Skidsemester i Vemdalen

Vemdalen (Sverige)


Vemdalen består av 3 skidområden; Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna som bjuder på skidåkning för alla nivåer. Vemdalen är ett av de snösäkraste områdena i Sverige, de öppnar ofta i oktober för att stänga i maj. Det används löpande snökanoner för att försöka hålla snön perfekt. När anläggningen kör på full styrka görs det en snömängd som är som 180 lastbilar i timmen.Skidåkning till alla preferenser De tre områdena bjuder på olika typ av skidåkning. Björnriket är perfekt för barnfamiljer då man på toppen alltid kan välja mellan två pister där en är svår och en är lätt. Det finns även barnområde och snowpark till de minsta.Klovsjö kallar sig... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder

Fakta om Vemdalen
Skidområdet: 500-900 m.ö.h
Staden/byn: 500 m.ö.h

58 pister i allt
19 km grön
13 km blå
15 km röd
11 km svart

Lifter: 36 stk. / 28.000 pers/time

Släpliftar: 29
Sittliftar: 6
Vemdalen består av 3 skidområden; Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna som bjuder på skidåkning för alla nivåer. Vemdalen är ett av de snösäkraste områdena i Sverige, de öppnar ofta i oktober för att stänga i maj. Det används löpande snökanoner för att försöka hålla snön perfekt. När anläggningen kör på full styrka görs det en snömängd som är som 180 lastbilar i timmen.

Skidåkning till alla preferenser

De tre områdena bjuder på olika typ av skidåkning. Björnriket är perfekt för barnfamiljer då man på toppen alltid kan välja mellan två pister där en är svår och en är lätt. Det finns även barnområde och snowpark till de minsta.

Klovsjö kallar sig för "Sveriges vackraste by" och här finns det möjlighet för även de erfarna skidåkarna att svettas lite i det svarta backarna. Det finns även ett barnområde till de mindre erfarna skidåkarna. Klovsjö är sammankopplat med grannbyn Storhogna och med lift klan man lätt åka mellan de två områdena. här hittar man pister som passar hela familjen då det finns ett brett utbud mellan gröna, blå, och röda pister. Efter en lång dag på skidor kan man pröva bowling, träna, gå på restaurang eller gå på spa.

Vemdalsskalet är det sista området där man både kan få avslappnande skidåkning eller utmaning som gör att det passar nybörjare och erfarna. Som de andra områdena så har vemdalsskalet också ett område till barnen där det är skidåknign på deras premisser och aktiviteter med maskoten Valle. Samtidigt finns det även en bra möjlighet för afterski och uteliv, i högsäsong är det även livespelningar.

Andra aktiviteter

De upplysta pisterna i alla tre områden gör att man själv kan välja hur lång skiddagen ska vara. När benen inte orkar mer så finns det möjlighet för andra aktiviteter i området. Man kan åka på snöskotersafari, pröva en runda på snöskoter, åka på en fjälltur eller åka i pulkabacken. Vemdalen bjuder dessutom på flera bra ställen att äta på när det är dags för det.

Resan till Vemdalen

Vemdalen ligger 667 km ifrån Göteborg och är en okej resa att göra med bil. Vill man inte köra så går det ett nattåg upp till Vemdalen som är uppe lagom till när liftarna har öppnat.

Bilder och video från Vemdalen


Användaromdömen om Vemdalen

Skidterräng
3,89
Liftsystem
3,94
Afterski
2,67
Staden
2,78
Barnvänlig
4,67
Nybörjarvänlig
3,67
Prisnivå
4,67
Offpist
3,00
Vemdalen har en totalpoäng på 3,66 stjärnor av 5. Baserat på 18 recensioner.
Familjevecka i Vemdalen - Recenserat den 12/09 2021 11:29 - Skapad av Birgit Karlson Lind

Ett riktigt bra familjeområde. Perfekt för nybörjare och mindre barn som precis börjat eller bara åkt lite skidor tidigare. Skidskolorna är bra och ligger lättåtkomligt både för de som bor i backen vid barnbacken och för de som bor längre bort och måste ta bilen till skidskolan, då det finns en stor och bra parkering alldeles nedanför barnbacken. Man tar Läs mer

Snörapporter och väder

Torsdag
Skyet
Skyet
14ºC
10ºC
1,5 mm
4,4 m/s
syd
Fredag
Regn
Regn
15ºC
14ºC
1,1 mm
4,6 m/s
syd-sydøst
Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
15ºC
12ºC
0,0 mm
2,1 m/s
sydvest
Søndag
Delvist skyet
Delvist skyet
13ºC
6ºC
0,0 mm
2,4 m/s
vest

Karta över Vemdalen

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Vemdalen. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen