Skidsemester i Kvitfjell

Kvitfjell (Norge)


Kvitfjell som är ett vinterparadis för skidentusiaster ligger ca 45 minuter norr om Lillehammer. Under vinter-OS 1994 var Kvitfjell värd för många av de alpina tävlingarna då det blev byggt av denna anledningen. Skidområdet passar bra till såväl erfarna som nybörjare med variationen i backarna.Barnens eget skidområde i Kvitfjell I skidområdet hittar du två stora barnområden, ett på var sida fjället, Där man tryggt kan låta barnen åka. Skidområdet Kids Skitorget är familjeområdet på västsidan, det finns ett 80 meter långt rullband som är gratis, barnliftar, Kids-park, Barn skicross och grillstugor till lunch pausen. I förbindelse med Kids Skitorget finns också Kids World Cup som är en miniatyr av... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder

Fakta om Kvitfjell
Skidområdet: 200-1044 m.ö.h
Staden/byn: 200 m.ö.h

34 pister i allt
14 km grön
10 km blå
7 km röd
3 km svart

Lifter: 14 stk. / 11.300 pers/time

Släpliftar: 6
Tåg: 3
Sittliftar: 4
Kabinliftar: 1
Kvitfjell som är ett vinterparadis för skidentusiaster ligger ca 45 minuter norr om Lillehammer. Under vinter-OS 1994 var Kvitfjell värd för många av de alpina tävlingarna då det blev byggt av denna anledningen. Skidområdet passar bra till såväl erfarna som nybörjare med variationen i backarna.

Barnens eget skidområde i Kvitfjell

I skidområdet hittar du två stora barnområden, ett på var sida fjället, Där man tryggt kan låta barnen åka. Skidområdet Kids Skitorget är familjeområdet på västsidan, det finns ett 80 meter långt rullband som är gratis, barnliftar, Kids-park, Barn skicross och grillstugor till lunch pausen. I förbindelse med Kids Skitorget finns också Kids World Cup som är en miniatyr av Kvitfjells World Cup pist på andra sidan berget. Här kan man få mätt farten och tagit bilder. Det andra barnområdet är Kids Gudbrandsgard som ligger vid mellanstationen. Här finns det två rullband, tre pister till nybörjare, en knapplift, skogspist och en liten värmestuga där man dricka en kopp varm choklad.

En skidsemester med massor av snö och längdspår

Det finns bra med spår för längdskidor och du kan vara där i en vecka utan att behöva köra samma spår två gånger - Det finns 600 kilometer spår som du kan utmana dig själv i. Kvittfjell har många år varit de första i att ha riktigt bra snö. Förhoppningsvis kan man redan från i slutet av oktober uppleva pisterna i Kvittfjell och från mittan av november så är det snögaranti på några pister.

Läs mycket mer om skidområdet på sidan med pistkortet från Kvitfjell.

Ät och bo gott i Kvitfjell

Det finns många trevliga restauranger och caféer i området, något för alla smaker. Man kan få hamburgare på Plaza café, anis korvar åp Koia, Lunch hos Knut arne på Tyri-Hans som är känd för sin goda mat och speciellt club sandwichen. Pröva frukostbuffén på restaurangen i Gudbrandsgard eller bli mätt på "1020 mat over havet".

Man äter inte bara gott utan man bor också bra i Kvittfjell. Oavsett vilken typ av boende som du önskar så är man nära pisterna och skidåkningen. Det finns både möjlighet att njuta lite extra på hotell med spa eller bo i stugor och lägenheter. Bor man i lägenhet eller stuga så har man möjlighet att åka in till byn och handla på Børsen Daglivare där priserna dock är ganska höga. Det rekommenderas därför att handla innan eller köra i 20 minuter för att komma till FÅved och två supermarkets.

Bilder och video från Kvitfjell


Användaromdömen om Kvitfjell

Skidterräng
4,42
Liftsystem
4,26
Afterski
2,84
Staden
2,52
Barnvänlig
4,17
Nybörjarvänlig
3,67
Prisnivå
4,00
Offpist
4,00
Kvitfjell har en totalpoäng på 3,73 stjärnor av 5. Baserat på 31 recensioner.

Snörapporter och väder

Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
8ºC
1ºC
0,0 mm
4,3 m/s
nordvest
Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
8ºC
3ºC
0,0 mm
2,0 m/s
øst-sydøst
Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
7ºC
4ºC
0,0 mm
2,6 m/s
øst-sydøst
Tirsdag
Skyet
Skyet
5ºC
0ºC
0,0 mm
1,7 m/s
syd

Karta över Kvitfjell

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Kvitfjell. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen