen som tidigare uppstått i Serfaus om morgonen. Dessutom har det tillkommit några extra pister.


När man hör att prislappen är på mer än 60 miljoner euro förstår man varför liftkorten blir allt dyrare. Det är inga små investeringar som skidorterna kämpar med.

Högt, snösäkert men också soligt

När vi ska åka skidor drömmer alla om massor av snö och solsken. I Serfaus Fiss Ladis är sannolikheten för detta lite högre än på många andra ställen. Tack vare sitt läge i Alperna är det vanligtvis här som solen kommer först.


Naturligtvis har det en liten inverkan på snömängden, men tack vare områdets höga höjd (1 200 till 2 828 möh) behöver du inte oroa dig för snöbrist - vi har aldrig upplevt dåliga snöförhållanden i Serfaus Fiss Ladis.

Vi älskar sol och vi älskar snö, det är kanske därför vi älskar Serfaus Fiss Ladis

Ett litet spartips

Eftersom vårt besök i Serfaus Fiss Ladis var lite för spontant / sista minuten, kunde vi inte hitta något prisvärt boende i någon av de 3 städerna, allt var antingen fullbokat eller orimligt dyrt/lyxigt.


Därför hamnade vi i den lilla staden Ried im Oberinntal nedanför berget. Det kostade betydligt mindre än att bo uppe i terrängen. Nackdelen var en kort bilresa på 12-15 minuter på morgonen och eftermiddagen (det finns också skidbussar) och att det inte händer så mycket i samhället. Men om man kan klara sig med sitt resesällskap så finns det pengar att spara om man klarar sig utan ski-in/out ????

Läs mer om Serfaus - Fiss - Ladis här.

Här är pistkartan för SFL:

Publicerad av: Rasmus Skov

Resebyråer till Serfaus-Fiss-Ladis
Fakta om Serfaus-Fiss-Ladis
Skidområdet: 1200-2820 m.ö.h
Staden/byn: 1427 m.ö.h

214 pister i allt
47 km blå
123 km röd
44 km svart

Lifter: 68 stk. / 90.000 pers/time

Släpliftar: 11
Tåg: 1
Sittliftar: 16
Kabinliftar: 11

Mer om skidresor till Serfaus-Fiss-Ladis

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen