« Till översikten

Två svenskfavoriter kopplas ihop (och skapar Österrikes största skidområde)

Efter en längre tids planering så blir Skicircus Saalbach-Hinterglemm nu äntligen ihopkopplat med Zell am See. Tillsammans blir det Österrikes största skidområde.

Efter en längre tids planering och förväntningar kunde Skicircus Saalbach-Hinterglemm och Schmitten Zell am See - Kaprun nyligen bekräfta att en ny lift, som kommer att koppla ihop de två skidområderna, står klar inför säsongen 2019/2020. Då föds Österrikes största sammanhängande skidområde.

 Den nya liften heter ZellamseeXpress och kommer att gå från Viehhofen, som är en del av Saalbach-Hinterglemm, och upp till Zell am See.

Den nya liften kommer att ge fantastiska möjligheter för skidåkare i våra skidområden. Med endast ett liftkort får gäster tillgång till fler pistkilometer, 100% snösäkerhet och obegränsad skidglädje i två enastående skidområden”, säger Christine Meschik från marketingavdelningen i Zell am See.


Här kan man se sista delen av ZellamseeXpress som står klar i december 2019


Här kan man se mer tydligt varifrån liften över till Zell am See startar. Bara en liten busstur från Saalbach-området


Nytt ALPIN CARD ger turisterna fler pistkilometer

I takt med att de två skidområdena blir sammankopplade, så får de även ett gemensamt liftkort. Det sker helt från säsongsstart i 2019, när det nya ALPIN CARD införs i alla områden.

Därmed kommer man nu få möjlighet för att åka skidor i hela Skicircus Saalbach - Hinterglemm - Leogang - Fieberbrunn och Zell am See - Kaprun på samma liftkort. Det ger i allt 408 kilometer pist som sträcker sig mellan Tyrol och Salzburgerland, och som går från 750 och upp till 3.029 meters höjd.


Här kan du se allt som nu är inkluderat på liftkortet, helt från Kitzsteinhorn glaciären till vänster, till Fieberbrunn till höger. Vilket område!


Ännu bättre förbindelse på väg
Just nu i starten kommer man inte att kunna åka skidor helt obehindrat fram och tillbaka mellan de två områdena. Men det kommer det dock snart rådas bot på.


Christine Meschik upplyser nämligen om att en ny lift, som ska göra förbindelsen mellan de två skidområdena helt flytande, håller på att planläggas och kommer att byggas inom den närmaste framtiden.

“Den kommande vintern kan man åka skidor från Skicirkus till Viehhofen och ta liften upp till Zell am See. När man vill den andra vägen kan man åka skidor från Zell am See till Viehhofen, där man åker en ganska kort busstur tillbaka till Skicirkus. Det är denna bussturen som blir eliminerad med den nya liften.”


Gigantisk liftförbindelse på 4,3 km från Kaprun till Kitzsteinhorn

Förbindelsen mellan Saalbach och Zell am See är inte den enda stora nyheten i området. Till denna säsongen blir Maiskogel i Kaprun och Kitzsteinhorn förbundet med med en 4,3 km lång gondol som ska minska transporttiden i området.

Läs mer om förbindelsen här


Andra intressanta artiklar:

 • 7 saker du ska uppleva i Zell am See?

 • Därför ska du skidsemestra i Saalbach?

 • Österrikes största sammanhängande skidområden?

Skidsemester förslag i Saalbach

Berger's Sporthotel Berger's Sporthotel Bil fra 8.019:-/pers.
Gästehaus Wechselberg... Gästehaus Wechselberg... Bus fra 6.553:-/pers.
Hotel Alpinresort Spor... Hotel Alpinresort Spor... Fly fra 19.221:-/pers.
Hotel Austria Hotel Austria Bil fra 7.469:-/pers.
Nollställ   Utökad sökning

Nästa »« Förra

Se alla nyheter