Lofsdalen får nytt område med 10 nya pister

Lofsdalen får nytt område med 10 nya pister

Under de kommande åren så kommer Lofsdalen att expandera med både fler liftar och pister. Det kommer ett helt nytt område med 10 pister och 4 liftar.

Lofsdalen ligger mitt i Sverige och är ett område som redan idag bjuder på breda pister för alla svårighetsgrader och moderna liftar dom binder området samman vilket gör det bra för de flesta men kanske framförallt barnfamiljer. Det är dock en stor förändring på ingång i området som ska göra det ännu större och mer attraktivt.

I januari 2020 fick Lofsdalen beviljat 10,7 miljoner kronor för att utveckla området. De finansiella medlen ska användas för både sommar- och vinter turismen till dalen.

Skidturisterna kan se fram emot det helt nya området som kommer bli anlagt på östsidan av Hovärken fjället där 430 hektar mark är indraget i projektet. Området kommer bjuda på 4 nya liftar, 10 nya liftar, ytterligare längdskidspår  och boende för upp till 3000 personer med möjlighet till ski-in ski-out.

Foto: Martin Olsson 

Här ses Hovärken i bakgrunden där de nya skidområdet ska anläggas på östsidan

Spännande och stort projekt för Lofsdalen

Direktören för Lofsdalen , Ola Andersson, uttrycker sin lycka över att få helt nya möjligheter för att utvidga området.

“För Lofsdalen innebär detta en otrolig framtidspotential. Det här skapar helt nya möjligheter att expandera. Att kunna planera för en framtid i alla väderstreck runt vårt fantastiska fjäll Hovärken är en enorm möjlighet. Samtidigt är det viktigt för oss att behålla den charm och genuinitet som Lofsdalen står för”

Det här är ett stort projekt som kommer ta tid att genomföra. Det är en stor infrastruktur som ska till innan vi kan påbörja förverkligandet av området. Allt från detaljplan och vägar till snösystem, nedfarter och liftar. “

“Med detta område ges möjlighet att fortsätta utveckla Lofsdalen även om det tar många år. Det roliga är att Lofsdalen har en fortsatt expansiv utveckling framför sig”Här ses en teckning över de nya området

Lofsdalen vill även bli attraktiva under sommaren

Det är inte bara skidåkare som kommer få åtnjuta den nya investeringen i området. Det ska nämligen anläggas nya spår till vandring och inte minst Lofsdalens nya aktivitetsområdet Fjällparken MTB för att stötta den redan existerande Lofsdalen Bike Park. Fjällparken MTB kommer att ligga mellan Digervålen  och Hovärken. Området blir multifunktionellt till cykling, vandring, topptur eller vandring med snöskor.

Området kommer börja med en bred enkel stig centralt i området som kan användas av alla inkluderat rullstolar och dylikt.

Sommar Delen av projektet förväntas vara färdigt för användning till den 22e september.


MTB i Lofsdalen

Läs mer om skidsemester i Lofsdalen här

Publicerad av: Sofie Ærthøj

Fakta om Lofsdalen
Skidområdet: 633-1125 m.ö.h
25 pister i allt
3 stk.
8 stk.
8 stk.
6 stk.

Lifter: 9 stk.

Släpliftar: 5
Sittliftar: 2

Mer om skidresor till Lofsdalen

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen