Skidsemester i Gaustablikk

Gaustablikk (Norge)


Gaustablikk är en skidort som ligger i södra Norge – det är en av de bästa skidorterna i Telemarken. Från toppen av berget Gaustatoppen, som är den högsta punkten i området, kan man se 1/6 av Norges samlade areal. Gaustablikk ger även en god möjlighet att komma på semester då det är ett av skidområdena i Norge som öppnar tidigast upp. Redan från December så kan du åka skidor här.Gaustablikk för allas smaker De senaste 15 åren har Gaustablikk varit igenom en stor utveckling och destinationen framstår idag som en modern och familjevänlig destination med något för alla.I Gaustablikk finns det många olika svårighetsgrader fördelade över de i... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder

Fakta om Gaustablikk
Skidområdet: 960-1310 m.ö.h
Staden/byn: 960 m.ö.h

33 pister i allt
17 stk.
2 stk.
9 stk.
5 stk.

Lifter: 13 stk. / 7.500 pers/time

Släpliftar: 10
Sittliftar: 2
Gaustablikk är en skidort som ligger i södra Norge – det är en av de bästa skidorterna i Telemarken. Från toppen av berget Gaustatoppen, som är den högsta punkten i området, kan man se 1/6 av Norges samlade areal. Gaustablikk ger även en god möjlighet att komma på semester då det är ett av skidområdena i Norge som öppnar tidigast upp. Redan från December så kan du åka skidor här.

Gaustablikk för allas smaker

De senaste 15 åren har Gaustablikk varit igenom en stor utveckling och destinationen framstår idag som en modern och familjevänlig destination med något för alla.I Gaustablikk finns det många olika svårighetsgrader fördelade över de i allt 30 pistkilometerna. Dessutom erbjuds det mängder av aktiviteter och bekvämligheter på destinationen – bland annat kvällsåkning, stor värmestuga, skidskola och en sport- och livsmedelsbutik. Vill du åka kvällsskidåkning under din skidsemester i Gaustablikk är det möjligt – flera av backarna har belysning så att du kan åka nedför dem även när det är mörkt ute. Under ett sådant åk kan du se den vackra naturen i området samtidigt som du njuter ett bra åk nedför pisten.

Offpist i Världsklass

Gaustablikk erbjuder inte bara preparerade pister utan det finns även möjlighet att åka offpist på hög nivå. Med sina 1883 meter över havet så har Gaustablikk en riktigt alp känsla med bra fallhöjd och varierad skidåkning. Gasutatoppen är dessutom Telemarks högsta och kasnke hela Norges vackraste. har man inget emot att klättra lite så finns det möjlighet att få en ännu längre tur i oberörd snö då fallhöjden blir 100 meter extra genom att ta offpist-rutten. Från toppen kan man välja mellan flera olika alternativ som bara kräver att man är en stabil skidåkare. Det kan bli ännu bättre då det finns möjlighet för omarkerade rutter men det kräver bra skidåkning, lavinutrustning och en guide.

snowpark

Gasutablikken har allt: De preparerade pisterna, Offpisten och naturligtvis en stor snowpark där skidorna kan få luft under sig. Gausta snøpark Ligger i området Hovdestaul väst om Gausta restaurang bygget. Det finns i parken flera linjer med olika svårighetsgrad. Alla kan åka här oavsett ålder och farlighetsnivå när man vil luppleva lek och spänning. Man kommer till parken genom att åka M-liften.

Inte bara en skidsemester - ett vinterparadis

När man besöker Gaustablikken så finns det mycket även ifall man inte åker skidor själv. Det finns ett isbad om du vill uppleva kylan av en frusen sjö. Är det lite för kallt så kan man ta sig ett dopp i welness avdelningen på Høyfjellshotell där det finns pool, bastu och bubbelbad till att mjuka upp kroppen med.

Det finns även en hel del aktiviteter utomhus där du kan pröva isklättring, gå promenad i området eller åka längdskidor. I Gaustablikk är det 85 km längdspår varan 23 km är en tur på högfjället Heddersfjell.

Boende och inköp

I Gaustablikk bor man nära naturen och exakt som man själv vill. Slappna av på hotell med morgonbuffé, pool och restaurang, bo i en lägenhet vid foten av fjället eller bo i en klassik stuga. Oavsett vad man väljer så är det nära fjället.
Det finns bra möjligheter för inhandling i centrala Gaustablikk om man bor i lägenhet eller stuga.


Bilder och video från Gaustablikk


Användaromdömen om Gaustablikk

Skidterräng
4,22
Liftsystem
3,83
Afterski
2,72
Staden
2,56
Barnvänlig
5,00
Nybörjarvänlig
5,00
Prisnivå
2,50
Offpist
3,50
Gaustablikk har en totalpoäng på 3,67 stjärnor av 5. Baserat på 18 recensioner.

Snörapporter och väder

Lørdag
Sne
Sne
-5ºC
3ºC
1,0 mm
2,8 m/s
nordøst
Søndag
Skyet
Skyet
-5ºC
-6ºC
0,4 mm
1,7 m/s
nord-nordøst
Mandag
Skyet
Skyet
-5ºC
-6ºC
0,5 mm
1,9 m/s
nord-nordøst
Tirsdag
Skyet
Skyet
-5ºC
-4ºC
0,0 mm
1,6 m/s
nord-nordøst

Karta över Gaustablikk

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Gaustablikk. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen