Gaustablikk

Gaustablikk är en skidort som ligger i södra Norge – det är en av de bästa skidorterna i Telemarken. Från toppen av berget Gaustatoppen, som är den högsta punkten i området, kan man se 1/6 av Norges samlade areal.

Ska du på skidsemester tidigt på säsongen är Gaustablikk en bra möjlighet eftersom det är en av två skidorter i Norge som öppnar sina backar tidigt och du kan redan i december åka på skidsemester till Gaustablikk.

Under de senaste 15 åren har Gaustablikk varit igenom en stor utveckling och orten är idag en modern och familjevänlig destination för skidsemestern med något för alla smaker.

I Gaustablikk finns det många olika svårighetsgrader fördelade över de i allt 30 pistkilometerna. Dessutom erbjuds det mängder av aktiviteter och bekvämligheter på destinationen – bland annat after ski, stor värmestuga, skidskola och en sport- och livsmedelsbutik.

Vill du åka kvällsskidåkning under din skidsemester i Gaustablikk är det möjligt – flera av backarna har belysning så att du kan åka nedför dem även när det är mörkt ute. Under ett sådant åk kan du se den vackra naturen i området samtidigt som du njuter ett bra åk nedför pisten.

Foton och video

Bilder från Skidresor.coms användare och instagram

Användarna om Gaustablikk

Här kan du se användarnas betyg för Gaustablikk

Skidterräng:
4,22
Liftsystem:
3,83
Afterski:
2,72
Staden/byn:
2,56
Barnvänligt:
5,00
Nybörjarvänligt:
5,00
Prisnivå:
2,50
Off-pist:
3,50
Totala poäng är 3,67 / 5 utifrån 18 recensioner.
Skriv en kommentar

Vart hittar jag den bästa skidresan till Gaustablikk?

Hos Skidresor.com samlar vi alla skidresor från de bästa svenska resebyråer. Därför hittar du det största utbud av skidresor till Gaustablikk hos oss. Klicka här för att hitta din skidresa ⇒

Vart hittar jag pistkarta och webcams över Gaustablikk?

Om du ska på skidsemester till Gaustablikk är det en god idé att ha ett bra överblick över området med en pistkarta. Hitta pistkarta för Gaustablikk här. Om du vill veta hur det ser ut i Gaustablikk just nu kan du följa våra live webcams Hitta webcams här ⇒

Är Gaustablikk ett bra skidområde?

Våra medlemmar har givit Gaustablikk 3,67 stjärnor utav 5 möjliga. Gaustablikk med flest stjärnor på Nybörjarvänligt och Barnvänligt, medans området med minst stjärnor på Prisnivå. Det är baserat på 18 omdömen. Läs omdömena här ⇒