Skidsemester i Sauze d´Oulx (Italien)

Resebyråer till Sauze d´Oulx: Nortlander, SKILINK, Slopestar, Slopetrotter, Sunweb

Historiska Sauze d’Oulx ligger på 1509 meters höjd precis väster om Torino och på gränsen till Frankrike. Tillsammans med byn Sansicario, Cesana, Clavière, Sestrière och Montgenèvre så är Sauze d’Oulx med i det stora området Via Lattea - eller mjölkvägen på svenska. Placeringen i hålet mellan Italien och Frankrike betyder att du kan uppleva det bästa från båda länderna kombinerat med många kilometer skidåkning.På skidor i Via Lattea De 400 kilometer stora området ligger tvärs över gränsen mellan Italien och Frankrike vilket gör det möjligt att åka skidor mellan länderna. Här får du varierade pister till både nybörjare och erfarna skidåkare. Största delen av Sauze d’Oulx ligger under trädgränsen... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Sauze d´Oulx
Skidområdet: 1382-2701 m.ö.h
Staden/byn: 1509 m.ö.h

214 Pister i allt
54 km blå
118 km röd
42 km svart

Lifter: 86 stk. / 108.000 pers/time

Släpliftar: 54
Sittliftar: 31
Kabinliftar: 1
Mer information om Sauze d´Oulx under bannern
Historiska Sauze d’Oulx ligger på 1509 meters höjd precis väster om Torino och på gränsen till Frankrike. Tillsammans med byn Sansicario, Cesana, Clavière, Sestrière och Montgenèvre så är Sauze d’Oulx med i det stora området Via Lattea - eller mjölkvägen på svenska. Placeringen i hålet mellan Italien och Frankrike betyder att du kan uppleva det bästa från båda länderna kombinerat med många kilometer skidåkning.

På skidor i Via Lattea

De 400 kilometer stora området ligger tvärs över gränsen mellan Italien och Frankrike vilket gör det möjligt att åka skidor mellan länderna. Här får du varierade pister till både nybörjare och erfarna skidåkare. Största delen av Sauze d’Oulx ligger under trädgränsen vilket ger fantastiska möjligheter att åka skidor i en rolig terräng mellan trädena. Man ska vara uppmärksam på att några liftkort bara täcker de 315 kilometer pist på den italienska sidan av skidområdet och en dag till Montgenèvre.

Via Lattea har blivit internationellt erkänt och hade pister till vm 1997 och till de olympiska spelen 2006 när det var i Torino. Medvärdskapet år 2006 betyder att området fick en omfattande modernisering i samband med det. Denna uppgraderingen gör att man lätt och komfortabelt kan komma runt i området. Det betyder också att man i Sauze d’Oulx sällan ser liftköer under veckan.

Ät och drick gott under skidsemestern i Sauze d’Oulx

Även om Sauze d’Oulx ligger nära Frankrike så är det inga tvivel om att man fortfarande befinner sig i Italien när man är ute och äter. Byn bjuder på många gastronomiska läckerheter som tar avsatts i det traditionella italienska köket, det är pizza, pasta eller någon av de andra italienska traditionella rätterna.

En sak i Sauze d’Oulx är att de lyckas skapa en livlig afterski när man kommer ner från berget. Kör exempelvis ner i Sportinapisten och direkt in på Capannna Mollino där du kan släcka törsten med en kall öl eller något lokalt. Vad kan vara bättre än att avsluta en bra dag på en terrass med en dricka i handen.

Massor av aktiviteter utan skidor på

Även när de inte handlar om de många pistkilometerna i Via Lattea så är det mycket att göra på en skidsemester till Sauze d’Oulx. Det finns i byn en rad butiker där man kan leta efter lokala specialiteter eller shoppa. Man kan också åka skridskor i området, gå med snöskor eller ta en tur på en snöscooter. För det sistnämnda så gäller det att man kör runt i pisten mellan kl 17 och 23 efter pisterna är stängda eller ta en ca 50 minuter lång guidad tur.

Utvalda skidresor från Sauze d´Oulx

Sök efter skidresa

Casa Eydallin

Casa Eydallin erbjuder trevliga och mysiga lägenheter med bra läge.

Chaberton Lodge

4-stjärnig lyx i en idyllisk miljö Chaberton Lodge & Spa ligger i hjärtat av Sauze d'Oulx, bara 300 meter från skidliftarna Via Lattea. Här finns ett hälsocenter och en bar med terrass med utsikt över Val di Susa. Alla rum har varma färger och trämöbler. Alla har en LCD-TV med Sky-kanaler, en minibar och ett eget badrum. Vissa har en balkong och ett hydromassagebadkar. Chaberton Lodge & Spa har en stor bubbelpool inomhus och en mindre utomhus. Du hittar även Läs mer

Hotel "Park Hotel Gran Bosco"

Detta hotell ligger i en lugn och fridfull miljö med fantastisk utsikt över Sauze d'Oulx. Här bor du inte precis vid backarna eller centrum, men hotellet ser till att du får en smidig skidsemester och kör sina gäster med shuttle bus. Den privata bussen kör varje dag mellan kl. 08.00 och midnatt. Hotel Gran Bosco har en trevlig restaurang som dagligen serverar halvpensionen som är inkluderad. På morgonen dukas det upp en god frukostbuffé och till kvällen bjuds det Läs mer

Bilder och video från Sauze d´Oulx


Användaromdömen om Sauze d´Oulx

Skidterräng
3,97
Liftsystem
2,45
Afterski
3,35
Staden
3,84
Barnvänlig
4,00
Nybörjarvänlig
4,00
Prisnivå
4,00
Offpist
3,00
Totalpoängen är 3,58 stjärnor av 5 . Baserat på. 31 recensioner.
Sås Deluxe - The Milky Way - Recenserat den 02/10 2022 12:11 - Skapad av Nils

Med närheten till Turins flygplats ligger Sauze d´Oulx (enklare att säga "Sås Deluxe") oslagbart och därför körde de OS 2006 här (i grannbyn Sestriere).Vi bodde egentligen i Jouvenceaux på Hotel La Fontaine som ligger ca 20 meter från liften som går upp mot central punkten "Sportinia". Vid den andra huvudliften (också upp mot Sportinia) upplevde vi Läs mer

Genuint med atmosfär - Recenserat den 02/10 2022 12:11 - Skapad av Katarina Roderman

Det bästa av alperna i en genuin italiensk alpby med vänlig känsla och gemyt. Skidområdet med liftkort:"The Milky way" erbjuder varierande åkning som bl.a inkluderar Sestriere och det franska Montgenerve.m.m.Mest soltimmar enligt italienarna och därför har många italienare våningar och semesterhus på orten. Det är också en gammal brittisk skidort och ofta kan höras:"How Läs mer

Mer information om Sauze d´Oulx under bannern

Snörapporter och väder

Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
17ºC
7ºC
7,3 mm
4,1 m/s
vest
Mandag
Let skyet
Let skyet
18ºC
6ºC
0,0 mm
0,9 m/s
nordøst
Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
18ºC
6ºC
0,0 mm
1,0 m/s
nordøst
Onsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
19ºC
8ºC
0,0 mm
0,9 m/s
vest

Karta över Sauze d´Oulx

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Sauze d´Oulx. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor