Skidsemester i Sauze d´Oulx (Italien)

Resebyråer till Sauze d´Oulx: Nortlander, SKILINK, Slopestar, Slopetrotter, Sunweb

Historiska Sauze d’Oulx ligger på 1509 meters höjd precis väster om Torino och på gränsen till Frankrike. Tillsammans med byn Sansicario, Cesana, Clavière, Sestrière och Montgenèvre så är Sauze d’Oulx med i det stora området Via Lattea - eller mjölkvägen på svenska. Placeringen i hålet mellan Italien och Frankrike betyder att du kan uppleva det bästa från båda länderna kombinerat med många kilometer skidåkning.På skidor i Via Lattea De 400 kilometer stora området ligger tvärs över gränsen mellan Italien och Frankrike vilket gör det möjligt att åka skidor mellan länderna. Här får du varierade pister till både nybörjare och erfarna skidåkare. Största delen av Sauze d’Oulx ligger under trädgränsen... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Sauze d´Oulx
Skidområdet: 1382-2701 m.ö.h
Staden/byn: 1509 m.ö.h

214 pister i allt
54 stk.
118 stk.
42 stk.

Lifter: 86 stk. / 108.000 pers/time

Släpliftar: 54
Sittliftar: 31
Kabinliftar: 1
Historiska Sauze d’Oulx ligger på 1509 meters höjd precis väster om Torino och på gränsen till Frankrike. Tillsammans med byn Sansicario, Cesana, Clavière, Sestrière och Montgenèvre så är Sauze d’Oulx med i det stora området Via Lattea - eller mjölkvägen på svenska. Placeringen i hålet mellan Italien och Frankrike betyder att du kan uppleva det bästa från båda länderna kombinerat med många kilometer skidåkning.

På skidor i Via Lattea

De 400 kilometer stora området ligger tvärs över gränsen mellan Italien och Frankrike vilket gör det möjligt att åka skidor mellan länderna. Här får du varierade pister till både nybörjare och erfarna skidåkare. Största delen av Sauze d’Oulx ligger under trädgränsen vilket ger fantastiska möjligheter att åka skidor i en rolig terräng mellan trädena. Man ska vara uppmärksam på att några liftkort bara täcker de 315 kilometer pist på den italienska sidan av skidområdet och en dag till Montgenèvre.

Via Lattea har blivit internationellt erkänt och hade pister till vm 1997 och till de olympiska spelen 2006 när det var i Torino. Medvärdskapet år 2006 betyder att området fick en omfattande modernisering i samband med det. Denna uppgraderingen gör att man lätt och komfortabelt kan komma runt i området. Det betyder också att man i Sauze d’Oulx sällan ser liftköer under veckan.

Ät och drick gott under skidsemestern i Sauze d’Oulx

Även om Sauze d’Oulx ligger nära Frankrike så är det inga tvivel om att man fortfarande befinner sig i Italien när man är ute och äter. Byn bjuder på många gastronomiska läckerheter som tar avsatts i det traditionella italienska köket, det är pizza, pasta eller någon av de andra italienska traditionella rätterna.

En sak i Sauze d’Oulx är att de lyckas skapa en livlig afterski när man kommer ner från berget. Kör exempelvis ner i Sportinapisten och direkt in på Capannna Mollino där du kan släcka törsten med en kall öl eller något lokalt. Vad kan vara bättre än att avsluta en bra dag på en terrass med en dricka i handen.

Massor av aktiviteter utan skidor på

Även när de inte handlar om de många pistkilometerna i Via Lattea så är det mycket att göra på en skidsemester till Sauze d’Oulx. Det finns i byn en rad butiker där man kan leta efter lokala specialiteter eller shoppa. Man kan också åka skridskor i området, gå med snöskor eller ta en tur på en snöscooter. För det sistnämnda så gäller det att man kör runt i pisten mellan kl 17 och 23 efter pisterna är stängda eller ta en ca 50 minuter lång guidad tur.

Utvalda skidresor från Sauze d´Oulx

Sök efter skidresa

Delmonte Apartments

Upplev ett lägenhetskomplex mitt i Sauze d'Oulx äldsta bydel, med endast 300 meter till närmaste lift och pist.

Casa Eydallin

Bra lägenheter i centrum av Sauze d'oulx Casa Eydallin består av 6 bra lägenheter med plats för 4-8 personer. Alla lägenheter är unika, men gemensamt för alla är att de är byggda i bergsstil och har bra kök och badrum. I alla lägenheter ingår sänglinne, handdukar och slutstädning. Belägenhet Casa Eydallin ligger i centrala Sauze d'oulx i den charmiga gamla stan. Det finns restauranger och barer inom en kort promenad från lägenheterna. Endast 150 meter från lägenheterna finns en liten Läs mer

Apartment Delmonte

Fina lägenheter i centrum Delmonte Apartments i Sauze d'Oulx är bekvämt inredda lägenheter som ligger bara några minuter från Sportinia-sittliften och i botten av pisterna Cloriond och Gran Pista. Lägenheterna är centralt belägna, så det är också lätt att ta sig ut för att ta en drink eller något att äta på kvällen. Lägenheter och studior Det finns totalt 7 lägenheter i huset, fördelade på studiolägenheter och lägenheter för upp till 6 personer. Varje lägenhet är vackert inredd med eget Läs mer

Bilder och video från Sauze d´Oulx


Användaromdömen om Sauze d´Oulx

Skidterräng
3,97
Liftsystem
2,45
Afterski
3,35
Staden
3,84
Barnvänlig
4,00
Nybörjarvänlig
4,00
Prisnivå
4,00
Offpist
3,00
Sauze d´Oulx har en totalpoäng på 3,58 stjärnor av 5. Baserat på 31 recensioner.
Sås Deluxe - The Milky Way - Recenserat den 12/09 2021 17:50 - Skapad av Nils

Med närheten till Turins flygplats ligger Sauze d´Oulx (enklare att säga "Sås Deluxe") oslagbart och därför körde de OS 2006 här (i grannbyn Sestriere).Vi bodde egentligen i Jouvenceaux på Hotel La Fontaine som ligger ca 20 meter från liften som går upp mot central punkten "Sportinia". Vid den andra huvudliften (också upp mot Sportinia) upplevde vi Läs mer

Genuint med atmosfär - Recenserat den 20/04 2020 12:33 - Skapad av Katarina Roderman

Det bästa av alperna i en genuin italiensk alpby med vänlig känsla och gemyt. Skidområdet med liftkort:"The Milky way" erbjuder varierande åkning som bl.a inkluderar Sestriere och det franska Montgenerve.m.m.Mest soltimmar enligt italienarna och därför har många italienare våningar och semesterhus på orten. Det är också en gammal brittisk skidort och ofta kan höras:"How Läs mer

Snörapporter och väder

Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
20ºC
3ºC
0,0 mm
1,9 m/s
nordøst
Søndag
Delvist skyet
Delvist skyet
22ºC
8ºC
0,0 mm
1,7 m/s
nordøst
Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
22ºC
12ºC
0,0 mm
2,2 m/s
nordøst
Tirsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
22ºC
10ºC
0,0 mm
3,9 m/s
vest

Karta över Sauze d´Oulx

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Sauze d´Oulx. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen