Sauze d´Oulx

Hitta skidresor till Sauze d´Oulx här: Nortlander | SKILINK | Slopetrotter

Historiska Sauze d’Oulx ligger på 1509 meters höjd precis väster om Torino och på gränsen till Frankrike. Tillsammans med byn Sansicario, Cesana, Clavière, Sestrière och Montgenèvre så är Sauze d’Oulx med i det stora området Via Lattea - eller mjölkvägen på svenska. Placeringen i hålet mellan Italien och Frankrike betyder att du kan uppleva det bästa från båda länderna kombinerat med många kilometer skidåkning.

På skidor i Via Lattea

De 400 kilometer stora området ligger tvärs över gränsen mellan Italien och Frankrike vilket gör det möjligt att åka skidor mellan länderna. Här får du varierade pister till både nybörjare och erfarna skidåkare. Största delen av Sauze d’Oulx ligger under trädgränsen vilket ger fantastiska möjligheter att åka skidor i en rolig terräng mellan trädena. Man ska vara uppmärksam på att några liftkort bara täcker de 315 kilometer pist på den italienska sidan av skidområdet och en dag till Montgenèvre.

Via Lattea har blivit internationellt erkänt och hade pister till vm 1997 och till de olympiska spelen 2006 när det var i Torino. Medvärdskapet år 2006 betyder att området fick en omfattande modernisering i samband med det. Denna uppgraderingen gör att man lätt och komfortabelt kan komma runt i området. Det betyder också att man i Sauze d’Oulx sällan ser liftköer under veckan.

Ät och drick gott under skidsemestern i Sauze d’Oulx

Även om Sauze d’Oulx ligger nära Frankrike så är det inga tvivel om att man fortfarande befinner sig i Italien när man är ute och äter. Byn bjuder på många gastronomiska läckerheter som tar avsatts i det traditionella italienska köket, det är pizza, pasta eller någon av de andra italienska traditionella rätterna.

En sak i Sauze d’Oulx är att de lyckas skapa en livlig afterski när man kommer ner från berget. Kör exempelvis ner i Sportinapisten och direkt in på Capannna Mollino där du kan släcka törsten med en kall öl eller något lokalt. Vad kan vara bättre än att avsluta en bra dag på en terrass med en dricka i handen.

Massor av aktiviteter utan skidor på

Även när de inte handlar om de många pistkilometerna i Via Lattea så är det mycket att göra på en skidsemester till Sauze d’Oulx. Det finns i byn en rad butiker där man kan leta efter lokala specialiteter eller shoppa. Man kan också åka skridskor i området, gå med snöskor eller ta en tur på en snöscooter. För det sistnämnda så gäller det att man kör runt i pisten mellan kl 17 och 23 efter pisterna är stängda eller ta en ca 50 minuter lång guidad tur.


Skidområdet hänger ihop med städerna/byarna: Montgenèvre och Sestriere

Skidsemester förslag i Sauze d´Oulx

Grand hotel La Torre Grand hotel La Torre Bil fra 5.526:-/pers.
Casa Eydallin Casa Eydallin Fly fra 7.595:-/pers.
Hotel Holiday Debili Hotel Holiday Debili Bil fra 4.762:-/pers.
Nollställ   Utökad sökning

Foton och video

Användarna om Sauze d´Oulx

Här kan du se användarnas betyg för Sauze d´Oulx

Skidterräng:
3,97
Liftsystem:
2,45
Afterski:
3,35
Staden/byn:
3,84
Barnvänligt:
4,00
Nybörjarvänligt:
4,00
Prisnivå:
4,00
Off-pist:
3,00
Totala poäng är 3,58 / 5 utifrån 31 recensioner.

Sås Deluxe - The Milky Way | Skrivit den 12/09 2021

Oprettet af Nils

Med närheten till Turins flygplats ligger Sauze d´Oulx (enklare att säga "Sås Deluxe") oslagbart och därför körde de OS 2006 här (i grannbyn Sestriere).
Vi bodde egentligen i Jouvenceaux på...
Hotel La Fontaine som ligger ca 20 meter från liften som går upp mot central punkten "Sportinia". Vid den andra huvudliften (också upp mot Sportinia) upplevde vi betydligt mer köer. Sås Deluxe präglas mycket av skogsåkning men "The Milky Way" som skidsystemet kallas har även skidåkning ovanför trädgränsen. Liftkortet är giltigt en dag i Claviere/Montgenevre's skidsystem på den franska sidan. Färden dit över dalen gick med en enkelsitsig stollift... men väl där upplevde vi skidåkningen bättre.
Liftsystemet i Sås Deluxe är från 70-talet (upplevde vi det som) med stoppade sitsar och en högst tveksam driftsäkerhet. Stup i kvarten var det stopp i liftarna och till slut kände vi att detta måste diskuteras med Piero Gros som är född och uppvuxen i Sås Deluxe. Idag äger han ett lägenhetskomplex med tillhörande skiduthyrningsbutik där inte långt från vårt hotell.

När han fick höra att vi kom från Sverige fick vi en trevlig pratstund med honom som alltså var Ingemar Stenmark's konkurrent i backarna på 80-talet. Han sitter fortfarande i by-rådet och beklagade deras liftsystem och att det kunde bli upprustat men att pengar saknas.

Sestriere är en typisk OS by (de kanske t.o.m byggde hela byn inför OS?) med stora komplex så därför är Sauze d'Oulx betydligt mysigare med alpby-känsla.

Summa summarum är skidsystemet nu avbockat från min "bucket-list" så jag kommer förmodligen inte att åka tillbaka...
Läs mera

Genuint med atmosfär | Skrivit den 20/04 2020

Oprettet af Katarina Roderman

Det bästa av alperna i en genuin italiensk alpby med vänlig känsla och gemyt. Skidområdet med liftkort:"The Milky way" erbjuder varierande åkning som bl.a inkluderar Sestriere och det fransk...
a Montgenerve.m.m.Mest soltimmar enligt italienarna och därför har många italienare våningar och semesterhus på orten. Det är också en gammal brittisk skidort och ofta kan höras:"How are your today darling"? i liftar o backar. Mat och dryck gott och prisvärt. Inte flashigt ....bara trevligt... Prova nästa gång!
Läs mera
Skriv en kommentar

Vart hittar jag den bästa skidresan till Sauze d´Oulx?

Hos Skidresor.com samlar vi alla skidresor från de bästa svenska resebyråer. Därför hittar du det största utbud av skidresor till Sauze d´Oulx hos oss. Klicka här för att hitta din skidresa ⇒

Hur är snörapporten i Sauze d´Oulx?

På nuvarande tidspunkt ligger det 25 cm snö i dalen och 50 cm snö på toppen. Det senaste snöfall blev registrerat den 4/4 2022. Se den nyaste 6 dagars väderprognos för Sauze d´Oulx här ⇒

Vart hittar jag pistkarta och webcams över Sauze d´Oulx?

Om du ska på skidsemester till Sauze d´Oulx är det en god idé att ha ett bra överblick över området med en pistkarta. Hitta pistkarta för Sauze d´Oulx här. Om du vill veta hur det ser ut i Sauze d´Oulx just nu kan du följa våra live webcams Hitta webcams här ⇒

Vart hittar jag hotell i Sauze d´Oulx?

Du ska inte leta länge! Vi har samlat hoteller i Sauze d´Oulx i en översikt så du lätt kan välja vart du ska bo under din skidsemester. Se hotellerne her ⇒

Är Sauze d´Oulx ett bra skidområde?

Våra medlemmar har givit Sauze d´Oulx 3,58 stjärnor utav 5 möjliga. Sauze d´Oulx med flest stjärnor på Prisnivå och Nybörjarvänligt, medans området med minst stjärnor på Liftsystem. Det är baserat på 31 omdömen. Läs omdömena här ⇒

Hur kommer jag till Sauze d´Oulx?

Du kan naturligtvis ta en kör-själv skidsemester till Sauze d´Oulx. Du har även möjlighet att resa med Nortlander och SKILINK med en svensk resebyrå. Se transportmöjligheterna här ⇒

‍Vilka skidområden hör Sauze d´Oulx ihop med?

Sauze d´Oulx hör ihop med skidområdena Montgenèvre och Sestriere.