Här kan du inte längre använda kontanter på skidsemestern

Här kan du inte längre använda kontanter på skidsemestern

Flera svenska och norska skidorter slopar möjligheten att betala kontant vid kassorna – läs här var du från och med vintern 18/19 kan nöjas med att betala med kort.

Vi har varit på väg i den riktningen ett tag nu och hur många av oss växlar egentligen pengar, eller kanske inte alls, när vi beger sig till de snöklädda fjällen i Norge. Skulle man behöva kontanter på skidresan i Norge kan man ju alltid ta ut pengar i en av ortens uttagsautomater för en mindre avgift. Men det är faktiskt ganska sällsynt att man behöver rena kontanter. Flera av de svenska och norska skidorterna har nu gått så långt att du överhuvudtaget inte har möjlighet att betala med kontanter längre. Du kan lägga undan de svenska och norska mynten

Svenska och norska skidorter blir kontantlösa

I Sverige rör det sig om: HundfjälletHögfjälletTandådalenLindvallenVemdalen och Åre.
I Norge rör det sig om: Trysil och Hemsedal.

Istället för kontanter kan man i områdena använda de flesta kreditkort (och naturligtvis nationella bank- och betalkort) – precis som man även kunnat göra tidigare.?

På de flesta ställen i Norden tar man emot kort överallt, så om du ser till att ha kortet med dig på resan klarar du dig bra

Miljövänligt och säkert

Det finns flera anledningar till att skidorterna har valt bort kontant betalning. Först och främst förväntar de att det kommer att minska kötiderna i området. Dessutom är argumentet till ändringen att den kontantlösa betalningen är miljövänligare och därmed mer hållbar i längden och sist men inte minst ökar det även medarbetarnas säkerhet.

Eftersom de flesta gäster redan idag använder kreditkortet mer än kontanterna när de besöker skidorterna, förväntar de att övergången kommer gå bra utan nämnvärt krångel.

Publicerad av: Jesper Varming

Resebyråer till Hemsedal
Fakta om Hemsedal
Skidområdet: 640-1530 m.ö.h
Staden/byn: 625 m.ö.h

46 pister i allt
17 km grön
12 km blå
9 km röd
8 km svart

Lifter: 28 stk. / 28.500 pers/time

Släpliftar: 15
Sittliftar: 6

Mer om skidresor till Hemsedal

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen