Kitzsteinhorn – perfekt snö och före

Kitzsteinhorn – perfekt snö och före

Vecka 50 på Kitzsteinhorn, hur är läget och snön? Se bilder, video med mera i vårt reportage här. Vi skickade iväg testpiloternas bil till Kaprun och upp på Kitzsteinhor.

Kitzsteinhorn – perfekt snö och före

Tisdagen den 9 december hade Skidresor.coms utsända kommit fram till Kitzsteinhorn-glaciären vid Kaprun/ Zell am See i Salzburgerland. När vi väl kom till P-platsen i botten av glaciären blev vi lite bekymrade. Det var svårt att hitta en ledig p-plats och stället verkade fullt till bredden av folk. Skulle det bli en dag i liftkö och trängsel på pisterna?

Vi kunde dock snabbt och problemfritt köpa liftkort och begav oss sedan mot toppen. Här kunde vi glatt konstatera att kapaciteten på glaciären fint kunde hantera alla människor. Vi upplevde ingen nämnvärd kö. Nästan hela systemet körde för fulla muggar – det vill säga att pisterna under själva glaciären också var öppna. Vi servades hela dagen av ett par kabinbanor, fyra sittliftar och fem släpliftar.

Fantastisk snö

Uppe i terrängen hade det kommit 20-25 cm nysnö och med en temperatur på under minus 10 grader betydde det mycket lätt och luftig snö. Pisterna var helt enkelt perfekta. Äkta vinterföre precis som vi vill ha det.

Traditionen trogen begav vi oss även utanför pisterna – och här fann vi den torraste av pudersnö man kan föreställa sig. Men vi fann också ett par klippor här och där ska vi hälsa och säga från våra skidor. Men för första gången sedan vi påbörjade vår rundresa här i Österrike var det också sträckor i offpisten där vi vågade ge full fart utan att oroa oss för klippor under oss. Skidåkning utanför pisterna är alltid lite extra spännande så tidigt på säsongen, när det ännu inte är en stark botten av flera meter snö.

Vi hade (återigen) en fantastisk dag – och kan konstatera att Kitzsteinhorn i den grad är redo inför vintern – och förövrigt är det ett ganska trevligt ställe till både piståkning och offpist. När vi kommer längre fram på säsongen blir det ännu bättre. Det är otroligt många möjligheter på detta berg. Vi törs allt garantera att vi kommer att komma tillbaka hit (faktiskt redan imorgon).

Hela dagen växlade det mellan sol och lätt snöfall, vilket gav många vackra motiv.

En bild av det översta ”hang” – perfekt ”hang”, med perfekt snö – och även om det var mycket folk i backen fanns det massor av plats till ordentliga carvingsvängar.

Det måste vi upp och prova. Denna gång med släplift. Vår nytillkomna snowboard-vän älskade det.

Traditionen trogen ville vi ha utmaningar lite högre upp – så upp med skidorna (och snowboardbrädan) på ryggen och så lite pulsande i snön upp mot toppen och ett helt orört ”hang”.

På toppen är det alltid fint.

O boy, det var lätt och torr snö.

Och massor av möjligheter för “pornspraying”.

Tro oss när vi säger att det var lätt och luftig pudersnö.

Och kan du tänka dig, det fanns plats till ett par drops.

HOm man tycker att det ser kallt ut har man gissat rätt – och vi har saknat kylan, det har vi verkligen ... We like!

Du kan vara lugn – så här djupt var det alltså inte. Man kan välja mellan att tro att bilden är photoshoppad eller att det bara är en utsänd kollega i obalans på väg mot en ordentlig vurpa.

Video filmad 9-10 december 2014 på Kitzsteinhorn:Publicerad av: Thomas Jensen

Resebyråer till Kaprun / Kitzsteinhorn
Fakta om Kaprun / Kitzsteinhorn
Skidområdet: 757-3029 m.ö.h
Staden/byn: 786 m.ö.h

130 pister i allt
56 km blå
49 km röd
25 km svart

Lifter: 55 stk. / 72.000 pers/time

Släpliftar: 29
Tåg: 1
Sittliftar: 15
Kabinliftar: 11

Mer om skidresor till Kaprun / Kitzsteinhorn

Hitta erbjudanden på skidresor