Skidsemester i Chamonix

Chamonix (Frankrike)

Resebyråer till Chamonix: Active Ski Travel, DBP Adventures, Snowtrex, Sunweb

Chamonix är en by med ca 9000 invånare, byn ligger vid foten på Mont Blanc i regionen Auvergne-Rhône-Alpes i det sydöstliga Frankrike. Chamonix betecknas ofta som "alpinismens huvudstad" då det var här som det första vinter OS blev avverkat 1924 och stället bjuder fortfarande på extraordinär skidåkning.Offpistmekka i ChamonixEn tumregel säger att det för varje kilometer pist i Chamonix är 3 km. off-pist. Det säger inte så lite då det är 172 kilometer pist i området. Det finns många legendariska offpist nedfarter och en är den populära offpistrundan Vallee Blanche-turen. Med utgångspunkt i Aiguille du Midi 3.842 m.ö.h. breder berget ut sina armar till 23... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Chamonix
Skidområdet: 1035-3842 m.ö.h
Staden/byn: 1035 m.ö.h

79 pister i allt
29 stk.
12 stk.
25 stk.
13 stk.

Lifter: 62 stk. / 68.000 pers/time

Släpliftar: 32
Tåg: 7
Sittliftar: 18
Kabinliftar: 5
Chamonix är en by med ca 9000 invånare, byn ligger vid foten på Mont Blanc i regionen Auvergne-Rhône-Alpes i det sydöstliga Frankrike. Chamonix betecknas ofta som "alpinismens huvudstad" då det var här som det första vinter OS blev avverkat 1924 och stället bjuder fortfarande på extraordinär skidåkning.

Offpistmekka i Chamonix


En tumregel säger att det för varje kilometer pist i Chamonix är 3 km. off-pist. Det säger inte så lite då det är 172 kilometer pist i området. Det finns många legendariska offpist nedfarter och en är den populära offpistrundan Vallee Blanche-turen. Med utgångspunkt i Aiguille du Midi 3.842 m.ö.h. breder berget ut sina armar till 23 km konstanta naturupplevelser i en bra terräng och en nedfart på 2800 höjdmeter. Den slutar nere vid Montenvers bergbana eller helt nere i Chamonix by när det är snö nog till det närmast byn.

Massor av pister

Chamonix är inte bara ett drömland för offpist åkaren utan det är även fantastiskt för den som vill åka i pisten. Områdets 172 kilometer pist och tillhörande 60 liftar fördelar dig på tre olika områden Domaine de Balme, Grands Montets och Brévent/Flégère som alla har olika nivåer och utmaningar. För nybörjare så kan det rekommenderas att starta vid Col de Balme eller de pister som är mot syd i La Flégrère medans de erfarna kan åka i de branta pisterna vid Montets och Brévent. En sann utmaning är pisten Piste de Pylônes Vid Grand Montets som är över 3,5 kilometer lång och faller 1300 höjdmeter. Det finns i Chamonix vid Grand Montets också en stor snowpark med olika utmaningar, en snowbowl och boardercross bana. Snowparken har sin egen släplift och är lätt att komma till.

Liftkortet gäller även i det nybörjarvänliga området La Vormaine, Les Chosalets, Les Planards och La Poya. Områdena sitter dock inte samman men det kör en gratis skidbuss mellan dem.

Afterski i Chamonix

På skidsemester till Chamonix kan allas önskningar om afterski bli uppfyllda. Fördelat över Chamonix finns det massor av barer och caféer som håller en bra stämning, Kvällen kan t ex börja på en trevlig bar eller restaurang med trevlig musik, Chambre neuf eller
L’Arbate rekommenderas. Efter det kan man fortsätta vidare till klubben Dick´s Tea. Ska det vara lugnare kan man prova lyckan på kasinot, ta en tur till biografen eller njuta av Chamonix många goda restauranger.

Andra aktiviteter

Finns det mer energi i kroppen efter en lång dag på berget så finns det många aktiviteter att utforska i byn. Det finns skridskobana, simhall, Tennis och squash. Letar man efter mer adrenalin så finns det paragliding över bergen eller isklättring.

Chamonix: Alpernas “Grand Old Lady


I en människokalender har Chamonix varit ett mekka för bergsklättrare, skidåkare och paraglidare. Byn var värd för de olympiska spelen år 1924. Byn har allt eftersom blivit till Alpernas "Grand old lady" och bara namnet Chamonix framkallar bilder hos de flesta skidåkarna. Byn har en bild av att vara avslappnad och trevlig atmosfär med caféer liggande sida vid sida med skidbutiker, bagare och delikatessaffärer på byns charmerande gator.

Utvalda skidresor från Chamonix

Sök efter skidresa

Hotel Excelsior Chamonix

På en vacker plats i Chamonix hittar du hotell Excelsior Chamonix. Det ligger 5 kilometer från centrum och skidliftarna. Naturligtvis behöver du inte gå hela vägen till backarna, det finns en buss som gärna tar dig till en dag i bergen. För att komma till centrum är det viktigt att du använder bilen. På kvällen kan du åka dit för en drink i en av barerna, men du behöver inte lämna hotellet för att få ett glas vin eller något Läs mer

Bilder och video från Chamonix


Användaromdömen om Chamonix

Skidterräng
4,04
Liftsystem
3,19
Afterski
3,51
Staden
4,09
Barnvänlig
2,00
Nybörjarvänlig
2,00
Prisnivå
2,50
Offpist
5,00
Chamonix har en totalpoäng på 3,29 stjärnor av 5. Baserat på 53 recensioner.

Snörapporter och väder

Lørdag
Kraftig regn
Kraftig regn
2ºC
-9ºC
5,6 mm
2,3 m/s
syd
Søndag
Delvist skyet
Delvist skyet
3ºC
3ºC
1,6 mm
2,6 m/s
vest
Mandag
Kraftig regn
Kraftig regn
7ºC
7ºC
4,8 mm
2,8 m/s
vest-nordvest
Tirsdag
Regn
Regn
7ºC
7ºC
36,0 mm
0,6 m/s
sydvest

Artiklar om skidresor till Chamonix

Därför ska du boka en offpistguide på skidsemestern


Karta över Chamonix

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Chamonix. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen