« Till översikten

Populärt längdskidsområde blir ännu bättre

Lofsdalen i Sverige, som erbjuder både utförsåkning och längdskidor, har uppjusterats till säsongen 17/18 och de har lanserat flera nya längdskidsfaciliteter som ökar både kvalitet och säkerhet.

Lofsdalen ligger i Härjedalen, inte så långt från Idre Fjäll, men det är kanske inte lika känt som många andra skidorter. Det finns därför gott om plats om man vill åka längdskidor eller åka utför - eller kanske ta en tur ute i vildmarken på snöskoter. I Lofsdalen har man också tänkt på barnen, så vill man ha kvalitetstid med ungarna i barnområdet, finns här väldigt bra möjligheter.

Längdskidssystemet har blivit bättre

Det har gjorts en insats för att ytterligare förbättra dalområdets längdskidsspår och de tre kilometerna elljusspår har fått nytt underlag som garanterar tidig och bra skidåkning.

Lofsdalens sammanhängande skidspårsystem, som leder genom stugområdena - så att man kan hoppa direkt ut i spåret från stugan - in genom skogsterrängen och upp till kalfjället, där man kan njuta en enastående utsikt över hela området, får dessutom en ny skidbro över en väg och en ny skidtunnel för att göra skidåkningen både mer säker och komfortabel.

122 kilometer längdskidsspår

Lofsdalens 12,2 mil längdskidsspår har dessutom fått förbättrade informationstavlor och nya spårmarkeringar. Dessutom har man byggt en bod där man kan klargöra sina skidor innan skidåkningen, på Hovärkens spårcentral, en populär utgångspunkt för både längdskidåkare och vandrare. Västvallen är utgångspunkten för många skidåkare och därför har området också fått många fler parkeringsmöjligheter.

Förbättringarna till denna säsong är en del av projektet Lofsdalen Masterplan 2.0, som påbörjades i september 2015, med syftet att locka fler besökare, både svenska och internationella. Sammanlagt investeras ca 13 miljoner på att utöka och förbättra villkoren i Lofsdalen.

Spår och vandringsleder till hela året

En stor del av turistbranschen i Lofsdalen slog sig för ett par år sedan samman i ett projekt med namnet Masterplan 2.0, som satsar på att öka Lofsdalens attraktivitet på en internationell marknad genom investeringar till längdskidsspår och vandringsleder som kan användas hela året runt. Projektet kommer avslutas i december 2018, men redan till denna säsong kommer det att vara viktiga nyheter man kan se fram emot”, säger Torsten Byström, projektledare på projektet.

Nytt är också att längdskidsspår, vandringsleder och snöskoterleder har utrustats med ännu fler grillplatser och vindskydd. Detta har tidigare varit uppskattat och därför har man valt att investera i ännu fler av dessa rastplatser på utvalda ställen i terrängen.

För att göra det lätt för besökarna i dalen att få statusinformation, både för längdskidåkare och snöskoteråkare, har man utvecklat en app med digitala spårkartor.

Hela 12,2 mil längdskidsspår erbjuder Lofsdalen. Logimässigt kan man bo i både stugor, lägenheter och på hotell. Man kan därför bo som man har lust och många av logimöjligheterna har ski-in, ski-out.

Framförallt i januari är det attraktivt att åka till Lofsdalen, eftersom man kan bo billigare än på årets största skidveckor, få billigare liftkort och slippa köerna vid liftarna.

Fakta Lofsdalen

- 9 liftar

- 25 pister

- Skicrossbana

- Tre funparks

- 12,2 mil längdskidsspår

- 15 mil turspår

- Bowlingbana och lekplats

Lofsdalen öppnade redan den 7 december och har f.n. öppet till den 15 april 2018.

Läs mer om skidsemester i Lofsdalen

Längdskidspåren i Lofsdalen blir bättre – Läs mer här Det svenska skid- och längdskidsområde blir till vintern 17/18 ännu bättre. Man har gjort flera uppgraderingar och området är nu ännu attraktivare för skidåkare.  


Nästa »« Förra

Se alla nyheter